Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
12 Yıl önce myra kaya mezarlarını ziyaret ettigimde mezarları ve cıvar yerleri rahatlıkla gezmiştik şimdi ise koruma altına alınmış aşşağıdaki düzlük alanda boştu şimdi hediyelik eşya çarşısı ve otobüs park alanı olmuş.
Demreden sonraki uğradığımız yer haliyle Kaş. ilçe diğer akdeniz ilçelerinden biraz farklı geldi bana daha sakin yavaş serin insani dinlendirir bir havası var sanki yada bana öğle geldi.
kaşa giderken ana yodan ayrılıp gördügümüz tarihi birkilise tabelasını takip etmeye başladık lakin kiliseyi bulamadık herhal yanlış yola girdik fakat yolda güzel bir manzara ile karşılaştık işte manzara.
patara fethiye antalya yolu üzerinde kalkanı geçtikten sonra yolun soludan ayrılarak gelemiş istikametine devam ediyorsunuz . patara oldukca geniş alana yayılmış antik bir yerleşim . restora çalışmalarını izlerken zaman çabuk geçti patarada denize giremedik fakat gördüğümüz çok güzel bir sahili var birdahaki ne mutlaka denizine gireceğim .
Ve akşamüstü fethiye ye geldik önce ölüdenize indik sonra katrancı orman kampı iki gün buradayız çok kalabalık. yıllar önce yine burada tanıştığımız bir amcayla tekrar karşılaştık hoş bir sohbetimiz oldu anılarımızı tazeledik ğüzeldi.
Ayasofyadan ardıdan topkapı sarayını ziyaret ediyoruz sarayda kapalı alanda foto yasak olduğu için pek fotoğraf çekemiyoruz sarayda tek ziyaret edemediğimiz mekan harem oldu hareme girmek için tekrar ücret ödemelimişiz yani müze kart geçmiyormuş bende gerek duymadım sonuçta galata kulesine çıkmıyorum . not müze kart efeste kapalı mekana alınmış olan döneminin yerden ısıtmalı lüx dairelerindede geçmiyor tarihler boyu lüx hep parayla olmuş yani .
soraki uğradığımız yer daha öncedende bikaç kez ziyarette bulunduğum avcılar ulusal egemenlik parkı ve atatürkümüzün selanikdeki evinin birebir aynısı olan evini tekrar ziyarette bulunduk avcılar belediyesi başkanına ve yönetimine teşekkürler bu arada avcılara kadar gitmiş ken oradaki değerli karavan cı bir dostuda ziyaret ettik dotca hoş bir sohbetten sonra avcılardan ayrılıyor büyük çekmecede başka bir dostuda ziyaret ediyor ve sorasıda tekrar yola koyuluyoruz hedef şarköy
malkaraya sanırım 10//15 km mesafe varken yolun sagında küçük bir tabala var şarköye o tabeledan sağa dönüp alt geçitten sola şarköye devam ediyoruz sırası ile kavakçeşme emir ali ishaklı ve gölçük köyünden sonra şarköye geliyorsunuz . ben bu yolu takip etti m daha yakın olduğu için . sanırım ana yolu keşan yolu . yol dar ve vırajlı fakat yaz başında doğanın bütün reklerini güzelliğini bu yol üzerinde ğöre bilirsiniz özellikle ay çiçeği tarlalarını
Evreşeden ayrılıyor edirne çanakkale yoluna çıkıyor gelibolu yarım adasına devam ediyoruz akşama az bir vakit kala bigalı köyüne geliyoruz bu gelişimiz yarım ada bölgesine 4. bigalı köyüne 3. gelişimiz bigalı tarihimizde önemli bir yere sahip . anafartalar gurum komutanın cepeye gecmeden önce bir hafta boyunca kaldığı ve savuma pilanlarını yaptıgı yedir. bigalıyı geliboluyu çanakkaleyi anlatmaya satırlar yetmez bu topraklar sadece anadoulnun değil dünya tarihinin yazıldığı yerdir .