Amerika'dan Kampçılık ve Trekking Malzemesi Getirmek

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan OR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 81
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,772
Ynt: Amerika'dan Kampçılık ve Trekking Malzemesi Getirmek

Dedelerimiz oradan geldiği için soyadı kanunu sırasında "Kiğılı" soyadını almışız. Çok gezdim ama henüz Kiğı'yı görmedim.

Etiketler

Tüm arkadaşların bayramını kutlar kazasız ve alçısız nice bayramlar dilerim ;D

Orhan

Orhan bey bir şeyi merak ettim amazondan bu ürünleri kendiniz sipariş verip adres olarak onları mı gösterdiniz yoksa onlar mı siparişleri verdiler. Eğer onlar siparişleri verdilerse elinizde ürünlerin amazondan alındığına dair bir belge var mı ?

omeronay' Alıntı:
Orhan bey bir şeyi merak ettim amazondan bu ürünleri kendiniz sipariş verip adres olarak onları mı gösterdiniz yoksa onlar mı siparişleri verdiler. Eğer onlar siparişleri verdilerse elinizde ürünlerin amazondan alındığına dair bir belge var mı ?

Ben onlara Amazon'dan alışvereriş sepetine attığım ürünlerin listesini yolladım. Basitçe listeyi copy/paste yaptım ve e-mail ile onlara gönderdim. O listede her ürünün tüm detayları var. Siparişi onlar veriyorlar ben vermedim. Onlar nereden nasıl aldılar bilmiyorum. Ama tüm istediğim ürünler eksiksiz geldi.

Orhan

Salefashion bu konudaki ilk firmadır yaklaşık 10 senelik,esas olarak özellikle sporculara(basketbol) büyük beden spor malzemesi getirerek başladılar daha sonra çeşitlendirdiler,hiç şikayet duymadım.

Bunu sormamın nedeni bir şeyden emin olmak istememdi ama sizin bunları bileme ihtimaliniz yok. Ben yurtdığında yaşıyorum ve piyasadaki ürünler yarı fiyatına satılabiliyor. Siz bu firmaya alacağınız ürünlerin alım garantisini fiyatı ile birlikte veriyorsunuz listeyi onlara vererek. Onlar piyasadan bu ürünü toplayıp size veriyor olabilirler. Bunun bir sakıncası yok diyebilirsiniz ama şöyle bir sakıncası var. Kusurlu ürünler buralarda alıcı bulmaz ya da çok ucuza alıcı bulur. Öncelikle yazayım aldığınız ürünlerde kusur vardır ya da bu firma böyle yapıyor demiyorum sadece bu şekilde çalışanlar olduğunu bildiğimden dikkatli olmanızı istiyorum. Ucuza getirtim kar ettim diye düşünürken aldatılmış olmayın. Örnekle başlarsam Nikon D90 ilk piyasaya çıktığında 1500 dolar civarında satılıyordu ama ben bunu 700 civarına kargo dahil aldım. Bu ürünü bu kadar ucuz almamın nedeni ürünün kusurlu olması. Makine üzerinde ya da fonksiyonlarında hiç bir eksik ya da kusur yok sadece karton kutusunun üzerinde renk açılması vardı garantisi ve diğer her şeyi dahildi. Yurtdışında özellikle benim yaşadığım ülkede bu tip bir ürünü kimse almaz rafta bekler. Bu kadarı zararsızdır ama bazen hiç göremeyeceğiniz ve anlamayacağınız kusurlar olur. Bunlar satıldığında alıcıya ya gösterilerek ya da yazılarak alıcı uyarılır. Eğer bir kişi alıp size bunu yeni diye satarsa ürünün kusurlu olduğunu anlamanıza imkan yoktur. Listeyi verdikten sonra bu firmanın beklmeside beni piyasadan ürünleri toplamak için bekledikleri şüphesine düşürüyor. Bu tip olaylarının olduğunu bilerek bu konulara dikkat ederek alışverişelerinizi yapmanız faydanıza olacaktır. Gümrük olayını halledebilmeleri diye bir şeyin söz konusu olduğunu düşünmüyorum. Sadece gümrükten siz sorumlu olmuyorsunuz size faydası bu ama onlarda her seferinde gönderdikleri ürünleri gümrüğe yakalatmıyorlardır. Gelen ürünlerden bir kaçının gümrüğe girmesi de kar etmelerine engel olmuyordur. Yanlış hatırlamıyorsam yaklaşık 2000 euroya kadar üründe gümrük hakkı vardır herkesin. Bu hakkınızı kullanabilirsiniz üzerinede verginizi verirsiniz sorun olmaz olsa bile buradaki gibi üzerine %50 ek masraf bineceğini düşünmüyorum. Sonuç olarak bir firmanın bu yolla kaçakçılık yapması ve sizinde gümrük vergileri çok fazla o yüzden bu yol iyi demeniz hoş değil. Firma sizden gümrük masrafı bile alıyor ama ne kadar vergi veriyor? Ülkenize faydası ne ? Bunları da iyice düşünmeniz gerekiyor. Vergi kira gibi bir çok gideri olan işletmeleri bu şekilde batalamanız sonuç olarak size iflas eden firmalar ve bulunmayan ürünler olarak dönecektir. Tek bir ürün bile bulamaz duruma düşeceksiniz. Bundan beş on yıl önce hiç bir şeyi bulamıyorken şu anda bir çok ürünü Türkiyede alabilmeniz mümkün.

Bende uzun süre US'te yaşadım, bahsettiğiniz şeyleri iyi biliyorum. Aldığım ürünlerin hepsi paketi açılmamış ürünler. Onlara bu durumu sordum ve bana hepsini sizin verdiğiniz adresten (Amazon) alıyoruz dediler. İlk alışverişim 14 gün sonra bana gelmişti ama bir ürün Amazon'da stokta kalmadığı için beklediler. Çok da büyütmeye gerek yok. Ben yaptığım alıiverişten çok memnun kaldım. İkinci alışveriş paketim elime 1 haftada geçti. Yine hiçbir sorun olmadı. Bu süreci çok objektif olarak tüm detayları ile sizlerle paylaştım. Benden bu kadar.

Orhan

Selam.
Az önce oturduğum şehrin posta gümrüğündeki muayene memuruyla telefonda görüştüm. Benim yurtdışından getirmek istediğim şeylerin arasında iki tane problemli ürün var. Biri uzun bıçak(kama), diğeri freeze dried acil durum yiyeceği. İkisini de getiremeyeceğim söylendi. Gıdayı hiç bir şekilde 10'lu paketler halinde getiremezsiniz, tek getirseniz de Tarım Bakanlığı'ndan kağıt isterim, bıçak için de EGM'den kağıt isterim dedi. Müsteşarlık'ta muafiyetler ile ilgili birimde konuştuğum memur ise ikisini de getirebileceğimi söylemişti. Şimdi tecrübesi olanlara iki sorum var: Birincisi, 150 yuro altında tekli/çoklu gıda ürünü getiren oldu mu? İkincisi, kutu içeriğinde knife yazmasına rağmen bıçaklar takılmadan geçebiliyor mu?
Teşekkürrler.

Cevap gelmediğine göre kimse yurtdışından bıçak getirtmemiş. Herkes buradan alıp üç kat para ödemeye razı demek ki. İlginç...

civic' Alıntı:
Cevap gelmediğine göre kimse yurtdışından bıçak getirtmemiş. Herkes buradan alıp üç kat para ödemeye razı demek ki. İlginç...

Kamp için Bıçak Tavsiyesi Konumuz.
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=46054.0

civic' Alıntı:

memura ben bunu getirmek istiyorum derseniz. adam da geçmez der tabii , kanunla yapımı ,taşıması yasak kama ve kan oluğu olan kasaturalar geçmez.gönderici declaration kısmına tool knife olarak beyan eder ve gift olarak işaretlerse sansınız var. sanslıysanız 14 inc survival bıçak da geçer. koli yerine ,balonlu zarf ve strafor paketler avantaj !
diğer ilginç şey ise forum içinde arama yapmadan böyle bir soru sormanız . ;)

Arama yapmadığım sizin varsayımınız.

civic' Alıntı:
Selam.
Az önce oturduğum şehrin posta gümrüğündeki muayene memuruyla telefonda görüştüm. Benim yurtdışından getirmek istediğim şeylerin arasında iki tane problemli ürün var. Biri uzun bıçak(kama), diğeri freeze dried acil durum yiyeceği. İkisini de getiremeyeceğim söylendi. Gıdayı hiç bir şekilde 10'lu paketler halinde getiremezsiniz, tek getirseniz de Tarım Bakanlığı'ndan kağıt isterim, bıçak için de EGM'den kağıt isterim dedi. Müsteşarlık'ta muafiyetler ile ilgili birimde konuştuğum memur ise ikisini de getirebileceğimi söylemişti. Şimdi tecrübesi olanlara iki sorum var: Birincisi, 150 yuro altında tekli/çoklu gıda ürünü getiren oldu mu? İkincisi, kutu içeriğinde knife yazmasına rağmen bıçaklar takılmadan geçebiliyor mu?
Teşekkürrler.

Bu başlıkta anlattığım şekilde iki kez alışveriş yaptım. İlk alışveriş listemde Gerber LMF II Infantry bıçak vardı ve evime kadar geldi. Hiç gıda ürünü sipariş etmedim bu nedenle bu soruya cevap veremiyeceğim. Zaten bu konunun ilk mesajına bakarsanız siparişimin içinde iki multitool çakı bir Gerber LMF II infantry bıçak olduğunu göreceksiniz. Tek tek sipariş ettiğiniz de gelir mi, üzerinde knife yazarsa sorun olur mu gibi sorulara da cevap veremiyeceğim. Ama bu yolla koca bir koli malzeme evime kadar geldi. Bu konuya başından itibaren biraz göz gezdirirseniz süreci daha iyi anlayabilirsiniz sanırım. Bıçak için ayrıca şu sayfadaki tartışmalara bakabilirsiniz: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=59829.msg731256#msg731256.

Saygılar

Orhan

[attachment=1]

GERBER LMF INFANTRY.jpg

civic' Alıntı:
Arama yapmadığım sizin varsayımınız.

hiç bıçak getirtmediğimiz , Türkiyedeki satıcılardan 2 - 3 katı fiyata aldığımız da sizin varsayımınız. hediye ettiklerim hariç irili ufaklı , survival ,throwing , tactical ,bayonet , tool tarzı otuzdan fazla bıçak geldi .hiç birinde sorun olmadı .

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR