Amerika'dan Kampçılık ve Trekking Malzemesi Getirmek

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan OR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 81
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,772
Ynt: Amerika'dan Kampçılık ve Trekking Malzemesi Getirmek

Çok teşekkürler...

Etiketler

sorun yaşamadıgınıza sevındım.
Ama bana pek karlı gelmedı.
yada soyle soylıyım benı yorar.

Mücahit Bey

Ben bu alışverişi kar etmek için yapmadım aslında. Şöyle düşünürsek "US'den veya buradan aldığınız şey size aynı fiyata mal oluyor". Bu durumda böyle bir alışveriş şekli alternatif olabiliyor. Aldığım tüm malzemelerin Türkiye fiyatı emin olun ödemiş olduğum miktarı geçiyor. Yani buradan almaya göre fazla ödemediğimi söyleyebilirim. Benim öyküm tepemin attığı bir olayla başlamıştı. Birgün kendime iyi bir bıçak almaya karar verdim. Aramalarım sırasında Amazon.com dan yorumlarını iyi bulduğum bir bıçağı gözüme kestirdim (http://www.amazon.com/gp/product/B000E3QUB6/ref=ord_cart_shr?ie=UTF8&m=ATVPDKIKX0DER). Türkiye'de 2 katı bir fiyata almaya razıydım. Ancak Türkiye de bulabildiğim fiyat 3-4 katıydı. O gün buna çok kızmış ve böyle bir işe girişmiştim. Aradaki fiyat farkında çoğu kez ülkemdeki satıcıların payı da olmayabilir. İthalat vs işlerde çok fazla vergi biniyor olabilir. Ama malesef durum budur. Ayrıca benim ürünlerimin büyük kısmı balta, kürek, bıçak, boot gibi ağırlığı fazla olan ürünlerdi. Daha hafif ürün alışverişi yaparsanız kargo ücreti belirgin olarak daha düşük çıkabilir. Yorma kısmına gelince emin olun buradan alışveriş yapmak daha yorucu benim için. Ne doğru dürüst bir öneri de bulunan var, ne istediğiniz ürün hakkında doğru dürüst bir yorum bulabiliyorsunuz, ne de tam içinize sinen ürünü bulabiliyorsunuz. Bulabildikleriniz de bindirme fiyatlarla. Ayrıca bu işlere ilk gönül verdiğim günlerde ülkemdeki bir iki mağazadan yaptığım alışverişle ilgili de hiç iyi anılarım yok. Oturduğum yerde, hakkında doyurucu kullanıcı istatistiklerinin ve yorumlarının olduğu ürünlerle dolu sayısız mağazadaki milyonlarca ürün arasında seçim yapıp bir klikle onaylıyorum. Ertesi hafta evime geliyor. Daha ne isteyeyim. Yani en azından bu beni pek yormuyor.

Orhan

Yaptığınız her açıdan iyi ve fikir veren bir çalışma oldu, tebrik ve teşekkürler.

Teşekkürler Murat bey

Arkadaşlar bu konu ile ilgili diğer bir durum ise belki gözden kaçmıştır diye hatırlatmak istedim. US'den alışveriş öneren çok sayıda firma var. Ancak buradaki temel sorun gümrük. Hiçbiri buna karışmıyor. Gümrüğe takılırsa ürünler "sorumluluk bize ait değildir" diyorlar. Bizim gümrük olaylarını da hepiniz biliyorsunuz. Neyin takılıp neyin takılmayacağını Allah'tan başka bilen yok. Ben açıkçası "Sale Fashion" adlı firmanın da bu işin altından kalkabileceğini başlangıçta düşünmüyordum. Zaten birçok arkadaşta bu yönde yorum yapmıştı, bunun mümkün olmadığını söylemişti. O günlerde bayağı bir karamsarlığa kapılmıştım. Dün ürünler elime geçinceye kadar da tüm bunların bir "fake" olduğu düşüncesi kafamdan hiç çıkmamıştı. Bana gönderilen kago paketinin boyutları 60x30 cm, ağırlığı 25 kg, ve maliyeti $1500 idi. Böyle bir kargonun gümrüğe takılmaması mümkün değil. Ben gümrük işlerini nasıl haletiklerini hala anlamış değilim. Ama umurumda da değil açıkçası .;D.

Son bir not:
Gezenbilir üyesi olduktan sonra bu sayfaları epey bir dolaştım ve kapçılık/trekking vs işler için ne tür malzemeler gerektiği konusunda epey bir yazı okudum. Çok ciddiyim ben Ülkem de böyle bir sitenin olmasına çok sevindim. Tabi yazılarınızı okudukça sürekli yeni şeyler alasım geliyor. Bu sanırım acemilik aç gözlülüğü. Umarım yakında geçer. Dün akşam aynı şekilde 4 yeni ürün daha istedim (el testeresi, video kamera araç kiti vs..).

Orhan

Güle güle kullanın. Amazondan Alış verişimde ben ABD de yaşayan ve yaz tatillerinde istanbula gelen bir arkadaşımın adresini vererek kısa yolu tercih ettim. Tabiki adet ve seceneğim bir arkadaştan rica edecek oranda kaldı ki gönül neler istemiyor. ögretici oldu paylaşım için teşekkürler.

Bugün ikinci siparişim elime geçti. Artık bu yolun güvenli olduğuna kesinlikle ikna oldum diyebilirim. Aldığınız ürünlerin kargo, gümrük dahil evinize teslim bedeli = orjinal sipariş bedeliniz + ~%50 şeklinde hesaplayabilirsiniz. Bu gözlemlerimin alışveriş pratiğime yansıması şu şekilde oldu. Bir ürün satın almaya karar verdiğim zaman şu adımları takip ederek yol alıyorum:

1.adım:
Amazon ve eBay dahil çok sayıda online mağazalardan ürünleri tarıyor ve ürünler hakkındaki yorumları okuyorum.

2.adım:
Aynı ürünler hakkında Gezenbilir üyelerinin fikrini alıyorum.

3.adım:
Ürünü almak konusunda ikna olursam hemen almıyor ve çok acelem yoksa bu şekilde ihtiyaçlarımın birikmesini bekliyorum. Her almayı düşündüğüm ürünü alışveriş sepetine atıp bekliyorum.

4.adım:
Beğendiğim ürünler bellirli bir sayıya ulaşınca toplam maliyetine bakıyorum. Bu maliyete %75 gibi ilave bir maliyet ekliyorum.

5.adım:
Ülkemdeki mağazalardan aynı ürünü arıyorum. Eğer bir önceki adımda hesapladığım toplam bedelin altında bir fiyata burada aynı ürünleri bulabilirsem ürünleri yurtiçinden alıyorum. Bulamazsam bu aşamada siparişimi geçiyorum.

Görüldüğü gibi ülkemdeki esnaflar da kazansın diye herşey dahil Amerikadan yaptığım sipariş bedelinin %20 fazlasına ürünü buradan almaya hazırım. Bu yüzden %75 fark ekliyorum. Ama öyle ürünler varki aradaki fiyat farkını herhangi bir şekilde açıklayabilmeniz mümkün değil (örneğin 3-4x).

Orhan

Çok teşekkürler. Böylece sayenizde bir duvarı daha yıktığımızı gördük. Dışarda olan şeylerden burada yoksun kalmak yok artık.

Bir ara sap yapımında zekice bir çözüm biçimlendirip bu Gerber'in tipinde bir nesne yapayım bari.

Merhaba Eylem Bey

Bıçaklar konusunda epey bir yazı ve önerilerinizi okudum. Anladığım kadaruyla bu işi seviyorsunuz. Ben "Gerber LMF II Infantry" adlı bıçağı aldım. Bu bıçak hakkında bir bilginiz var mı?

Teşekkürler

Orhan

[attachment=1]

GERBER LMF INFANTRY.jpg

O öyle kötü bir bıçak ki, bence onu bana hediye edin. ;)

Şaka bir yana bu ürün fena bir paket değil. Sırtımda bir çanta ile dağ bayır dolanıyor olsam bu bıçak işime gelirdi. Ancak ağzdaki tırtır, bence ince işlerde kullandığımız sapa yakın kısmı heba ediyor. Tabi bu bir tercih meselesi. Benimkinden farklı kullanım amacı güden bir kişide bu çok da önemli olmayabilir.

Teşekkürler Eylem Bey

Bunun yanında bir de "Victorinox Swiss Army Champion Plus" adlı çakıyı aldım. İnce işlerde bunu daha kaba işlerde Gerber'i kullanmayı düşünerek almıştım. İkisini de tamamen Amazon daki kullanıcı yorumlarına dayanarak aldım. Yoksa ben bu işlerden hiç anlamam. Ama Gerber'in görünüşü çok korkunç ;D

Orhan

[attachment=1]

Victorinox Swiss Army Champion Plus.jpg

Ürünlerinizi sorunsuz teslim almanıza sevindim, firma da belli ki ciddi bir firma. Ancak buradaki fiyatları kontrol etmeden de sipariş vermemek gerek çünkü "Amerika min. %50 ucuzdur" görüşüne pek katılamayacağım. Örneklerle açıklayım :

Marmot Twilight çadır: Amazon.com da 249$ yani 374TL Adrenalin nakit fiyatı 412 TL
Vasque Ranger goretex bot: Amazon.com da bayanı 99.9$ erkek 91.7$ (140-150TL) Adrenalin nakit fiyatı 179 TL (Ekim ayında gelir)
Marmot Sawtooth kaz tüyü uyku tulumu: Amazon.com da 209$ yani 314 TL, Adrenalin nakit fiyatı 358 TL

Ancak gps cihazlarının ve çok az bulunacak bazı ürünlerin ülkemizde pahalı olduğu bir gerçek, bu da talep azlığından kaynaklanıyor. Genelde kazıklama mantığı değil de distribütörün az sayıda getirmesi buna gerekçedir. Yoksa sektörün içinde olan biri olarak öyle yağlı ballı karların olmadığını söyleyebilirim :smiley: Doğa sporları tüketicisinin Amerikaya oranla ülkemizdeki yüzdesini düşünürsek çeşit ve fiyat açısından ülkemizin fazlasıyla iyi olduğunu düşünüyorum :smiley:

Merhaba Mert Bey

Bir önceki mesajımda bahsettiğim gibi fiyat farkı abartılı olmayan ürünleri zaten yurtiçinden temin ediyorum. Bırakın %50'yi toplam alışveriş listemin %75 fazlasına bile olsa buradan alıyorum. Ama daha ötesini tolere edemiyorum, çünkü aradaki farkın kendimce mantıksal bir izahını bulamıyorum. Evet haklısınız bazı ürünlerde çok az fark var, ve bende onları zaten yurtiçinden temin ediyorum. Ama burada benim için tek kriter fiyat da değil. Ürün çeşitliliği çok önemli bir unsur. İstesenizde bazı ürünleri burada bulamıyorsunuz. Yine benim gibi yeniler için ürün seçiminde kullanıcı yorumları ve önerileri diğer bir belirleyici faktör. Avantajları ve dezavantajları ile bir maceramı burada tüm çıplaklığıyla sizlerle paylaştım. Ben sonuçtan çok memunum. Bu deneyimimim en azından birkaç soruya objektif bir şekilde cevap verdiğini düşünüyorum. Takdir sizlerindir.

Bu arada uzun bir süredir ben ve eşim 15 günlük bir Artvin gezisi için hazırlıklar yapıyorduk. Malzeme arayışı, öğrenme süreci, alışverişler, siparişler, alternatif arayışlar, Gezenbilir'de hatim indirmeler, haritalar, rotalar, GPS cihazları, sizlerin öneri ve düşünceleri derken epey bir hazırlıklı hale geldik. Önümüzdeki çarşamba günü maceraya başlayacaktık. Ama bugün düşüp ayağımı kırdım ve film bir anda koptu. Yani hevesimiz kursağımızda kaldı. Her işte bir hayır var diyecem ama siyasi bir tartışmayı da başlatmak istemem :smiley:. Kendime "indoor" bir aktivite bulmalıyım artık. Aslında ayağımdaki alçıya Artvin'in topografik haritasını kazımakla başlayabilirim sanırım ;D.

Saygılar

Orhan

Geçmiş olsun Orhan bey, tam gezi öncesi bu sakatlık çok üzücü olmuştur, acil şifalar dilerim. Ürün çeşitliliği konusunda haklısınız ama 10 sene öncesine göre değişim gerçekten çok iyi, bu da pazarın büyümesiyle alakalı, ben bunu belirtmek istedim. O yıllarda en temel teknik malzemeler için bile sipariş verip ürün beklediğimizi hatırlarsak ;)

Mert Bey

İyi dilekleriniz için çok teşekkürler. Bu konuda tamamen aynı düşünüyoruz. Öğrenme eğrisinin daha çok başındayım ve öğrendikçe daha çok yurtiçine yöneliyorum. Bu arada "Kiği" denen bir ilçe var, orayla bir ilginiz var mı?

Orhan

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR