Ynt: Amerika'dan Kampçılık ve Trekking Malzemesi Getirmek
Mücahit Bey
Ben bu alışverişi kar etmek için yapmadım aslında. Şöyle düşünürsek "US'den veya buradan aldığınız şey size aynı fiyata mal oluyor". Bu durumda böyle bir alışveriş şekli alternatif olabiliyor. Aldığım tüm malzemelerin Türkiye fiyatı emin olun ödemiş olduğum miktarı geçiyor. Yani buradan almaya göre fazla ödemediğimi söyleyebilirim. Benim öyküm tepemin attığı bir olayla başlamıştı. Birgün kendime iyi bir bıçak almaya karar verdim. Aramalarım sırasında Amazon.com dan yorumlarını iyi bulduğum bir bıçağı gözüme kestirdim (http://www.amazon.com/gp/product/B000E3QUB6/ref=ord_cart_shr?ie=UTF8&m=ATVPDKIKX0DER). Türkiye'de 2 katı bir fiyata almaya razıydım. Ancak Türkiye de bulabildiğim fiyat 3-4 katıydı. O gün buna çok kızmış ve böyle bir işe girişmiştim. Aradaki fiyat farkında çoğu kez ülkemdeki satıcıların payı da olmayabilir. İthalat vs işlerde çok fazla vergi biniyor olabilir. Ama malesef durum budur. Ayrıca benim ürünlerimin büyük kısmı balta, kürek, bıçak, boot gibi ağırlığı fazla olan ürünlerdi. Daha hafif ürün alışverişi yaparsanız kargo ücreti belirgin olarak daha düşük çıkabilir. Yorma kısmına gelince emin olun buradan alışveriş yapmak daha yorucu benim için. Ne doğru dürüst bir öneri de bulunan var, ne istediğiniz ürün hakkında doğru dürüst bir yorum bulabiliyorsunuz, ne de tam içinize sinen ürünü bulabiliyorsunuz. Bulabildikleriniz de bindirme fiyatlarla. Ayrıca bu işlere ilk gönül verdiğim günlerde ülkemdeki bir iki mağazadan yaptığım alışverişle ilgili de hiç iyi anılarım yok. Oturduğum yerde, hakkında doyurucu kullanıcı istatistiklerinin ve yorumlarının olduğu ürünlerle dolu sayısız mağazadaki milyonlarca ürün arasında seçim yapıp bir klikle onaylıyorum. Ertesi hafta evime geliyor. Daha ne isteyeyim. Yani en azından bu beni pek yormuyor.
Orhan