Amerika'dan Kampçılık ve Trekking Malzemesi Getirmek

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan OR Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 81
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,782
Ynt: Amerika'dan Kampçılık ve Trekking Malzemesi Getirmek

Dilerim hiçbir sorun olmadan siparişleriniz elinize geçer. O zaman gerçek maliyet belli olur ve bizi de bilgilendirirseniz sevinirim.

Etiketler

Tüm gelişmeleri adım adım bütün açıklığıyla burada sizlerle paylaşacağım. Şimdilik yeni bir gelişme yok. Aslında bana fiyat sunumunda sanki biraz geciktiler gibime geliyor.

Orhan

Geç olsun güç olmasın.

Bir zamanlar ............marka motorsiklet alacaktım. Fiyatı çok yüksekti, Almanya'dan bir motorsiklet acentasından satış katalogları istedim. Aynı motorun fiyatı tam % 50 daha ucuzdu. İnanamadım. Hemen birtane getirtmeye karar verdim ve gümrüğe gidip bütün işlemleri öğrendim.

Sayısını unuttuğum fazlalıkta ve çeşitlilikte vergiler eklenince fiyatı buradakinin 2 katına çıktı.!

Sizin başınıza aynısının gelmesini istemem. Gerçi siz motorlu vasıta almıyorsunuz...

SÜVARİ' Alıntı:
Geç olsun güç olmasın.

Bir zamanlar ............marka motorsiklet alacaktım. Fiyatı çok yüksekti, Almanya'dan bir motorsiklet acentasından satış katalogları istedim. Aynı motorun fiyatı tam % 50 daha ucuzdu. İnanamadım. Hemen birtane getirtmeye karar verdim ve gümrüğe gidip bütün işlemleri öğrendim.

Sayısını unuttuğum fazlalıkta ve çeşitlilikte vergiler eklenince fiyatı buradakinin 2 katına çıktı.!

Sizin başınıza aynısının gelmesini istemem. Gerçi siz motorlu vasıta almıyorsunuz...

Umarım gelmez. Henüz hiçbir ödeme yapmadım ve maliyet düşündüğümden fazla çıkarsa siparişi iptal etme şansım var. Ama bu maceram bize iki şeyi sistematik bir şekilde test etme imkanı veriyor:

1) Bahsettiğim sitenin böyle bir hizmeti gerçekleştirip gerçekleştiremediğini,
2) Amerika'dan ürün getirmenin daha ekonomik olup olmadığını

Sonuçlarını hep birlikte görme ve değerlendirme şansımız olacak.

Orhan

Update 1:

Alışveriş listemi Temmuz 28, saat 16:28'de "info@salefashion.com" adresine göndermiştim. 24-48 saat içerisinde bana dönmelerini bekliyorum. Halen herhangibir dönüş olmadı ve 48 saatin dolmasına 1 saat 40 dakika var. Bu süre dolduğunda bana dönüş yapılmaz veya bir açıklama gelmezse bu konu burada kapanacaktır. Biz de aradığımız sorunun cevabını almış olacağız.

Orhan

Belki bazı ürünleri tedarik etmekte zorlanmışlardır
Hemen acele etmeyin.
Zaten konu kapanmaz. :smiley:
Burada dükkan (forum) 24 saat açık
;D

Bence yurt disindan alisverislerde 2 tane guvenli yol vardir. Birincisi bir tanidiga yollayarak getirtmek yada yukarda bir arkadasin dedigi gibi komisyon karsiligi bu isi yapan insanlar var bunlarla anlasmak. Ikinci yontem ise pahada agir ama yukte hafif urunler icin Fedex, DHL yada UPS in super hizli gonderilerini kullanmak. Fiyatlari yuksektir ama aradaki fiyat farki cok fazla ise ve alacaginiz urun hafif ve kucukse kargo cok tutmaz. Super hizli gonderilerde Ingiltere ve Avrupa'dan 1 gun icinde Amerika'dan 2-3 is gunu icinde teslim ediyorlar. Bunu yapan bir cok arkadasima sahit oldum. Hatta biz buradan (Ingiltere) teyzeme ilac gonderiyoruz. Hic bir problem olmuyor. Ertesi gun elinizde. Firmadan toplanmasi Ingiltere gumrugunden cikmasi, ucaga yuklenmesi, Turkiyede bosaltimi, gumrukten cikisi, bayilere dagitimi, bayiden evinize ulasimi toplamda 24 saatten kisa surdugu icin hic kimse adam akilli kontrol etmiyor hizli gonerileri. Tabii en basta dedigim gibi ufak tefek seylerde daha avantajli bu yontem.

TezzMertek' Alıntı:
Belki bazı ürünleri tedarik etmekte zorlanmışlardır
Hemen acele etmeyin.
Zaten konu kapanmaz. :smiley:
Burada dükkan (forum) 24 saat açık
;D

Update 2:

Son kararımı vermeden önce onlara bir e-mail yazıp "sizden hiçbir haber ve bilgi alamadım" dedim, bir sorun olup olmadığını sordum. Bakalım ne cevap verecekler. Bu konu kapanmıştı ile kastettiğim "Amerikadan ürün getirme konusu" idi. Ben onlara listemi göndereli 48 saat oldu. Listemdeki tüm ürünlerin detayları ve linkleri kendilerine gönderildi. Hepsi Amzon.com'dan ve temin edememe diye bir sorun olamaz. Bir klikle hepsine ulaşabilir ve satın alabilirsiniz. Halen bana dönülmemiş olması nedeniyle bu sirket ve alışveriş sistemine bir ??? koyuyorum. Ancak e-mailime cevap verenlerin US'de oldukları varsayılırsa zaman farkından dolayı 48 saat henüz dolmamış olabilir. Ama ilk izlenimlerin herşeye rağmen pek iyi olmadı diyebilirim. Umarım sonradan durumu toparlarlar. Bana gönderdikleri ilk e-maili ekte yolluyorum. Herşeye rağmen süreç devam ediyor. Bir 8 saat daha bekleyip son kararımı vermek istiyorum. Bekleyelim görelim diyorum.

[attachment=1]

Capture.jpg

Update 3:

Bugün bana bir e-mail yollayarak gümrük + kargo + servis ücretleri vs dahil eve teslim fiyatı çıkardılar. Ben bu listede pahada hafif ancak ağırlığı fazla olan bir ürünü çıkarıp listemi güncelleyip onlara tekrar yolladım. Bana yeni fiyat teklifi ile dönmelerini bekliyorum. Haftasonuna denk düştüğü için cevap pazartesiye de kalabilir. Bana döndüklerinde tüm detayları burada sizlerle paylaşacağım.

Saygılar

Orhan

Haydi hayırlısı... :D

Update 4:

En son hali ile bana aşağıda gösterdiğim listeyi sundular. Ben de kabul ettim. En kısa sürede işlemlere başlayacaklarını söylediler. Tüm siparişlerin kendi adreslerine yaklaşık olarak Ağustosun 6’sı gibi geleceğini, bana teslim tarihinin ise Ağustosun 9-10’unu bulabileceğini belirttiler. Çalışma tarzları ve müşteri ile ilişkileri şimdilik bende tedirginlik yaratmadı. Herşey beklediğim gibi gidiyor ve bu aşamaya kadar herhangi bir sorunla karşılaşmadım. Bu sürecin akıbetini hep birlikte göreceğiz.

Orhan

[attachment=1]

Detaylar.jpg

Oehan bey işlem bitiminde fiyatlara ne kadar bir yüzde bindi onuda paylaşirmisiniz. yani 100$ kaç dolar oluyor.

Zaten siparişim elime geçtiği zaman genel bir durum değerlendirmesi yapıp bu konudaki görüş ve önerilerimi sizlerle paylaşacağım. Şimdi kısa bir değerlendirme yapmak gerekirse:

1) Aldığım ürünlerin bedeli: Siparişimin bedeli ($1389) + Amerika içi kargo bedeli ($54) = $1443

2) Adresime gelmesi için herşey dahil ödediğim bedel: Turkiye Kargo ($374) + SF Service/Gumruk ($289) + Kredi Karti Kur ($42) + $30 (45 TL karşılığı) - $15 (kapora) =$ 720

3) Siparişin orijinal bedeli üzerindeki artış yüzdesi = (720/1443)x100 = %49.86 = Yaklaşık %50

4) Sonuç: Bu yolla Amerikadan alışverişlerinizi dolar kuru üzerinden %50 pahalıya getirebilirsiniz. Bu çokta kötü değil. Üstelik Amazon.com veya eBay gibi dev online mağazalardan binlerce ürün arasında seçme şansınız var. Eğer ağırlığı düşük ancak fiyatı yüksek olan ürünleri getirirseniz kargo bedeli daha düşük çıkacaktır.

Saygılarımla

Orhan

Update 5:

Bugün aşağıdaki e-mail geldi. İşler yolunda gidiyor. Malzemeler elime ulaşıncaya kadar süreç devam edecek.

[attachment=1]

Devam.jpg

Vayyy!........Adamlar ciddi anlaşılan. :D Demek ki bunlarla çalışılır.

SÜVARİ' Alıntı:
Vayyy!........Adamlar ciddi anlaşılan. :D Demek ki bunlarla çalışılır.

Doğrusunu istersen ben de bu kadar ilerleyebileceğimizi pek düşünmüyordum. Ancak hep beraber süreci takip ediyoruz ve şimdilik herşey beklendiği gibi ilerliyor. Son sözümü malzemeler elime geçince söyleyeceğim.

Orhan

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR