chorozoglu
Ana Kamp
Merhabalar,
Herkesin ortak sıkıntısı bazen Türkiye'de bulamadığımız doğa sporları ürünlerinin Amerika'da veya farklı ülkelerde bolca ve ucuza olması canımızı sıkar. İşte bu durumlar için bazen yurtdışında tanıdık olsa da gönderse deriz. Ben yaklaşık 2 yıldır bu konuda güvenilir,Amerika'da doktorasını yapan ve 6 yıldır orada legal yaşayan bir Türk arkadaş ile çalışıyorum.Hem ona maddi destek oluyor,hem de istediğim tüm ürünleri bana söylediği saatinde ve gününde kargo konşimentosu ile alıyor ,kullanıyorum. Açıkçası hayatta kimseye kefil olmam, ama bugüne kadar benim ihtiyacım olan tıbbi malzemelerimi dahil tüm doğa sporları malzemeleri,çadır,hatta dalış tüpü hariç diğer tüm malzemelerime varan alışverişlerimde bana yardımcı olması ,buraya onun da rızasını alarak yazmama neden oldu.
Ben şöyle çalışıyorum. İnternetten beğendiğim ve fiyatı Türkiye'nin çok altındaki ürünü kendi kredimi kartımı girererek, satın alıp adres bilgilerine ilgili kişinin adı ve adresini giriyorum. Aynı gün ona da mail atıyorum.Sana kargom yolda diye.
Sonra bana kısa sürede cevap dönüp, ürün geldiği an da bana uspss,DHL,FEDEX "hangisini istiyorsanız" konşimento numarası veriyor ve oradan kontrol ederek 10 gün içerisinde ürüne sahip oluyorum.Kendisine de Türkiye'deki hesap numarasına ürünün bedeli doğrultusunda %5 ila %10 arasında değişen bir miktarı gönderiyorum.Kargo parası zaten malum oradan 10-20-30 dolar tutuyor onu direkt gönderiyorum.Şu ana kadar bir yamuk veya bir hasar veya bir sorunla karşılaşmadım,telefonundan ev adresine varan bir bilgi her zaman ben de var.Hani belki 4000 dolarlık fotoğraf makinesine güvenemeyebilirim ama Türkiye'de yıllardır sömürdükleri 600 dolarlık çadırı da 112 dolara alınca hani bu da göze alıp böyle bir yol bulduğumu söylemeyelim.Madem burada herkes birbirine yardımcı oluyor,ben de bu yolla bilgi paylaşmak,yazmak istedim.
Saygılarımla,
İrtibat için kendisine mail atıp nasıl çalıştığını sorabilirsiniz,
İRTİBAT:
dokaoglu@hotmail.com
UGUR DOKAOGLU