Amerika'dan Alışveriş Yapmanın Başka Bir Yolu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan chorozoglu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 29
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,210

chorozoglu

Ana Kamp
Yer
Istanbul

Merhabalar,

Herkesin ortak sıkıntısı bazen Türkiye'de bulamadığımız doğa sporları ürünlerinin Amerika'da veya farklı ülkelerde bolca ve ucuza olması canımızı sıkar. İşte bu durumlar için bazen yurtdışında tanıdık olsa da gönderse deriz. Ben yaklaşık 2 yıldır bu konuda güvenilir,Amerika'da doktorasını yapan ve 6 yıldır orada legal yaşayan bir Türk arkadaş ile çalışıyorum.Hem ona maddi destek oluyor,hem de istediğim tüm ürünleri bana söylediği saatinde ve gününde kargo konşimentosu ile alıyor ,kullanıyorum. Açıkçası hayatta kimseye kefil olmam, ama bugüne kadar benim ihtiyacım olan tıbbi malzemelerimi dahil tüm doğa sporları malzemeleri,çadır,hatta dalış tüpü hariç diğer tüm malzemelerime varan alışverişlerimde bana yardımcı olması ,buraya onun da rızasını alarak yazmama neden oldu.

Ben şöyle çalışıyorum. İnternetten beğendiğim ve fiyatı Türkiye'nin çok altındaki ürünü kendi kredimi kartımı girererek, satın alıp adres bilgilerine ilgili kişinin adı ve adresini giriyorum. Aynı gün ona da mail atıyorum.Sana kargom yolda diye.
Sonra bana kısa sürede cevap dönüp, ürün geldiği an da bana uspss,DHL,FEDEX "hangisini istiyorsanız" konşimento numarası veriyor ve oradan kontrol ederek 10 gün içerisinde ürüne sahip oluyorum.Kendisine de Türkiye'deki hesap numarasına ürünün bedeli doğrultusunda %5 ila %10 arasında değişen bir miktarı gönderiyorum.Kargo parası zaten malum oradan 10-20-30 dolar tutuyor onu direkt gönderiyorum.Şu ana kadar bir yamuk veya bir hasar veya bir sorunla karşılaşmadım,telefonundan ev adresine varan bir bilgi her zaman ben de var.Hani belki 4000 dolarlık fotoğraf makinesine güvenemeyebilirim ama Türkiye'de yıllardır sömürdükleri 600 dolarlık çadırı da 112 dolara alınca hani bu da göze alıp böyle bir yol bulduğumu söylemeyelim.Madem burada herkes birbirine yardımcı oluyor,ben de bu yolla bilgi paylaşmak,yazmak istedim.

Saygılarımla,

İrtibat için kendisine mail atıp nasıl çalıştığını sorabilirsiniz,

İRTİBAT:
dokaoglu@hotmail.com
UGUR DOKAOGLU

Etiketler
Ynt: Amerika'dan Alışveriş Yapmanın Başka Bir Yolu

Sn chorozoglu;
Bu bilgi için teşekkür ederim.Aslında benim bu anlamda sıkıntım yok, Amerikada yaşayan kayınbiladerim ihtiyacım olduğu dönemlerde bana bu şekilde
yardımcı oluyor.Benim sizden öğrenmek istediğim, genel olarak alışveriş yaptığınız outdoor mağazalarının web adreslerini paylaşabilirmisiniz.
Teşekkürler

Çok güzel bir uygulama, bizlerlede paylaştığınız için şahsım adına teşekkür ediyorum.

Hangi siteleri kullanıyorsunuz güvenli siteler hangileri bu konuda kısa bir bilgi mükemmel olurdu.

Teşekkürler.

Aslında tam olarak bu uygulamayı uygulayan internet siteleri var," my us adress " yazıp google da aratırsanız bulabilirsiniz.Öncelikle siteye üye oluyorsunuz (belli bir ücret karşılığında) tabii bunun da seçenekleri var, üye olduktan sonra sistem size bir amerika adresi veriyor.Bu artık sizin yeni amerika adresiniz oluyor.İnternetten aldığınız ürünlerin teslimat adresine bu adresi yazıyorsunuz, kargo bu arkadaşlara gidiyor ve ordan da kargo ücretini alarak size yolluyorlar ürünü.

Sistem aynı sistem, tek farkı bu işi yapan insanlar olmaları.Yani böyle bir sistem de ki adamlar dünyaya mal dağıtıyor herhangi bir kayıp söz konusu olamaz.Çünkü çok iyi düşünülmüş ve de iş yapacak bir sistem kurmuş adamlar.

Ben daha denemedim ancak e-bay de amerika dışına kargo yapmayan satıcılar var, birgün zorunda kalırsam bu sistemi kullanacağım.

Tekrar merhabalar,

Ben bugüne kadar Amerika'dan 1 kalem de çok yüklü olmamak kaydıyla (hem kargoda kaybolması , hem de orada arkadaşın duruma nasıl tepki vereceğini bilmediğimden) 8-9 kere alışveriş yaptım.Sorun yaşamadım.Kargoda genelde çok güzel düzenli kutulanmış ve de üzeri de posta idaresini d

Alışveriş yaptığım adresler de kendim arama deneme yolu ile alışveriş yaptığım güzel siteler. Dalış malzemelerimin tamamını aldım. Tüp hariç :smiley:
Geçen ay bir kampanya yaptılar ve 340 dolarlık Henderson 5 mm lik kıyafeti 99 dolara satın aldım,bana kargo ve arkadaşın komisyonu ile 139 dolara geldi.Oldukça iyi bir fiyat kanımca.

Bu çadırı bu siteden aldım.
http://www.altrec.com/the-north-face/rock-22-tent?&cm_mmc_o=-e1CjCW-CjCN9IjwwvNnINCjCtff5cccfyzbkl5zgwgBFTwzyftwCEByftCuzgwyBgL&affNT=true

Motor çizmesi aldım,fotoğraftakinden farklı bir model ama aynı fiyattı.
http://www.sierratradingpost.com/outdoors/1359D_p-harley-davidson-alameda-motorcycle-boots-leather-for-men/?cdf=TopSeller

Polarlar çok güzel fiyatları da uygun
http://www.moosejaw.com/moosejaw/shop/product_The-North-Face-Men-s-Apex-Bionic-Jacket-(Spring-2010)_10027847____?green=14371158106&cm_sp=MyBuys-_-Footer-_-10027847

Geri alan tüm dalış alışverişlerimde de ;

http://www.leisurepro.com/ alışveriş yaptım.Oldukça güzel ürünleri ve de free shipping olanları takip ediyorum ki Boston'a giderken ürün bedava gidiyor oradan da bana geliyor.

Fakat dediğiniz posta kutularına da araştıracağım güzel fırsatlar.

Slm;
Ben de bir arkadaşım sayesinde alış veriş yapıyorum... (genelde www.amazon.com sitesinden) ama komisyon ödemiyorum :smiley:
www.amerikadaniste.com sitesini de tavsiye ederim...
ebay den de bir çok ürün Türkiye'ye sevk ediliyor (10$)

Bunlar güzel paylaşımlar kontrol edeceğim lakin amerikadaniste.com sitesi ile ilgili yanılmıyorsam forum donanımdı orada okuduğum bir yazıdan sonra kaybolan kargo gibi konularda sorun yaşadıklarını okumuştum.Net bir link bulamadım şu anda ama bulursam paylaşırım.Sonuçta yazık olmasın 100 dolar para verip aldığımız ürüne de, vakit kaybı da cabası.

Arkadaşlar güzel paylaşım teşekkürler.
1-Bir kaç sorum olacak gümrük vergi v.s. nasıl yansıyor. Örneğin 250$ lık bir alışverişin maliyeti ne olur.
2-İstediğimiz herşeyi şipariş edebiliyormuyuz. (yasal olan)

Teşekkürler,

Eğer ilgileniyorsanız mail atmakta fayda var.Daha dün Nagivasyon cihazım geldi,gayet güzel çalışıyor , 229 dolarlık cihaz için 40 dolar ödedim kargo dahil gönderimi için.Toplamda

İRTİBAT:
dokaoglu@hotmail.com
UGUR DOKAOGLU

İlgili ürün için
http://www.amazon.com/Garmin-4-3-Inch-Widescreen-Bluetooth-Navigator/dp/B002DN928S/ref=pd_rhf_shvl_4

Bazı siteler, teslimat yapılan adres ödeme yapan kişiye ait olmaması halinde sorun çıkartıyor.
Böyle bir durumla karşılaştınız mı hiç?

herkese merhaba,

sayin Horozoglu,

lutfen cahilligimi maruz gorun ama 10-20-30 dolar tutuyor kargo demissiniz.
acikcasi ben anlayamadim bu kargo kac ayda gelecek hani konteyner icinde mi geliyor da bu kadar ucuz oluyor.
cunku ucak kargo icin kucucuk pakete 100 dolar paralar odeniyor.

ikincisi mesela bu arkadasiniz new york da yasiyor ve bende teksas da bir firmadan alisveris yapiyorum diyelim,
teksas dan new york a bir kargo parasi isleyecek ki amerika icinde bile kargo ucretleri mesela bir bot icin konusuyorum en kotu 20 dolar tutuyor

yani kumulatifte 100 dolar civari ekstra kargo odeyecem

yuzde 5-10 civari demissiniz benim anladigim kadariyla en az yuzde 10 arkadasa odeyecez yani 200 dolarda 20 dolar
toplamda 120 dolar arti 200 yapar 320 dolar
peki bu urun gumrukte takilirsa ne olacak sahsen basima geldi burnumdan getirdiler dunya para gumruk odedim
hos eger topkapi gumrugu kullanirsaniz sorun yasanmiyor en cok yuzde 10-15 civari bir sey oduyorsunuz.

son bir sey Turkiye de 600 dolara hangi cadiri satiyorlar bilemedim 112 dolar 5te 1 fiyati bile degil acikcasi
amerikada 100 dolara satilan bir ayakkabi burada 600 dolara satiliyorsa vay halimize.

yardimlariniz icin tesekkurler.

Gerçi direk Sayın Horozoğlu'na sormuşsunuz ama Ben de kullandığım için biraz bilgi paylaşımda bulunmak istedim...
Amerika içinde free shipping alıp NY a kadar bedava yolatabilirsiniz; daha sonra airmail ( ki bizde PTT getiriyor) 10$ kadar tutuyor... Eğer biraz büyükse bir iki tanesini birleştirip, 30$ gibi bir rakamla sahip olabilirsiniz... fiyatlara gelince neyazıkki 1/3 gibi vergiler yüzünden...
Yılbaşı ve bayramlarda ayarlarsanız 300€ ya kadar vergi yok; aynı üründen en fazla iki tane olursa (pakette 10- 20 tane önemli değil parça olarak 2 tane) Ben bu yolla havalı tabancama Laser pointer getirttim ki Burada yasak ::smiley: ve E-BAY den direkt aldım 10$ kargo verdim 20 gün de geldi... Ve 1$ a 4 adet şarjlı pil ve şarj aleti 11$ kargo toplam 12$ yani 18TL. gibi bu pillerin normal alkali olanlarının tanesi 5TL. inanın zaman ayırır ve sabırlı olursanız Türkiye'de bulamayacağınız ürünleri düşünemeyeceğiniz fiyata alabilirsiniz... Paypall ile aynı sahibinden.com gibi siz ürün kargo bilgisini onaylamadıkça paranız satıcıya aktarılmıyor...
saygılar iyi günler dilerim

Sayın chorozoğlu, Öncelikle almış olduğunuz navigasyon cihazı hayırlı olsun,
Bu Garmin cihazda türkiye haritası varmı + türkçe olabiliyormu ?
Yada türkiyede sonradan yazılım mı yükleterek kullanacaksınız?

chorozoglu' Alıntı:

Merhabalar,

Herkesin ortak sıkıntısı bazen Türkiye'de bulamadığımız doğa sporları ürünlerinin Amerika'da veya farklı ülkelerde bolca ve ucuza olması canımızı sıkar. İşte bu durumlar için bazen yurtdışında tanıdık olsa da gönderse deriz. Ben yaklaşık 2 yıldır bu konuda güvenilir,Amerika'da doktorasını yapan ve 6 yıldır orada legal yaşayan bir Türk arkadaş ile çalışıyorum.Hem ona maddi destek oluyor,hem de istediğim tüm ürünleri bana söylediği saatinde ve gününde kargo konşimentosu ile alıyor ,kullanıyorum. Açıkçası hayatta kimseye kefil olmam, ama bugüne kadar benim ihtiyacım olan tıbbi malzemelerimi dahil tüm doğa sporları malzemeleri,çadır,hatta dalış tüpü hariç diğer tüm malzemelerime varan alışverişlerimde bana yardımcı olması ,buraya onun da rızasını alarak yazmama neden oldu.

Ben şöyle çalışıyorum. İnternetten beğendiğim ve fiyatı Türkiye'nin çok altındaki ürünü kendi kredimi kartımı girererek, satın alıp adres bilgilerine ilgili kişinin adı ve adresini giriyorum. Aynı gün ona da mail atıyorum.Sana kargom yolda diye.
Sonra bana kısa sürede cevap dönüp, ürün geldiği an da bana uspss,DHL,FEDEX "hangisini istiyorsanız" konşimento numarası veriyor ve oradan kontrol ederek 10 gün içerisinde ürüne sahip oluyorum.Kendisine de Türkiye'deki hesap numarasına ürünün bedeli doğrultusunda %5 ila %10 arasında değişen bir miktarı gönderiyorum.Kargo parası zaten malum oradan 10-20-30 dolar tutuyor onu direkt gönderiyorum.Şu ana kadar bir yamuk veya bir hasar veya bir sorunla karşılaşmadım,telefonundan ev adresine varan bir bilgi her zaman ben de var.Hani belki 4000 dolarlık fotoğraf makinesine güvenemeyebilirim ama Türkiye'de yıllardır sömürdükleri 600 dolarlık çadırı da 112 dolara alınca hani bu da göze alıp böyle bir yol bulduğumu söylemeyelim.Madem burada herkes birbirine yardımcı oluyor,ben de bu yolla bilgi paylaşmak,yazmak istedim.

Saygılarımla,

İRTİBAT:
dokaoglu@hotmail.com
UGUR DOKAOGLU

Sayın chorozoğlu,
Birkaç sorum daha olacak , Sizin bahsettiğiniz şekilde ürün getirtmek istersek ;

1-sizce hangi kargo daha hızlıdır (1-uspss, 2-DHL, 3-FEDEX)
2-hangi kargo gümrüğe takılma riski azdır,
3-kaç tl ye kadar bu şekilde urun getirtilebiliyor ?, mesela sadece ürün fiyatı 500$ olan bir araç yedek parçası(marş motoru gibi) getirtilebilir mi?

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,694
Kaydolan Son Üyemiz
OldSchoolV8

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR