Amatörler olarak İstanbul Riva 3. Offroad Buluşmamız + Bol Çamurlu bir Gün :D

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan btaser2 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,527

btaser2

Yeni Üye
Evet amatör offroadçular olarak sonunda 3. buluşmamızı da gerçekleştirdik. Sabah buluşma noktasında Köksalla konuşurken Riva' nın ormanlarını boşver ben sizi Riva' nın daha güzel bi parkuruna götüreyim dedi. Önce mırın kırın ettim. Ama parkuru görünce tamam dedim tam bizim aradığımız parkurmuş:D Battık çıktık tekrar battık tekrar çıktık :D ama sonunda parkuru tamamladık :smiley:

Organizasyona katılan ve başarıyla parkuru tamamlayan kahraman ekip arkadaşlarımız :D;

1. BoraRS Bora & Co-Pilot Cem - Kia Sorento
  2. Redbull Engin & Co-Pilot Cahit - Range Rover V8
  3. Ramazan & Co-Pilot Köksal - Suzuki Vitara (Vinçli)
  4. Mehmet & Co-Pilot - Land Rover Discovery V8
  5. Arfy & Co-Pilot Fatih & Sercan - Suzuki Jimmy (Vinçli)
  6. Cemal & Co-Pilot ErkanLada Niva 1.6
  7. Arkadaşların adını unuttum.Land Rover Discovery TD5

Ve işte Muhteşem Ekip :smiley:

Bu arada bilgisayarınızın ekranını silmeyin onlar leke değil Ramazan' ın suratındaki gerçek çamurdur:D:D
dscn0394ak.jpg

dscn0401u.jpg

Jimmy
dscn0329a.jpg

Benim güzel Müteahhit Jipim Kia Sorento XForce :D
dscn0344k.jpg

Cemal ve Kahraman Nivası :D
dscn0349t.jpg

Atış Talimlerimiz :smiley:
dscn0360cq.jpg

dscn0361e.jpg

Engin Range Rover V8
dscn0345j.jpg

Niva Batış
dscn0375k.jpg

dscn0378n.jpg

Köksalla Ramazan Kurtarıcımız Vitara ile Sürekli her noktada batıp parkurda batma rekoru kıran Cemal ve Lada Nivamızı vinçle çekiyorlar :D:D
dscn0379c.jpg

Ve Parkuru başarıyla tamamlayan araçlarımızın yarış sonu durumları :smiley: Biraz kirlenmişiz :smiley:
dscn0408ou.jpg

dscn0409u.jpg

dscn0410i.jpg

Ve Videolarımız yavaş yavaş gelsin :smiley:

http://www.youtube.com/watch?v=yw-u3dMIN9g

http://www.youtube.com/watch?v=VCIv8JFww24

http://www.youtube.com/watch?v=Lo9UTSJZs4c

http://www.youtube.com/watch?v=kXAuNnph9UI

http://www.youtube.com/watch?v=oXi34th3NUE

Burada da Ki Sorento aracım ile Land Rover Discovery' i battığı yerden halat ile çekip kurtarıyorum. Land rover kadar kabiliyetli olmayabilir aracım ama yine de baya iş yaptı arazide. Ben açıkçası Ki Sorento XForce' tan bukadar performans beklemiyordum. Şasisinin oturmadığı heryerden geçti heryere çıktı. Lastiklerim Goodyear Wrangler AT-R' dir. Maşallah. Bu arada videodaki çığlıklar çamur banyosu yapan arkadaşların çığlıklarıdır :D:D
http://www.youtube.com/watch?v=N_NzsOnwwJM

Etiketler
Ynt: Amatörler olarak İstanbul Riva 3. Offroad Buluşmamız + Bol Çamurlu bir Gün :D

Araçların performansı hakkında fikirlerimi söylemem gerekirse;

Suzuki Vitara - Hafif yapılıydı. MT tipi lastikleri vardı. Yükseltme kiti vardı. Kilit de takılıydı arkalara. Hemen hemen hiçbiryerde kalmadı. Hafifliğin avantajını çok iyi kullandı ve hepimizi vinciyle o kurtardı.

Lada Niva - Nedense ben Nivanın arazi performansını çok beğenen birisi olarak biraz hayal kırıklığına uğradım. Hemen hemen girdiği her hafif derin çamurda kaldı. En son da ön aksları kırdı. Acaba bizim ekipteki Ladada mı bir sorun vardı yoksa Nivalar genelde böyleler mi anlayamadım. Aydınlatırsanız sevinirim.

Land Rover Range Rover V8 - Çok çok iyi bir performansı var aracın. V8' in gücünü bariz hissettirdi. Şasiyi sadece bir yerde oturttu onda da aracı orta yükseklikte unutmuş arkadaş. Onun dışında hiçbiryerde kalmadı. AT lastiklerle heryerden çıkmasını bildi.

Land Rover Discovery V8 2001 model - İster inanın ister inanmayın ama bizim AT lastiklerle tırmaladığımız o parkurda sadece birkaç kritik noktada kaldı. Onun dışında kazıya kazıya çıkmasını bildi o çamurun içinden. Biz de hayret ettik. Sonuçta bu işin olmazsa olmazı lastiklerdir ama o araç o asfalt lastikleri ile nasıl o çamurdan başarı ile çıktı hala hayret ediyoruz :smiley:

Kia Sorento XForce - Kendisi benim aracı olur :smiley: 2500cc hacmini konuşturdu. AT-R tipi lastiklerle gayet iyi performans sergiledi. Şasinin oturmadığı heryerden geçti. Onca çamura batıp çıkıp onca çukura sert girdikten sonra arabanın altını üstünü yıkattığımda direksiyonda titreme bile yoktu. Kaldı ki bu aynı araçla 1 ay içerisinde 3. offroadum. Ön takımlarda ses dahi yok. Ki bu sefer gayet başarılı bir araç üretmiş :smiley:

Ynt: Amatörler olarak İstanbul Riva 3. Offroad Buluşmamız + Bol Çamurlu bir Gün :D

Güzel gezi olmuş maşallah.

btaser2' Alıntı:
Araçların performansı hakkında fikirlerimi söylemem gerekirse;

Suzuki Vitara - Hafif yapılıydı. MT tipi lastikleri vardı. Yükseltme kiti vardı. Kilit de takılıydı arkalara. Hemen hemen hiçbiryerde kalmadı. Hafifliğin avantajını çok iyi kullandı ve hepimizi vinciyle o kurtardı.

Lada Niva - Nedense ben Nivanın arazi performansını çok beğenen birisi olarak biraz hayal kırıklığına uğradım. Hemen hemen girdiği her hafif derin çamurda kaldı. En son da ön aksları kırdı. Acaba bizim ekipteki Ladada mı bir sorun vardı yoksa Nivalar genelde böyleler mi anlayamadım. Aydınlatırsanız sevinirim.

Land Rover Range Rover V8 - Çok çok iyi bir performansı var aracın. V8' in gücünü bariz hissettirdi. Şasiyi sadece bir yerde oturttu onda da aracı orta yükseklikte unutmuş arkadaş. Onun dışında hiçbiryerde kalmadı. AT lastiklerle heryerden çıkmasını bildi.

Land Rover Discovery V8 2001 model - İster inanın ister inanmayın ama bizim AT lastiklerle tırmaladığımız o parkurda sadece birkaç kritik noktada kaldı. Onun dışında kazıya kazıya çıkmasını bildi o çamurun içinden. Biz de hayret ettik. Sonuçta bu işin olmazsa olmazı lastiklerdir ama o araç o asfalt lastikleri ile nasıl o çamurdan başarı ile çıktı hala hayret ediyoruz :smiley:

Kia Sorento XForce - Kendisi benim aracı olur :smiley: 2500cc hacmini konuşturdu. AT-R tipi lastiklerle gayet iyi performans sergiledi. Şasinin oturmadığı heryerden geçti. Onca çamura batıp çıkıp onca çukura sert girdikten sonra arabanın altını üstünü yıkattığımda direksiyonda titreme bile yoktu. Kaldı ki bu aynı araçla 1 ay içerisinde 3. offroadum. Ön takımlarda ses dahi yok. Ki bu sefer gayet başarılı bir araç üretmiş :smiley:

ladaya baktığınızda ya pilotaj hatası varsır, yada araçta bir sorun vardır. videolarda izlediğim kadarı ile niva oraları holaya zıplaya geçerki bide arkasına sorentoyu bağlar :smiley: ama ciddi bi cesaret range ve sorentoyla oralara girmek tebrikler.

Güzel gezi olmuş herhalde bizlerde size yakın bir yerdeydik ormana girişi nereden yaptınız :smiley:

akın61' Alıntı:
ladaya baktığınızda ya pilotaj hatası varsır, yada araçta bir sorun vardır. videolarda izlediğim kadarı ile niva oraları holaya zıplaya geçerki bide arkasına sorentoyu bağlar :smiley: ama ciddi bi cesaret range ve sorentoyla oralara girmek tebrikler.

Evet sanırım Ladada bir sıkıntı vardı. Ama malesef Kia ve Range Rover için sizinle aynı fikirde değilim. Arazide bu iki aracın özellikle de Range Roverın performansını görseydiniz inanın siz de şaşırırdınız. Yani evet olayda cesaret faktörü de var ancak araçların gücü ve kabiliyetleri de bizi çok etkiledi. Bende daha önceden Hyundai Santa Fe vardı. Onunla hafif çamurlu parkurlara girdiğimde sıkıntı yaşamamıştım ama her parkur sonrası ön takımlardan ses gelmesinden bıkmıştım. Sürekli serviste ön takımları yaptırıyordum. Kia' da çok daha sert arazi koşullarına girmeme rağmen böyle birşey olmadı. Zaten youtube' da Kia Sorento Offroad yazınca da gerçekten çok ciddi parkurlarda ciddi işler çıkaran Kiaları görmek mümkün. Açıkçası beni de şaşırtmadı değil :smiley:

ghost_cd' Alıntı:
Güzel gezi olmuş herhalde bizlerde size yakın bir yerdeydik ormana girişi nereden yaptınız :smiley:

Biz Acarkent Villalarının hemen ilerisinden sola doğru saptık. Zaten bu parkuru bitirdiğiniz zaman normal Offroad yarışlarının yapıldığı parkura çıkıyorsunuz. Çok güzel ve eğlenceli bir parkurmuş bu parkur. Çok keyif aldık.

çok keyifli geçtiği belli.güzel kareler tşk emeğinize tekerinize sağlık.jimny çok fena duruyo yalnız ;))

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,621
Kaydolan Son Üyemiz
Gamze Erol

SON KONULAR

Geri