Amatörler Ne Yerine Konuluyor ??

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hayalelf Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,515
Ynt: Amatörler Ne Yerine Konuluyor ??

Ercan bey.
Amatörlüğe yönelik her türlü çalışmanın faydasına inanan bir imaj çizdiğiniz halde nasıl oluyorda zavallı diye bahsettiğiniz sitedeki söz konusu çalışmanın içinden sadece işinize gelen konuyu cımbızlayıp ortaya sadece şehrinize özel bir sorgulama ve haksızlık (ki sorgulama yoktur. Tamamen gönüllü bir çalışmadır) varmış gibi ortaya koyuyorsunuz anlamak mümkün değil. Sizden ricam lütfen o bahsettiğiniz konuyu ilgili sitede tekrar okuyun ve üyenizle yapılan yazışmalarıda buna dahil edin.O liste sadece Ankaraya özel bir liste değildir ve şu an Türkiye rolelerini eksiksiz ve en güncel haliyle gösteren listedir.Bence sizi yönlendirmeye çalışanlara kulak asmadan evvel iyice bir inceleyin konuyu
Herkes istediği gibi fikir yürütmekte serbesttir ama saygı kuralları içinde olmak şartıyla. .Yoksa Türkiyede zavallı duruma düşenleri her türlü amatör sitelerde okumak mümkün......

Etiketler

Bahse konu sitedeki rölelerle ilgili çıktıyı İzmir'den şehrimize Amatör bir arkadaşımız getirdi..Tüm rölelerimizin kırmızı ile işaretlendiğini görünce toplantıda bulunan misafir amatörlerimiz ve üyelerimiz oldukça şaşırdı..Malüm sitenin araştırmadan soruşturmadan rölelerimizi yok saymasını anlayamadık..Telefona sarıldık arkadaşlarımıza ulaşdık.Sitelerine girerek bilgi almamızı ve röle ruhsat fotokopilerini kendisine yollamamız gerekdiğini söyledi,şaşırdık..T.C. Hudutları içinde KİŞİLERİN ŞAHSİ BEYANLARI ESASTIR..Biz rölelerin ruhsatlı olduğu konusunda gerekli bilgiyi verdik..Ayrıca malüm site hakkındada gerekli düzeltme yapılmadığı içinde B.T.K. ve K.E.G.M. bünyesinde yazışma yapılmakdadır..Amatörlere araştırmadan soruşturmadan yanlış bilgi verilmesimi yoksa bunun düzeltilmesini istemekmi yanlış ..Bu forumdaki arkadaşlarımızın takdirine bırakıyorum..Keşke Ankara'da misafirimiz olsada amatörlük adına yapılanları bir görse..Hoş bu konunun altındada ne olduğunu neler yapılmaya çalışıldığınıda araştırıyorum..Ainesi işdir kişinin ,lafa bakılmaz. Arkadaşlarımız B.T.K. Ankara Bölge Müdürlüğü'nü arayıp araştırma zahmetine katlanmayıp ;Kamu yararına çalışan bir dernekden belge isteme cüretinde bulunmayı kolay yol olarak görmüşlerdir..Ve Amatör rölelerin denetimini yapan B.T.K. 'nu zan altında bırakmışlardır.Bununla ilgili görüşmelerimizde devam etmekdedir ..Bilgilerinize

Sayın Hayalelf Gezenbilir Sitemize hoşgeldiniz..Birde bilgilerinizi tam yazsanızda sizinle özel konularıda tartışsak..Mesela MSN adresi gibi,çağrı kodunuz gibi...Radyo Amatörlerinin sorunları gibi...Örneğin sizce Radyo amatörlerini yapılan çalışmalarını irdelemek ,mevcut yasa ve yönetmeliklerde yapılması gereken değişiklikler..Frekans sıkıntısı ,12,5 Step uygulaması ve çözümlemeleri..Sınav yönetmeliklerinin Dünya standartlarına çekilmesi..Amatörlerin ihtiyacı olan malzemelerin temini..Ülkemizin bir deprem ülkesi olduğu ,afet durumunda yapılması gerekenler gibi.. Ortada bu kadar sıkıntı varken illegal sitelerin yalan yanlışlarıyla kafamızı bulandırmayalım..Bünyemizde gaflet ve delalet içinde olanlar bulunabilir..Ama Türkiye'de Radyo Amatörlüğü tam gaz ilerliyor bilgilerinize..Bu arada bazilarının el telsizi sinyalleri daha denize varmadı..Saygılarımla..

Sayın Ercan bey.
Bahsi geçen çalışma tamamen gönüllü beyan esasına dayanan bir güncelleme çalışmasıdır. Neden Türkiyede faaliyette bulunan hiç bir amatör dernek buna itiraz etmiyorda siz ediyorsunuz.?Yayında olan diğer role listesi çok eksik ve hatalı bilgilerle dolu. Ama dersenizki bizden başkası bu tür bir çalışma yapamaz. O zaman istediğiniz yere gidip konuşun,görüşün. O sizin probleminiz.Bir amatör sitenin legal olması tamamen sizin yandaşınız olması anlamınımı taşıyorda diğer sitelere illegal yakıştırmasını yapıyorsunuz?
Haklı olduğunuz taraf;Türkiyede amatörlüğün ciddi sorunları vardır. Ama tekelci zihniyet ve önyargınız değişmeden bu konuları sizinle kimse tartışmaz.
Bir camiada yeni kazanımlar yeni fikirler demektir. Bunu kabul etmeli ve tarafsızca eleştirmelisiniz. O zaman işler değişir. Saygılarımla...

3-5 Gün önce bir siteye kimlik belgelerini yarı yarıya verip üye olarak radyo amatörlüğü adına ahkam kesmek yada illegal sitelerin borazanı durumuna düşmek sizin gibi ''Radyo Amatörlüğü'ne gönül vermiş'' bir kişiye bence yakışmıyor..Radyo amatörlüğü adına yapmış olduğunuz ''faydalı '' çalışmalarınızı burada yayınlarsanız sizi daha iyi tanımış oluruz..Bilirsinizki LAFLA PEYNİR GEMİSİ YÜRÜMEZ...

Sayın Ercan bey.
Biz kimizki kamu yararına çalışan bir derneğe soru sorma cüretini gösteriyoruz.(;Kamu yararına çalışan bir dernekden belge isteme cüretinde bulunmayı kolay yol olarak görmüşlerdir.)
Siz hala saplandığınız ırkçı ve bizden başkası çalışmalarda bulunamaz düşüncelerinizde ısrar edin.Size çalışmalarınızda başarılar diliyorum.Bu arada facebook ta aynı konu hakkında açılmış bir topic var. Orayıda okur umarım zerre kadarda olsa ders alırsınız.Keşke sizde sizi yönlendirenlerin borazanlığını yapmasanızda at gözlüğünüzü çıkarıp sizin dışınızdaki amatör camiayı kazanmaya çalışsanız.Bu konu benim için burada kapanmıştır.
Site yöneticilerine teşekkür ediyorum.

http://www.facebook.com/home.php?sk=group_157931764238753&ap=1

Bakmamı istediğin topiği inceledim ..Seni tebrik edecekdim ama hala kim olduğunu bilmiyorum..Bilgilerini yazmaya korkuyormusun..Yoksa topikdeki QSO yapan arkadaşların maniplesiylemi gerdeğe giriyorsun belli değil..Kimliğini saklayarak bu sitede insanlara hakaret etme cesaretini nereden buluyorsun bilmiyorum , senide muhatap almıyorum bilgilerine...Ayrıca T.R.A.C Ankara Şubesi 3-5 ne idüğü belirsiz amatörün kurduğu bir siteyi muhatap almaz. Nefesini tüketme AİNESİ İŞDİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ. Belki birşeyler öğrenirsin T.R.A.C Ankara.Org sitesine bir bak..Yanlız oradak iarkadaşlar cesur ve çalışkandır..Kimliklerini saklamayan delikanlılardır..

ercan süzer' Alıntı:
Bakmamı istediğin topiği inceledim ..Seni tebrik edecekdim ama hala kim olduğunu bilmiyorum..Bilgilerini yazmaya korkuyormusun..Yoksa topikdeki QSO yapan arkadaşların maniplesiylemi gerdeğe giriyorsun belli değil..Kimliğini saklayarak bu sitede insanlara hakaret etme cesaretini nereden buluyorsun bilmiyorum , senide muhatap almıyorum bilgilerine...Ayrıca T.R.A.C Ankara Şubesi 3-5 ne idüğü belirsiz amatörün kurduğu bir siteyi muhatap almaz. Nefesini tüketme AİNESİ İŞDİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ. Belki birşeyler öğrenirsin T.R.A.C Ankara.Org sitesine bir bak..Yanlız oradak iarkadaşlar cesur ve çalışkandır..Kimliklerini saklamayan delikanlılardır..

O ne idüğü belirsiz diye ifade ettiğin kişilerden birisi benim.Öncelikle ifade tarzınızın çok yanlış olduğunu belirtmek isterim.
(Seviyenizi koruyun)

Bir dernek başkanının bu şekilde kelimler kullanması hiç hoş olmamış(Hemde kamu yararına çalışan).Yapacakta bir şey yok bazı şeyler sonradan kazanılmaz ya aileden alınır,ya doğuştan vardır.

Burdaki linkte bulunan ttp://www.radyoamatorleri.com/depo/linkver/html/TA_ROLE.ht (sayfayı görüntelemek istiyorsanız adres uzantısınız en başına "h"sonuna "ml" harflerini yazın.)
Sayfaya bakarsanız en altında kırmızı bir yazı ile (*) Ruhsat fotokopilerini site yönetimine mail yada fax yolu ile ulaştıran dernekleri ifade eder. diye bir yazı yazar.

Bu gönüllü yapılan bir çalışmadır.Trac İzmir şubesi,Antrak,Dutrad vb dernekler gönderiyorda Ankara neden göndermiyor??????
Siz gönderin biz güncelleme yapmassak o zaman tepki gösterin.
Hem çalışmaya katılmayın hemde külhanbeyi ağzıyla açıklamalar yapın.

Soru : TRAC Ankara rolesinin ruhsatları varmı?
Cevap : Evet var.

Soru : Neden göndermiyorsunuz?
Cevap : T.R.A.C Ankara Şubesi 3-5 ne idüğü belirsiz amatörün kurduğu bir siteyi muhatap almaz.

O zaman ağzınızı kapatıp oturacaksınız.Forumları reklam yapmak için kullanmayacak ve aynı zamanda meşkul etmiyeceksiniz.Reklam yapmak istiyorsanız gazeteleri seçin...
Saygılarımla

Türkiye'nin Başkenti Ankara'da Bilgi Teknolojileri Kurumun'na ait Spectrum Dairesi Başkanlığı Ülkemizde çalışan tüm cihazların kayıtları ile kontrollerini yapmakdadır.Bu Kurumun Ankara'da olduğu düşünüldüğünde (düşünebilinirse eğer) Ruhsatsız röle çalıştırmanın ne kadar sakıncalı olduğu en cahil kişi bile bilir.2813 Sayılı yasa cezai bölümler okunduğunda bunun karakola ruhsatsız silahla girmek gibi birşey olduğunu çocuklar bile anlayabilir..Kaldı ki sözde internet sitenizde bu konuda yayınlarınız B.T.K. Hukuk Müşavirliği tarafından incelenerek Kurumu töhmet altında bırakdığınız için adli makamlara sevk edilecekdir.T.R.A.C Ankara Şubesi ve diğer şubeler Yasal olmayan röle işletme konusunda hassasiyetini denetim birimi olan B.T.K 'na da bildirmiş ve konunun ciddiyetle incelenerek gereğinin yapılmasını husunu rica etmiştir..İlgili Kurum 10 dolarlık illegal sitenizin yalan ve kendisini görev savsaklama gibi bir şuçla itham edilmesi hususundada sessiz kalmayacağına inanıyorum.Bu arada Uluslararası Jota _Joti İzci tatbikatına Çankırı Çerkeş'te 3 gün kamp kurarak izcilerimize destek vererek başarı ile tamamladık.AİNESİ İŞTİR KİŞİNİN LAFA BAKILMAZ ..Bazıları uyduruk sitelerle uğraşır bazılarıda ameliye ile..Anlayana

Ayrıca unutmuşum yazmayı siteleri meşgul etmek konusuna gelince ' yeni üye' yazıyor isminin altında ..Senin bu sitede yazı yazabileceğin konu sadece bu sayfa..Benim ise yaptığım off-road araçlar Türkiyenin illerini ve parkurlarını dolaşıyor.Anlayacağın sağa sola saldırmakla gündemde kalmak sert bir yere çarpana kadar çok kolay..Anlayacağın seninki daha denize varmadı..Birkaç fırın daha lazım sana...

Tavrınız harika.Tam size yakışırbir şekilde devam diyorsunuz.Tebrik ediyorum sizi

Yinelemekte fayda var...
Soru : TRAC Ankara rolesinin ruhsatları varmı?
Cevap : Evet var.

Soru : Neden göndermiyorsunuz?
Cevap : T.R.A.C Ankara Şubesi 3-5 ne idüğü belirsiz amatörün kurduğu bir siteyi muhatap almaz.

O zaman takmayacaksınız kafanıza 10$ lık siteleri işinize bakacaksınız.Konuyu buralara taşımayacaksınız.
Yok derdimiz amatörlük değil,külhanbeyliği,artislik,ona buna çamur diyorsanız zaten üstünüze yok...Bu konuda resmen tekelsiniz.

Birde utanmadan bu konunun içeriğine yaptığınız aktiviteyi sıkıştırmaya çalışıyorsunuz.Yazık...
Yaptığınız aktiviteleri siz değil,bırakın başkaları anlatsın.Böylesi daha makbuldür.

Evet "com" uzantılı siteler 10$.Yönetim kurulu üyenizin dediği gibi.Unutmayın bu sitede com uzantılı.Önce ne uzantılı bir sitedeyim diye bakın sonra yorum yapın.

Konuyu uzatmanız bu tür konulardan nemalandığınızı göstermektedir.
Konu açık ve nettir.İki mesajımda da yinelediğim gibi.(İsterseniz bir tekrar daha yapabilirim)

Amatörlük,paylaşım olan her türlü sitede çağrı işaretimi göreceksiniz.Burda görmüş olmanız sizi şaşırtmasın.Bir iki tane konuya cevap vermem sizleri rahatsızmı etti.???
Üzgünüm o zaman çok rahatsız olacaksınız.

Senin işin bu ...Site site dolaşıp birilerine bulaşmak..Herkesin bir görevi bir işi var amatör olarak..Kapı kapı site site dolaşıp ona buna bulaşmak sana yakışır..Bu arada T.R.A.C. la ne alıp veremediğin var anlayamadım ..Seni çok acıttılarsa onların namına ben özür dilerim...Saygılar

İnsan gibi davranın,yaptığımız çalışmaları orda burda kötülemeyin bizde dolaşmak zorunda kalmayalım.Bizi tanımadığınız her halinizden belli.Trac ile yaptığımız çalışmaları bilmeden dünyaya at gözlüğü ile bakarak yazmaya ve yazdıkçada batmaya devam edyorsunuz.

Eğer amacımız Tracı kötülemek olsaydı kurduğumuz sitede ne sizlere yer verirdik nede adınızı geçirirdik.
Biz ne yaptık..?? Her derneğe özel bir bölüm açtık gelip çalışmalarını duyursunlar, amatörlük kalkınsız diye hem her derneğe.
30 Nisandan bu yana sizde sitemizin üyesisiniz.Trac hakkında kaç tane yazıyazdınızda yazınız silindi?Hangi engelleme ile karşılaştınız veya karşılaşmışlar

Mantıklı olun.Söylemleriniz ile eylemleriniz birbirini tutsun
Hem siteye üye olacaksınız,siteden yararlanacaksınız hemde "NEİDÜ BELİRSİZ 3-5 KİŞİNİN SİTESİ" yada 10$ lık site deyip küçümseyeceksiniz.

Verdiğiniz cevaba geleyim.
Tavrınız halen çok kötü.Bu konuyu takip edenler iyi bilirler RUHSATSIZ ROLELER konusunu bu sitede dillendirenler sizlersiniz(işinize gelmediği için) yada sensin demek daha doğru olur.Hem çamur atacaksın,kötüleyeceksin,külhanbeyi ağzı ile yazılar yazacaksın sonrada gelip senin bu yazdıklarına karşı cevap yazınca bizi suçlayacaksın.Nerde yaşadığınızı zannediyorsunuz.
Trac ile hiç bir alıp veremediğim yok beni araştırp,tanısaydın hiç bu haddelere gelmeden sorunu kendi kafandan çözerdin.
Trac Konak şubesinden beni çok rahat sorup öğrenebilirsin.Amatör olup,amatörce davrananlardan.
Çamur attığın sitede dünya kadar Trac üyesi var.Ercan bey bilmeden ve tanımadan konuşuyorsunuz.Sİze ve bağlı bulunduğunuz kuruma zarar verdiğinizin farkında değilsiniz.
Umarım farkına varır insanların hangi derneğe üye olduklarına bakmadan yaşamaya ve yazılar yazmaya gayret gösterirsiniz.
Beni site site dolaşan olarak isimlendirmişsiniz ama maşallah sizinde benden hiç bir farlkınız yok.(bknz: Bizim site)

Allahtan bu site yönetimi ADAMLARDAN oluşuyorda yazdıklana cevap verebiliyoruz.Hakkımızı savunabiliyoruz.

Özür dilemen gereken birileri var ise
1-Tüm amatör camiadır.
2-Bu sitenin yönetimidir.
3-Kendi dernek üyelerinizdir.

Merhaba,

Ercan Bey, 3-5 ne idüğü belirsiz kişilerden biride benim.
Sizin RAMAD (radyo amatörleri derneği) yada radyoamatorleri.com sitesi ile ne alıp vermediğiniz var onu merak ettim.
Ben fikrimi soyleyeyim, siz tamamen taraflı yaklaşımla eleştriler yapıyor ve uslubuna dikkat etmeden insanlara hakaret etmeye çalışıyorsun.
Ben de o camianın içindeyim ama benim için derneklerdende sitelerdende farklı mesafede olan tek şey var TELSİZCİLİK..

Ama siz bundan trac' dan soyutlanamadığınız için dışarda ne olduğunu görmüyorsunuz.

Pek çok dernek üyesi ve röle yetkilisi arkadaşlarımız bu sitede bulunan bilgilere itibar etmektedir. Röle bilgilerini sürekli olarak göndermektedir, bunun maksadı ruhsatsız rölelerin var olmasını engellemektir.
Yasalarla konuşacaksak, benim de size verebileceğim bir çok yasal içerikli uyarı olabilir. Ben neden sürekli trac üyelerinden doğan sıkıntıları duyuyorum çevrede hep merak etmişimdir.
Soruyorum size; Röleleri şahıslarına parselleyenler trac üyeleri değil mi? Simplex frekansta "burası trac' a ait frekans, başka frekansta görüşme yapın" diyen yine trac üyeleri değil mi?
Ben Tekirdağ' da trac üyesi olmadığım halde her zaman telsizcilik adına çalışmalara katılmaya gayret gösteren biriyim, bunu buradaki arkadaşlarım ile tartışabiliyorum. Ancak sizinle bu konuları bırakın tartışmayı, paylaşabileceğimi bile zannetmiyorum.

Bakın bizim hiç trac ile sorunumuz olmamış, ama nedense sizin her zaman diğerleriyle sorunlarınız oluyor.

Ben de 10$' lık sitede yazıyorum, sen de!

İkimiz de aynı frekanslarda çalışıyoruz, aynı insanlarla konuşuyoruz. Peki, alıp veremediğimiz nedir?

Selamlar

Selamlar,

Bir süredir telsiz sistemlerine ve telsiz haberleşmesine ilgi duymaya başladım.Şimdilerde iki tane cb cihazım var.Bu cihazlarla İzmir'de muhaberelere katılıyorum.Tabi bu merakın sonunda da bu aralık ayındaki sınavlara da girip amatörlüğede bir adım atmak istiyorum.
Yazılanları okuyorumda sorun nedir anlamaya çalışıyorum.Aynı camiada olan arkadaşların birbirleri ile olan gerçekte alıp veremedikleri nedir?
Şu ana kadar genel olarak cb camiasında gerçekten çok güzel yardımlaşmalara şahit oldum.Yolunu şaşıran araçlara yapılan yol tarifleri,yolda kalan bir kaç kamyoncu arkadaşa yapılan yol yardımları,telsiz cihazı yada çeşitli ekipman arayan arkadaşlara yapılan tavsiyeler uygun fiyatlı cihaz temini ve elektronikle ilgili konulardaki yardım vs...
Tabi radyo amatörleri yapı olarak çok daha farklı olmamalı mı?Radyo amatörlerini ilgilendiren bir çok konu varken böyle tartışmalar hiç özendirici olmuyor diyebilirim.Örneğin Murat Bey'in belirttiği frekansları ve röleleri trac üyelerinin kullanabilmesii için ortam yaratmak ne kadar amatörlük ruhuna sığar?Ayrıca internetten sadece radyo amatörlerinin sahip olabileceği cihazların envai çeşidini sadece parasını ödeyerek satın alabilirsiniz belgeniz vs olmadan.Bu bence daha ciddi bir sorun değil mi?O halde belge sahibi olmadan ücretini ödeyen dilediği cihazı satın alıp her türlü frekansıda dinler kamu vs...Radyo amatörleri neden bu soruna dikkat çekmiyor...

Merhaba,

Beemer haklısın ama kanaatime göre anlayış şudur, "Bizden olan Amatör Telsizcidir, bizden olmayan Amatör Telsizci Değildir" zihniyeti.

Tabii ki bu anlayış tüm camiaya adledilemez, bu bahse konu olan kişiler azınlıkta ama can sıkıyor yinede..

Selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,611
Kaydolan Son Üyemiz
halilkarabacak

Çevrimiçi üyeler

Geri