Amatörler Ne Yerine Konuluyor ??

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hayalelf Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 32
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,515

hayalelf

Yeni Üye
telsizforum.com sitesinde yayınlanan bir anket aynen aşağıdaki gibidir.

http://www.telsizforum.com/sokakta_para_isteyen_uyaniklar-t846.0.html;msg3039;topicseen#new

Anket
Sokakta para isteyen İnsanlar hakkında düşünceniz?
Bozuk param varsa verir, uzaklaşırım.Böyle uyanıklara hiç fırsat vermem, hızımı kesmeden yürümeye devam ederim ve ısrar ederse ters tepkiyle karşılaşır.
Eğer aynı bölgede sürekli aynı şekilde insanları sömürmeye çalışan bir şahıs var ise gerekli yerlere bildiririm.
Para talep ettiğinde, ne tasadüf ben de sizden isteyecektim derim.
Israr ederse telsizin antenini gösteririm ne demek istediğimi anlar.

Son madde neyi anlatmak istiyor? Amatörlük ne demektir?Telsiz anteni göstermek ne anlama geliyor?Amatörlüğe böylemi hizmet ediliyor?

Etiketler
Ynt: Amatörler Ne Yerine Konuluyor ??

Konu bu :

Arkadaşlar son günlerde sık sık karşılaştığımız bir durum bu. Forumdaki bir çok arkadaşımızın da başına gelmiştir. Böyle bir durumda tepkiniz ne olur. Ben açıkcası sinirleniyorum, ama tepki vermiyorum ısrarcı olunmadıktan sonra, zaten yürüme esnasında hiç duraklama yapmam bile böyle uyanık cibiliyetsiz şahsiyetler için park yasağı var ne olur ne olmaz ceza falan yeriz....
En çok sinirime dokunan durum ise hep eli yüzü düzgün, kıyafeti düzgün kişiler veya yolda kaldım param bitti ayakları, parayı yerken dikkat edecen o zaman gideceğin yola göre paranı ayarlayacan harcamadan. Bide üstelik sanki yoldan geçen insanlar babasının oğluymuş gibi hiç utanmadan sıkılmadan gayet geniş bir şekilde para isteyebiliyorlar. Yakında yolda haraç kesmeyede başlarlar hayırlı işler valla. Hani bazen diyoruz ya telsizimizi hiç bir zaman bir silah gibi görmeyelim, yanlış hareketlerde bulunmayalım, böyle şahsiyetler olduğu sürece yerine göre gerekmiyorda değil aslında. Artı bu şekilde para talep ediyorlar bir gün biri para isterken bir cinayete de kurban gidebilir yani piskopatın biri sen kimsen haraç istiyorsun lennn dedin mi iş bitti, ince ahşap dört kollu ruhuna fatiha...

İşte Polis frekansı dinlemesi yapan ve ekipler tarafından çevirilince ne açıklama yapar acaba bu KİŞİ diyenlere cevap..

Anket : bir varsayımların bileşkesidir
İcraat : kişinin düşüncesini eyleme döndürmesidir.

sevgi ile kalın

işte bir atasözü ve gerisi..

üzerinde düşünülmesi gereken birkaç cümle
yazanlar ve bulanlar sağolsun

http://www.turkeyradiooperators.org/Bilgi_paylasarak_buyur.jpg

Selamlar
Zamaninin ciddi bir kismini bilgi ve tecrubesini cevresi ile paylasmaya calisan
Bir "??????" Olarak, bu. Gorus acisinin beni rahatsiz ettigini soyleyebilirim. Reha

Günaydın ;

Peki bu sözler niye ve kime söylenmiş , hemde günümüzden çok önce

işte bunu düşünmek gerekir,

gerçekler ve dürüstlük ile , sahtekarlık ve iki yüzlülük kavramaları arasındaki fark anlatılmış bence..

halen bu zamanda bile biryerlere uyuyor eski sözler

görüşmek üzere

Merhaba,

Bir dilenciye Telsiz Antei gösterme zihniyeti, Amatör Telsizciliği ne maksatla yaptığının göstergesi bence.
Bir Amatör Telsizci, kendini polis havasında tavırlarla bana yaklaşsa vay onun haline.. İşte Amatör Telsizcilik bu nedenle insanlar tarafından yanlış biliniyor ve Emniyet güçleri tarafından kontrollerde ciddiye alınmıyorlar.

Bu tarz adamlar yüzünden elimizde telsiz olduğunda cebimizde bir sürü belge daha taşıyoruz.

Bu anketi ve yazanları KINIYORUM!

Selamlar.

anketten yana bir sıkıntım yok ama neden sürekli başka telsiz forumlarındaki konular burada link verilip paylaşılıyor anlamıyorum.
Burada kendi başımıza birşeyleri üretip, gözlemleyip tartışamaz durumda mıyız?

O forumda yapılan bir anket o forumda bulunan insanları bağlar, onların düşünceleri benim umrumda olmaz.
Ha aynı soru burada sorulursa verecek cevabım vardır ama ben Gezenbilir.com'da başka forumlarda tartışılan şeylerin aynen linklenip "burada ne yapmaya çalışıyorlar" minvalinde hayat bulmasından rahatsızım.
Kendi tespit ve gözlemlerimiz başka forumlardaki insanlara örnek olmalı. Burası bilgi kaynağı bana göre, birşeylerin kopyala yapıştır haline döndüğü yer olmamalı.

Arkadaşlar kusura bakmayın ben link olan konuyu burada açtım ki
bahsi konu forum hit yapmasın diyerek

eğer yanlış yaptım ise Reha bey'den rica edelim silsin
rahatsızlık verdi ise..

ilginize teşekkürler

sevgiler hepinize

Iceman®' Alıntı:
anketten yana bir sıkıntım yok ama neden sürekli başka telsiz forumlarındaki konular burada link verilip paylaşılıyor anlamıyorum.
Burada kendi başımıza birşeyleri üretip, gözlemleyip tartışamaz durumda mıyız?

O forumda yapılan bir anket o forumda bulunan insanları bağlar, onların düşünceleri benim umrumda olmaz.
Ha aynı soru burada sorulursa verecek cevabım vardır ama ben Gezenbilir.com'da başka forumlarda tartışılan şeylerin aynen linklenip "burada ne yapmaya çalışıyorlar" minvalinde hayat bulmasından rahatsızım.
Kendi tespit ve gözlemlerimiz başka forumlardaki insanlara örnek olmalı. Burası bilgi kaynağı bana göre, birşeylerin kopyala yapıştır haline döndüğü yer olmamalı.

Güzel yaklaşım.

Osman bey,
aslında genel bir yaklaşım olarak, başka sitelere link verilmesini pek sevmiyoruz. Nedeni de, "birşeyler paylaşmak değil, sitenin tanıtımını yapmak" maksadı ile yapılması. Maalesef bunun örneğini çok yaşadık.

Ancak, sizinkine itiraz etmememin "şahsi" nedeni, maksadınızın bu olmadığını düşünmem idi. Bence başlığı silmeyelim ama biraz daha dikkatli olursak daha güzel olur bence. iyi günler dilerim, reha

Reha Bey ~~ Günaydın

web sitesinin bağlantısını ben göstermedim , özellik ile siteye gidiş olmasın diye konuyu içeri kopyaladım

yani web sitesindeki konu , burada var onun için link silinebilir sadece içeriğe " bir web sitesindeki anket " başlığı olabilir bence

sevgilerimle

Selamlar.
İlgili sitenin linkini yazan benim. Ama amacım reklam yada o siteye reyting değil kesinlikle. Hata ettiysemde özür dilerim.
İmam-cemaat meselesi vardır herkes bilir.Böylesine güzel bir hobinin kanunsuz kullanım şekillerine dönüşmesinin hiç bir radyoamatörüne faydası olamaz.Çocukken içinde kalmış olan polisçilik hevesinide bu şekilde tatmin edenler bu camiaya en büyük zararı verenlerdir.Telsiz anteninin ucunu gösterirken herhalde polis frekansıda ses açık bir şekilde dinletiliyordur zavallı insanlara.
Herhangi bir konu hakkında kurulmuş olan internet siteleri o konunun bilgi kaynağı ve doğru yoludur.Zaten çoğu kesimce halen tam olarak bilinmeyen radyo amatörlüğü bu şekilde saçma sapan lanse edildiği sürece alacağımız yol ancak gerilemek olur.

Uzun yıllardır radyo amatörlüğü yapan biri olarak el telsizimi elimde bile taşımadım..'İstisnalar kaideleri bozmaz' diyerek bir iki kendini bilmez yüzünden ortaya atılan bu konudanda rahatsız olmamak maalesef elde değil..Radyo amatörlüğününde aba altından gösterilen antenle indirilmesindende rahatsız oldum..Hele hele bu konuyu buraya taşıyarak tartışılmasıda bence hoş değil.. Ankara'yı Tokat ,Yozgat , Çorum ,Eskişehir,Çankırı ve Boluyla görüştüren ve bu işleri kendi imkansızlıklarıyla yapan amatörlerin burada konuşulması gerekirken ,polis özentisi birkaç amatörün anten muhabbeti hiç hoş değil..Kaldıki bu muhabbetin radyo amatörü bir arkadaşımız tarafından irdelenmeside bence yanlış..Saygılarımla

Konuya tekrar dönüp yazılanları acaba diye bir daha okudum..Bu konuda sitemiz üyelerinin dikkate alması gereken bir konuda bazı amatör arkadaşlarımızın amatörlük yerine internet sitesi merakından kaynaklanan sürtüşmeler..İsim vermeden belirtmek istiyorum..Bu zavallı sitelerden birtanesi Türkiye Cumhuriyeti'nin Başkenti Ankara'da 20 Senedir çalışan telsiz rölelerinin ruhsatsız olduğunu ,Ruhsatlı ise ruhsat fotokopilerinin kendisine gönderilmesini talep edip kendisini Bilgi Teknolojileri Kurumu zannetmekdedir..Bu hem radyo amatörü hemde Kurum Başkanlığına soyunan ve moderetör arkadaşlarımızın yanında dilenciye anten gösteren amatörün ne kadar tartışılması gerekdiğide siz arkadaşlarımızın hoşgörüsüne sunuyorum..Radyo Amatörlüğünün bir hobi olmakdan çıkıp Türkiye Afet Altyapı Organizasyon ve tatbikatlarında görev unsuru olduğu ,Kamu Kurum ve Kuruluşları ile yapılan protokollerle perçinleşmiştir..Ayrıca sadece amatörlerimizin özverili çalışmaları ile güzel ülkemiz bir uçdan bir uca sadece bir el telsizi ile konuşulabilir konuma gelmekdedir..Bir ay içersinde Bolu Abant rölemizi kurarak Başkent Ankarayı Düzce ,Bolu ,Sakarya ,Bursa ile kavuşturacağız..Saygılarımla Musatafa Ercan SÜZER T.R.A.C Ankara Şb. Bşk.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,807
Kayıtlı Üye Sayımız
166,612
Kaydolan Son Üyemiz
erdemkiramer

Çevrimiçi üyeler

Geri