Amatör Telsizcilik Mayıs 2011 Sınav Başvuruları Başladı

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan OFKAPLAN Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,097

OFKAPLAN

Ana Kamp
Web
busar.bahcesehir.edu.tr
Merhaba,
Sınava girmeyi düşünen arkadaşlar için Mayıs 2011 Sınav başvuruları başlamıştır.

A- AMATÖR TELSİZCİLİK SINAVI BAŞVURU KOŞULLARI;
Sınavın kesin tarihi, saati, sınavın yapılacağı yer ve salon adresleri sınavın yapılacağı tarihten en az 10 gün önce KEGM Web sayfasından duyurulacaktır.
B- Sınavın yapılacağı iller:
Amatör Telsizcilik sınavına katılmak isteyen adaylar başvurularında (posta veya KEGM Web Sayfasından) sınava katılmak istedikleri ili 15 Nisan 2011 tarihine kadar istatistik amaçlı belirtecekler. Bu tarihte başvurular değerlendirilerek, 2011 - Mayıs dönemi için sınav yerleri belirlenecek ve KEGM Web sayfasından duyurulacaktır.
C- Sınav başvuru koşulları;
Amatör Telsizcilik Sınavını Yapma ve Belgelendirme Yönetmeliğinin 12 nci Maddesine göre;
MADDE 12 (1) Amatör telsizcilik sınavı için başvuruda bulunacakların on iki yaşından büyük ve temyiz kudretine sahip olması zorunludur.
(2) Sınav başvuruları sınav tarihinden on iş günü öncesine kadar kabul edilir. Müracaatçılar A/B sınıfı veya C Sınıfı amatör telsizcilik belgesinden biri için sınav tercihi, yaparlar.
(3) Amatör Telsizcilik Sınav başvuruları KEGM Web sayfasından elektronik ortamda (OnLine Başvuru İçin Tıklayınız.) yapılabileceği gibi, adayların KEGM Web sayfasından temin edecekleri başvuru formlarını doldurarak şahsen veya posta (posta ile başvuru formu için tıklayınız) yoluyla da yapabilirler.
(4) KEGM’e başvuru formunun teslim edildiği ya da ulaştığı tarih başvuru tarihi olarak kabul edilir. Posta veya dernekler aracılığıyla yapılan müracaatlarda yaşanan gecikmeler kabul edilmez.
(5) Müracaatçılar, sınava girecekleri yer olarak başvuru formunda belirtilen bölgelerden birini tercih ederler.
(6) Başvuruların değerlendirilmesi neticesinde sınava girme hakkı kazanan adaylara sınav giriş belgesi verilir ve sınava girme hakkı kazanan adayların listesi KEGM web sayfasında ilan edilir. Kabul edilmeyen başvurular gerekçeleri ile müracaatçılara bildirilir.
Amatör Telsizcilik Sınavını Yapma ve Belge Verilmesi Hizmeti Yönetmeliğinin 16 ncı Maddesinin, 8 nci bendine göre Haberleşme, Elektrik, Elektronik ve Fizik dallarından birinden en az lisans düzeyinde yüksek öğrenim görmüş olan adaylar, teknik konulardan sınava tabi tutulmazlar.
Yukarıda belirtilen bölümlerden birisini bitiren adaylar sınav başvuru formu ekinde bunu belgelemeleri gerekmektedir. Elektronik ortamda olan müracaatlarda belge, Scanner’dan taratılarak Web sayfasından, posta ile müracaatlarda ise adrese gönderilecektir.
KEGM Web sayfasından elektronik ortamda başvuru yapan adaylar vesikalık resimlerini Scanner’dan taratılarak, Posta yolu ile sınav başvurusu yapan adaylar ise bir adet vesikalık resimlerini adrese göndereceklerdir.
KEGM Web sayfasından elektronik ortamda başvuru yapan adaylara başvurularının Kabul veya Red edildiğine dair E Mail ve/veya SMS mesajı gönderilecektir. Başvurusu kabul edilen adaylar herhangi bir Vakıflar Bankası şubesine, TC kimlik numarasını belirterek sınava giriş ücretini ödeyecek ve başka bir işlem yapmayacaktır. Posta ile müracaat edecek adaylar ise KEGM Web sayfasından temin edecekleri başvuru formunu doldurmaları, söz konusu formu postaya vermeden önce KEGM ile irtibat kurarak kayıt numarası almaları ve herhangi bir Vakıflar Bankası şubesine TC kimlik numarasını belirterek, sınava giriş ücretini ödemeleri, başvuru formu ile ödendi makbuzunu birlikte adrese göndermeleri gerekmektedir.
Sınav giriş ücreti öğrenci ve engelliler için 20 TL
Şehit eş ve çocukları ile gazi, eş ve çocukları sınav ücretinden muaftır.
Diğer adaylar için sınav giriş ücreti 40 TL dır.

Not: Şehit eşi ve çocukları, Gazi, eşi ve çocukları ile engelli ve öğrenciler durumlarını belirten belgeleri Elektronik ortamda yapılan müracaatlarda Scanner’dan taratılarak Web sayfasından, posta ile yapılan müracaatlarda ise adrese göndereceklerdir.

AMATÖR SORU BANKASINA VE HAZIRLIK İÇİN EĞİTİM KİTABINA ULAŞMAK İÇİN TIKLAYINIZ.

ADRES;
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Telsiz İşletme Müdürlüğü DHMİ Atatürk Hava Limanı E Kapısı 34 630 Sefaköy/İSTANBUL
İRTİBAT BİLGİLERİ;
TEL: 0212 580 98 98 (133) / 0212 334 45 00 (5133)
FAX: 0212 579 76 25
E-MAİL: amatortelsiz@kiyiemniyeti.gov.tr

Etiketler
Ynt: Amatör Telsizcilik Mayıs 2011 Sınav Başvuruları Başladı

Bilgilendirme icin tesekkurler, ben de bu sene basvurmayi dusunuyorum

Ben bu senede baş vuruyu yaptım birde sınava gire bilsem ne iyi olacak :smiley: :smiley: gerci muracatımda AB sınıfı olarak yaptım sorular nasıl dır neler sorarlar AB sınıfı sınavına giripte az puan alırsak C sınıfı ehliyet veriyorlarmı yoksa hepten elin boşmu cıkıyorsun gibi aklımda bir sürü sorular var ha birde sınava calışmak için bir kitapcık varmı varsa nerden edine bilirim ilgili arkadaşlara şimdiden tşkür eder başarılarının devamını dilerim :D

reis28' Alıntı:
Ben bu senede baş vuruyu yaptım birde sınava gire bilsem ne iyi olacak :smiley: :smiley: gerci muracatımda AB sınıfı olarak yaptım sorular nasıl dır neler sorarlar AB sınıfı sınavına giripte az puan alırsak C sınıfı ehliyet veriyorlarmı yoksa hepten elin boşmu cıkıyorsun gibi aklımda bir sürü sorular var ha birde sınava calışmak için bir kitapcık varmı varsa nerden edine bilirim ilgili arkadaşlara şimdiden tşkür eder başarılarının devamını dilerim :D

ilk mesajda ve mesajın altında verilen linkte merak ettiğiniz cevapların hepsini bulabilirsiniz.

onca araştırma yaptım baktım ettım ama bır turlu a-b tıpı lısansla c tıpı lısansın farkını anlamadım yardımedebılrımısınız acaba a-b tıpı ne ıse yarar c tıpı ne ıse yarar hangısı ıcın sınava gırelım ne yapalım bır turlu cozemedım hayır bu işden anlayan bır allahın kuluda yokkı ona soralım bu sınavda kac soru sorulur kacını bılmek lazım ....... köpeğın taşdan yıldıgı gıbı yıldım valla bu işden en ıyısı cb al tak kullan

mserdemir' Alıntı:
onca araştırma yaptım baktım ettım ama bır turlu a-b tıpı lısansla c tıpı lısansın farkını anlamadım yardımedebılrımısınız acaba a-b tıpı ne ıse yarar c tıpı ne ıse yarar hangısı ıcın sınava gırelım ne yapalım bır turlu cozemedım hayır bu işden anlayan bır allahın kuluda yokkı ona soralım bu sınavda kac soru sorulur kacını bılmek lazım ....... köpeğın taşdan yıldıgı gıbı yıldım valla bu işden en ıyısı cb al tak kullan

Sorularınızın tümüne Amatör Telsizcilik sayfalarında cevap bulabilirsiniz ;)

http://www.gezenbilir.com/index.php?board=304

Ben de niyetlendim Sedat hocam, ilgi mevzuatları araştıracağım, en büyü yardımcımda Umut kardeşim olur artık bana.

Herkese kolay gelsin, başarılar.

Merhaba,

Sınava hazırlanan arladaşlar için ufak bir bilgi,
Canlı Amatör Telsizcilik Sınavı
buraya girip yeni soru bankasıyla hazırlanan sınavda kendiniz sürekli test edebilirsiniz.
Sınav sonuçları e-posta adresinize de geliyor ve sınav raporlarınızı geçmişe yönelik olarakda sürekli izleyebilirsiniz.

Sınava girecek arkadaşlara şimdiden Başarılar Diliyorum..

Selamlar

Arkadaşlar Sınav bilgileri için linkten T.C kimlik numaranızı yazmanız yeterlidir.

AMATÖR TELSİZ SINAV BAŞVURU SONUCUNU TAKİP ETMEK İÇİN http://88.255.86.2/amatortelsiz/BasvuruSonucu.aspx

ADRES;
Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Telsiz İşletme Müdürlüğü DHMİ Atatürk Hava Limanı E Kapısı 34 630 Sefaköy/İSTANBUL
İRTİBAT BİLGİLERİ;
TEL: 0212 580 98 98 (133) / 0212 334 45 00 (5133)
FAX: 0212 579 76 25
E-MAİL: amatortelsiz@kiyiemniyeti.gov.tr

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON KONULAR

Geri