Amatör Band Telsizlerde , Olmazsa Olmaz Özellikler...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Kule42 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 20
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,160
CB için kendi çözümümü aktarayım,
Boomerang 27A 27MHz balkon antenini, zeminden bir boru ve taban plakası ile yükseltip çatıya bağladım.
12V besleme için eski bir PC'den çıkma power supply da bir seçenek olabilir. Ben öyle yapmıştım.
Montajı yaptığınız şekilde kullanım için SWR metre ile ölçüm ve ayar yapmanızı öneririm.

CB Telsiz Balkon Anteni Konusunda Yardım
Selamlar,
Anteninizi çatıya kurabilmişsiniz, şanslısınız...
Benim bu balkon dışında alternatifim yok...
Pc power supplyımda yok :smiley:
Swr metrem var..
Yukarda bina durumumu v.s. hepsini yazmıştım...
Swr butün alternatifleri denedigimde 1.2 ila 1.5 arasında, bu iyi bir değer diye biliyorum...
Anten dibinden kalorifer e veya balkon demirine şase çekince daha iyi olacak kanısındayım..
Nereye baglamaliyim?

Teşekkurler...

(yanlis hatirlamiyorsam radyoamatorleri.com da okumustum... Sizinki gibi guc kaynagi kullananlar kaynagin cikisina 3 4 adet kondanstor ekliyor disardan. Parazit engelliyormus...)

GT-P7500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Etiketler
Benim yakaladığım değerler şöyleydi.
5d kanalında 1,15-1,20 civarı, 38d kanalında 1,35-1,40 civarı swr değeri
Şase konusunu, swr metre olduğu sürece deneyip karar vereceksiniz.
Ama montaj için balkonun köşesi daha uygun olmaz mıydı? 180derece çevresi kapalı olacağına 90derece çevresi kapalı olurdu.
Güç kaynağından dolayı bahsedilen parazit, tx esnasında mı oluyor acaba? Epeydir kullanmıyorum ama komşuların tv, radyo veya telefonlarında parazit yaratmak istemem doğrusu.

Ama montaj için balkonun köşesi daha uygun olmaz mıydı? 180derece çevresi kapalı olacağına 90derece çevresi kapalı olurdu.
Güç kaynağından dolayı bahsedilen parazit, tx esnasında mı oluyor acaba? Epeydir kullanmıyorum ama komşuların tv, radyo veya telefonlarında parazit yaratmak istemem doğrusu.
Swr'leriniz cok guzel bence... Bazi kaynaklar 1.5 alti iyidir diyor, bazilari 2 nin alti...
Ama 2 ustunun zarar verme ihtimali cok fazla biliyorsunuz...

Gece ev ahalisi uyuyunca montaj yapmistim... Balkon camlarini gurultu yapmasin diye acmamistim... Oylede kaldi...
Dogrudur, balkonun kosesinin onu daha acik... Yarin obur gun kaydiracagim...
Dikkatiniz takdire sayan. Tesekkurler...

Bu bilgiyi ustunkoru okumustum... Teknik bilgimde zayif, kondanstormu kapasitormu ne bisey baglamak lazimmis...
1000 gibi dgerlerdn bahsediyorlardi...
Anladigim kadariyla sizin dinlerken duydugunuz paraziti engelliyor...
Ama powerin gucu kadar power kalitesi tx tede rx tede etkili oluyormus...

Aklimda o konu... Bir ara bulup okuyacagim yeniden... Umarim paylasabilirim, sizede link v.s. Bilgi vermeye calisirim...

Buldum yaziyi...
Radyoamatorleri.com da degil turkeyforum daymis...
Tx rx konusundada galiba yanlis hatirlamisim...
Faydali olacagi kanisindayim...

Ilgili yazi budur;

"...birde bilgisayar pover supplyi ile yaptığım denemelerde bu şese bende şahit oldum kullanılıyor ama tad vermiyor birde power supplyin fan sesi rahatsız ediyor ama illaki kullanacağım dersen power supplyden aldığın beslemeye en az 4 adet 4700 mikrofarad 35 voltluk kondansatörleri paralel olarak bağla 10000likte olur ama pahalı olabilir diye 4700 tavsiye ettim ne kadar çok koyarsan o kadar temiz bir besleme elde edersin tecrübe ile sabittir bendede 10 amperlik bir adaptör var hazır almıştım ve bu dınlama sesi bendede vardı köprü diyotlardan sonra 4x4700mf ve regüleden sonra 4x4700mf koydum şu an sanki akü ile besliyormuşum gibi mükemmel temiz bir dinleme ve gönderme var....."

Konu linkide bu; telsiz için güç kaynağı

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,680
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
yasinturfanda

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR