Amasya

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan VitaEsMorte Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 12
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 7,449

VitaEsMorte

Zirve
Orta Karadeniz'de, Yeşilırmak vadisi Harşena Dağı eteklerine kurulan Amasya, 7 bin yılın üzerindeki eski tarihi boyunca krallık başkentliği yapmış, bilim adamları, sanatkarlar, şairler yetiştirmiş, şehzadelerin eğitim gördüğü bir belde olmuştur.

Kurtuluş savaşının başlangıç temelleri de Amasya'da atılmıştır. Amasya, tarihi ve kültürel zenginlikleri yanı sıra, özellikle Yeşilırmak kıyısına yapılmış Yalıboyu evleri ile dikkat çekmektedir.

GÖRÜLECEK YERLER

Amasya Kalesi
Şehir merkezinde, Zübeyde Hanım Caddesi Mis-Un fabrikası yanından ayrılan yolu takiben gidilen mesire yerinin doğal güzelliği, otopark ve içme suyu bulunuyor. Hıdırellez, Mart dokuzu gibi sayılı günlerde halkın günübirlik piknik yaptığı bir yer.

Kızlar Sarayı
Kralkaya Mezarları çıkış yolu üzerinde şehir merkezinden 100 metre yükseklikte yer alıyor.

Çakallar
İl Merkezinin güneyinde, Ferhat Dağı eteğinde ve şehirden 250 metre yükseklikte yer alan Ali Kaya Et Lokantası açık ve kapalı mekanı, piknik alanı ve şehir merkezi ve vadisinin kuş bakışı izlenebildiği seyir terası yer alıyor.

Pirler Parkı
İl Merkezinde Pir İlyas Türbesi’nin de yer aldığı Pirler Parkı içerisinde Pirler Et Lokantası açık ve kapalı mekanları, yapay şelale, doğal dokusu ve piknik alanı olarak hizmet veriyor.

Çamlık Piknik Alanı
İl Merkezinin batı yakası, Meslek Yüksek Okulu bitişiğindeki Atatürk Ormanı içerisinde piknik alanları, doğa yürüyüşü parkuru (Treking), seyir terası gibi çekicilikleri yanında yeme-içme ünitesi ile hizmet vermektedir.

Ziyaret (Gölbaşı)
Amasya-Taşova karayolunun 3. kilımetresinden sola ayrılarak ulaşılan Ziyaret kasabasının girişinde havuz ve yeşil alanları kapalı ve açık lokantası yanında piknik yapma imkanı da bulunuyor.

Yeşil Yenice
Amasya-Taşova karayolunun 13. kilometresinden, sağa ayrılarak ulaşılan doğal güzellikleri 800 yıllık anıtsal çınar ağacı minyatür havuzlu mesire yerinde yeme-içme tesisi bulunuyor.

Uygur Çamlıgöl Sosyal Tesisleri
Amasya-Tokat karayolunun 35. kilometresinde bulunan tesis Uygur beldesinde yer almaktadır. 745 rakımlı ve 2000 m2 yeşil alan içerisindedir. Tesiste yeme-içme ünitesi, havuz, çocuk oyun bahçesi, otopark ve 10 adet kamelya bulunuyor.

Terziköy Kaplıcası
Terziköy kaplıcası İl Merkezine 36 Km. uzaklıkta olan Otel, motel, bungalov konaklama tesisleri, kapalı yüzme havuzları, özel kabinler; lokanta, gazino, kafeterya, geniş yeşil alanı, çocuk oyun bahçesi, park, otopark ve piknik alanları ile yerli ve yabancı ziyaretcilere hizmet sunuyor.

Şarlayuk
Merzifon-Gümüşhacıköy karayolunun 12. kilometresinden sağa ayrılarak ulaşılan mesire yeri doğal güzelliği, yeme-içme tesisi ve piknik imkanları ile yerli ve yabancı ziyaretcilerin uğradığı yerlerden.

Omarca
Gümüşhacıköy-Hamamözü karayolunun 12. kilometresinden sağa ayrılan tepe üzerindeki yolu takiben ulaşılır. Orman İşletme Müdürlüğünce düzenlenen çevre içme suyu, piknik ocak ve masaları, WC’si doğal güzelliği nedeniyle yöre insanının hafta sonları tercih ettikleri orman içi dinlenme yeri.

Yedi Kuğular Kuş Cenneti (Yedikır Barajı)
Amasya-Suluova karayoluna 7 km. uzaklıkta bulunuyor. Baraj gölü çevresinde yer alan doğal güzelliği, yürüyüş parkuru, DSİ sosyal tesisleri ve balık üretim tesisleri ile amatör balık avcılığı, nedeniyle bölgenin çekici piknik alanı durumundadır.

Göl; kuğu, yabankazı, yabanördeği, angut, karabatak ve balıkçıl vb. gibi 16 familyaya ait 34’den fazla kuş türünün barındığı bir kuş cenneti haline gelmiştir.

Borabay Gölü
Amasya-Taşova karayolunun 44. kilometresinden sola ayrılan Taşova-Samsun karayolunu takiben 14. kilometresinden tekrar sola ayrılarak ulaşılan ve 1050 rakıma sahip bir doğa harikası olan Borabay Gölü ve çevresi Bakanlar Kurulunca Turizm Merkezi olarak ilan edilmiş.

Borabay Gölü.

Ormanlık alan içerisinde her biri 3 yataklı 9 adet bungalov tii evler, gazinosu kamp imkanı, piknik alanları, doğa yürüyüşü ve dinlenme imkanları nedeniyle yerli ve yabancı ziyaretcilerin uğrak merkezi durumunda.

Etiketler
Ynt: Amasya

dscf3507gq1.jpg

dscf3509oo6.jpg

dscf3513ou5.jpg

dscf3520pg6.jpg

dscf3521ih9.jpg

dscf3523yu9.jpg

resimler çok güzel...sizede hiç bazen resmin gerçeğinden daha güzel göründüğü olurmu? ::smiley:

Sonuçta her yazı insana hoş gelmeyeceği gibi her manzara da hoş gelmeyebilir. Etkili yazı yazarken nasıl bir kompozisyon oluşturuluyorsa fotoğraf çekerken de benzer bir süreç işliyor :smiley:

Amasya'ya 29-31 mayıs 2009 tarihinde yani geçen hafta gittim.Cuma günü şehir içinde yeşilırmak yanında bir bahçede;cumartesi Borabay gölünde ,pazar meşhur bağlarından birinde bulundum.Amasya'nın gezilecek yerleri daha önceden gördüğüm için gezmedim bu sefer.

Benim gözümden Amasya

mayıs grup 030.jpg

Elinize emeğinize sağlık, Amasya'yı tekrar hatırlattınız bizlere

Bence Amasya'da görülmesi gereken yerlerden biri etnoğrafya müzesi olan Hazeranlar Konağı, diğeri ise Açık Hava Teşhiri (Bahçe)nde yer alan mumyalardır. Zira ben 2007 yılı yaz tatilinde Karadeniz Turu yaptığımda Amasya'ya da gitmiş ve çok beğenmiştim. Yurt içi gezi notlarında '' 5000 km'de Karadeniz Turu '' adı altında yazmıştım

teşşkürler cevap içinn..ögretmenim ama egretmenevelri pansiyonalrdan daha pahalı...

Phidem' Alıntı:
teşşkürler cevap içinn..ögretmenim ama egretmenevelri pansiyonalrdan daha pahalı...
doğrudur bende öğretmenim ama hiç kullanmadım öğretmen evlerini sanırım pansiyonlar gittiğm yerlerin kültürünü yansıttığı için küçük şirin sakin yerleri tercih ediyorum

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,584
Kaydolan Son Üyemiz
ouzdede08

SON MESAJLAR

SON KONULAR