küçük ağa
Zirve
SAC KÖMBESİ YAPIMI
Hatay mutfağının şöhreti herkesçe bilinmektedir. Off road sporu yapan arkadaşlarımız genelde arazide mangal ve ızgara türü yemekler hazırlamaktadırlar. Ben alternatif olarak yöremize has sac kömbesinin de arazide rahatlıkla yapılabileceğini, kısaca sizlere göstermek istiyorum. Hamur yoğrulması, yufka açılması, içinin hazırlanması, tepsiye yerleştirilmesi görüntülerini Cuma dolayısıyla evde olmadığımdan resimlerini çekemedim affınıza sığınıyorum. Ancak pişirme anının resimlerini çekebildim. Umarım beğenirsiniz.
Gerekli Malzemeler :
Hamur için : Karabuğdaydan çekilmiş elenmemiş kepekli un, yoğurt, tuz,zeytin yağı
Etli Kömbe için gerekli malzemeler: Küçük yağsız kuşbaşı et, kuru soğan, biber Salçası, karabiber, zeytinyağı,yoğurt,tuz
Sebzeli Kömbe için gerekli malzemeler: Ispanak, biber salçası, taze çökelek, zeytin yağı , tuz, yoğurt.
Hazırlanışı: Hamur için gerekli olan malzemeler leğende karıştırılır ve yufka açılacak kıvama gelinceye kadar yoğrulur. Yufka açılır. Açılan yufka tepsi içerisini dolduracak kadar yapılır ve 1. Kat yufka tepsiye yerleştirilir. Üzerine hazırlanan sebzeli veya etli kömbe içi yeterli miktarda serilir. Üzerine tekrar yufka konulur. Tekrar sebzeli veya etli kömbe içi yufka üzerine serilir. Son kat yufka üzerine serilir. Dilim dilim kesilir. Üzerine yoğurt ve zeytin yağı sürülür. Kömbemiz çalı ateşinde pişirilmeye hazırdır.
Biz bir tepsi sebzeli, bir tepside etli kömbe yaptık.
Hatay mutfağının şöhreti herkesçe bilinmektedir. Off road sporu yapan arkadaşlarımız genelde arazide mangal ve ızgara türü yemekler hazırlamaktadırlar. Ben alternatif olarak yöremize has sac kömbesinin de arazide rahatlıkla yapılabileceğini, kısaca sizlere göstermek istiyorum. Hamur yoğrulması, yufka açılması, içinin hazırlanması, tepsiye yerleştirilmesi görüntülerini Cuma dolayısıyla evde olmadığımdan resimlerini çekemedim affınıza sığınıyorum. Ancak pişirme anının resimlerini çekebildim. Umarım beğenirsiniz.
Gerekli Malzemeler :
Hamur için : Karabuğdaydan çekilmiş elenmemiş kepekli un, yoğurt, tuz,zeytin yağı
Etli Kömbe için gerekli malzemeler: Küçük yağsız kuşbaşı et, kuru soğan, biber Salçası, karabiber, zeytinyağı,yoğurt,tuz
Sebzeli Kömbe için gerekli malzemeler: Ispanak, biber salçası, taze çökelek, zeytin yağı , tuz, yoğurt.
Hazırlanışı: Hamur için gerekli olan malzemeler leğende karıştırılır ve yufka açılacak kıvama gelinceye kadar yoğrulur. Yufka açılır. Açılan yufka tepsi içerisini dolduracak kadar yapılır ve 1. Kat yufka tepsiye yerleştirilir. Üzerine hazırlanan sebzeli veya etli kömbe içi yeterli miktarda serilir. Üzerine tekrar yufka konulur. Tekrar sebzeli veya etli kömbe içi yufka üzerine serilir. Son kat yufka üzerine serilir. Dilim dilim kesilir. Üzerine yoğurt ve zeytin yağı sürülür. Kömbemiz çalı ateşinde pişirilmeye hazırdır.
Biz bir tepsi sebzeli, bir tepside etli kömbe yaptık.