Amanoslar Alahan Fırnız Kartalalanı Kazıklı Gülderen Off-Road Keşif Gezisi (8 Mart 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan yasarergun Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 40
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,679

yasarergun

Dünyayı değiştirebilirsin
Yer
Antakya-Hatay ama O bir Antep'li :)
Web
www.yiyenbilir.com
8 Mart 2009 Pazar günü, Yaşar Ergün-Alper Asım (suzuki X90), Erdoğan Aslan-Gökhan Doğruer (Suzuki Jimny), Kenan Dolapçıoğlu-Cem Mertayak (Suzuki Grand Vitara) ve Nedim Kavlak-Arsal Acarbaş (Suzuki Vitara) ile Mustafa Kemal Üniversitesi Tayfur Sökman Kampüsü arkasındaki Alahan Köyünden Fırnız Yaylası, Kartalalanı Yaylası, Kazıklı Yaylası ve Gülderen Köyü, Antakya rotasını izleyen bir keşif gezisi yaptık. Daha doğrusu 3 hafta önce kar yağdığında yarım kalan güzergahı tamamladık. O civardaki köylülerin dediklerine göre kapalı, ama bize göre açık olan parkur off-road meraklıları için her türlü zemini sağlayan ve 120 metreden başlayıp 1600 metreye kadar çıkan rakımdaydı. Yumuşak zeminler nedeniyle batma ihtimalinin yüksek olduğu yerlerden dolayı kesinlikle tek araç gidilmemeli. Araçlarda uzun çekme halatı ya da vinç olmalı. Rota aşağıda verildiği şekilde. Google earth de 3 boyutlu görünümde detaylı incelenirse ek bir navigasyon ekipmanına ihtiyaç olmadan yollar bulunabilir.

İşte resimler

Etiketler

Ynt: Amanoslar Alahan Fırnız Kartalalanı Kazıklı Gülderen Off-Road Keşif Gezisi

Sabah 5 45 te ilk ben gittim buluşma yerine

Gece yağan çöl tozu kaynaklı çamuru sağolsun benzincide yıkadılar benden sonra buluşma yerine ilk Erdoğan Bey düştü

kartalalankazklyaylasglderen002.jpg

Ekip toplanıyor

kartalalankazklyaylasglderen003.jpg

Hepimiz geldik teker dönmeli artık saat 06. 10 geç bile kaldık

kartalalankazklyaylasglderen004.jpg

Fotoğrafçı ve co pilot Alper

kartalalankazklyaylasglderen006.jpg

kartalalankazklyaylasglderen009.jpg

Alahan Sırtları

kartalalankazklyaylasglderen010.jpg

ve Ben

kartalalankazklyaylasglderen014.jpg

Erdoğan Hocamın plaka bu defa sağlam monte edildi geçen haftalarda burada bırakıp gitmiştik

kartalalankazklyaylasglderen017.jpg

Kenan Bey

kartalalankazklyaylasglderen019.jpg

Aramıza yeni katılan Nedim Bey'in Vitarası

kartalalankazklyaylasglderen021.jpg

kartalalankazklyaylasglderen023.jpg

İlk Mola

kartalalankazklyaylasglderen024.jpg

Fırnız Yaylası 07.00 de hala toz bulutlarının altında

kartalalankazklyaylasglderen025.jpg

Güneş teorik olarak doğmuş ama çöl tozundan geçip te bizi ısıtamıyor

kartalalankazklyaylasglderen027.jpg

Hedef kartalalanı yaylası ama kartallar yüksekten uçtuğuna göre trmanmak lazım netekim tırmanıyoruz

kartalalankazklyaylasglderen028.jpg

kartalalankazklyaylasglderen030.jpg

tırmanıyoruz

kartalalankazklyaylasglderen031.jpg

Düze çıktık

kartalalankazklyaylasglderen036.jpg

Yollar yumuşak uzun zamandan beri ilk geçen ekibiz

kartalalankazklyaylasglderen042.jpg

kartalalankazklyaylasglderen048.jpg

işte problemler burada başladı

kartalalankazklyaylasglderen057.jpg

Yol bittiiiiii :D

kartalalankazklyaylasglderen064.jpg

Erdoğan Hocam sen bi zahmet bakıver nereler yumuşak nereler batak bu arada batarsan seni tanımıyoruz :D :D :D

kartalalankazklyaylasglderen065.jpg

Ben de epeyi tırmaladım ama co pilotu arabadan indirince zıplaya zıplaya geçtim ama Kenan Bey azıcık izden sapınca battı

kartalalankazklyaylasglderen068.jpg

tabi ki Nedim Bey tarafından çekildi sanırım bu hafta kesinlikle bir MT alacak

kartalalankazklyaylasglderen072.jpg

Kartalalanı yapacağını yapmıştı vesselam

kartalalankazklyaylasglderen073.jpg

Bizi batıran yaylada kebap yellemeyiz deyip Kazıklı yaylasına devam ettik

kartalalankazklyaylasglderen074.jpg

kazıklı daha aşağıda

kartalalankazklyaylasglderen081.jpg

9: 00 gibi kahvaltıdayız (beşler fermente sucuk-tatlı kırmızı biber közlemesi ve yanında yeşilsarmısak deneyin seveceksiniz sucuklar sadece bim de var fermente yazmıyorsa kesinlikle almayın)

kartalalankazklyaylasglderen089.jpg

kartalalankazklyaylasglderen091.jpg

kartalalankazklyaylasglderen095.jpg

Benim ön balataların koruyucu sacına giren ve cürmünden çok ses çıkaran taşı çıkartmak için ön tekeri söktük

IMG_7491.jpg

semaverin anavatanı samsun vezirköprü semaverinden çay tabi ki şirketten

IMG_7495.jpg

ve Kazıklı Yaylası

IMG_7498.jpg

IMG_7500.jpg

Erdoğan Bey ve Yaşar Ergün

IMG_7505.jpg

bir dahaki sefere gelip gece kalacağım çadır yerini seçiyorum

IMG_7507.jpg

Kenan Bey Yaşar Ergün

IMG_7508.jpg

IMG_7509.jpg

Su varsa hayat var

IMG_7510.jpg

IMG_7511.jpg

IMG_7515.jpg

IMG_7516.jpg

Kar suları

IMG_7517.jpg

Heryer çiçek

IMG_7525.jpg

Hedef Gülderen Köyü yol çetin

kartalalankazklyaylasglderen100.jpg

Ynt: Amanoslar Alahan Fırnız Kartalalanı Kazıklı Gülderen Offroad Keşif Gezisi

Devam

kartalalankazklyaylasglderen104.jpg

iniş çok sert

kartalalankazklyaylasglderen112.jpg

kartalalankazklyaylasglderen118.jpg

aslında civar köylerdekilerin söyledikleri doğru burada yol yok var da yok :smiley:

kartalalankazklyaylasglderen120.jpg

kartalalankazklyaylasglderen121.jpg

co-pilot Alper

kartalalankazklyaylasglderen123.jpg

kartalalankazklyaylasglderen142.jpg

kartalalankazklyaylasglderen166.jpg

Dafne çiçeği baharın müjdecisi ve bugün 8 Mart dünya kadınlar günü dafne çiçeği offroadcu armağanı bir kaç dal alıyoruz

kartalalankazklyaylasglderen175.jpg

kartalalankazklyaylasglderen178.jpg

iniş neredeyse sürekli taşlık, iri ve keskin taşlar var dikkatli olmak lazım

kartalalankazklyaylasglderen180.jpg

kartalalankazklyaylasglderen182.jpg

ve finaldeyiz Gülderen Köyü göründü

kartalalankazklyaylasglderen187.jpg

Erdoğan Aslan

kartalalankazklyaylasglderen189.jpg

Nedim Kavlak

kartalalankazklyaylasglderen195.jpg

Kenan Dolapçıoğlu

kartalalankazklyaylasglderen202.jpg

ve Hepimiz

kartalalankazklyaylasglderen205.jpg

Katılan herkese teşekkürler bir dahaki hedef Kazıklı Yaylasında Kamplı konaklama

Ynt: Amanoslar Alahan Fırnız Kartalalanı Kazıklı Gülderen Off-Road Keşif Gezisi (8 Mart 2009)

Güzel bir anlatımla oralarda baharın gelmiş olmasını görmek keyifliydi.
Fermente Beşler suçuk, közlenmiş tatlı biber ve taze sarımsak... Yaşar Bey inceden gurmelik var galiba. :smiley:
Paylaşımınız için teşekkürler. :smiley:

Ynt: Amanoslar Alahan Fırnız Kartalalanı Kazıklı Gülderen Off-Road Keşif Gezisi (8 Mart 2009)

Anlatım ve fotoğraflar çok güzel sizin lastiklerinize çekenlerin ellerine sağlık...Yayla havası iyi gelmiştir umarım...;)

orsa' Alıntı:
Güzel bir anlatımla oralarda baharın gelmiş olmasını görmek keyifliydi.
Fermente Beşler suçuk, közlenmiş tatlı biber ve taze sarımsak... Yaşar Bey inceden gurmelik var galiba. :smiley:
Paylaşımınız için teşekkürler. :smiley:

Onur Bey insan Antepli olunca doğuştan gurme doğuyor ama ben doğduktan sonra da bayağı bir çalıştım. :D

Hasan Bey aslında yayla havasını pek alamadık almak için en az 2 gece yatmak gerek yaylada

Yaşar hocam şirin araçlarla güzel bir gezi olmuş
elinize sağlık fotolar çok güzel , anlatım çok güzel
okumuş adamın halı başka oluyor ;) :smiley:

(ben Göktuğ aktivasyon maili alamıyorum ve gezenbilire kendi ismimle giremiyorum. bu isim için kusura bakmayın :D)

Yaşar hocam elinize sağlık çok güzel yerleri gezmişsiniz. Bu arada grup her geçen gün artıyor. Artık Gaziantep ekibiyle ortada bir noktada buluşup bir gezi düzenleriz. Benim cj olursa sizin MT ye ihtiyacınız olmaz ..

Göktuğ Hocam antep antakya ekibini birleştiren offroad procelerim yakında hayata geçer sanırım giriş yapamama sıkıntınız sunucunun taşınması işlemlerinden dolayı.

Güzel bir hafta sonu, Suzuki karmasıda güzel olmuş, teşekkürler..

yunus bager' Alıntı:
Yaşar hocam şirin araçlarla güzel bir gezi olmuş
elinize sağlık fotolar çok güzel , anlatım çok güzel
okumuş adamın halı başka oluyor ;) :smiley:

Yunus Bey okumuş olmak kısmıyla pek alakalı olmadığına inanırım :smiley:

"bir dahaki sefere gelip gece kalacağım çadır yerini seçiyorum"

Yaşar hocam elinize sağlık arkadaşlar ile yine nefis bir gezi yapmışşınız ;), yanlız çadırı dediginiz yere kurarsanız, aman yağmura dikkat edin zira dere yatağı gibi görünüyor. Paylaşım için teşekkürler.

Hakan Hocam kesinlikle haklısınız bugün konuyu bir arkadaşa gösterirken benim de aynı şey dikkatimi çekti çünkü çadır yeri nasıl seçilir konusunda kelam ederken büyük büyük konuşuyoruz sonra da buraya böyle yazıyoruz :D :D ama tabi o dere yaklaşık 100 metre yukarıdan başlıyor. Orada çadır kurulabilir ama bunu derenin nereden başladığının bilinmediği bir yerde çadır yeri olarak yazmak tabi ki hata. Ayrıca X90 için bir lastik başlığı açtım yorum bekliyorum burada bildireyim dedim :smiley:

Bu arada bizim ekip pert :D :D :D ekipten tek mesaj yok
dün akşamdan sonra 15 saat uyuyan olmuş :smiley:
ekipten ilk mesaj atana bir sıkımlık diş macunu verilecektir :D

cok guzel resımler,ellerınıze saglık...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
Gezginjasmin

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.