İkinci karavanın günlük tüketiminin hangi değerler arasında olduğunu sorabilir miyim ?
Sanırım hiçbir olasılığı boş geçmemiş olmalısınız ?
Bir ara aracı galiba elektrikliye çevireceksiniz diye bile düşündüm
*
.
Bülent bey,
Birinci karavandaki akü çözümünüzle, eğer Türkiye’de karavanımı kendim yapsaydım kullanabileceğim kombinasyonu uygulamışsınız.
2 x 75 A Optima AGM akü.
Dolarken gösterdikleri iç direnç yüzünden ayni değerde tek aküyü yeğlesem de AGM aküler bu açıdan jellere göre daha uygun yapıda.
İkinci karavanın günlük tüketiminin hangi değerler arasında olduğunu sorabilir miyim ?
Sanırım hiçbir olasılığı boş geçmemiş olmalısınız ?
Bir ara aracı galiba elektrikliye çevireceksiniz diye bile düşündüm..
Batarya grubu 3 X180 amper olan karavanın tadilat öncesi teknik durumu şöyleydi;
2 X100 amper GEL tip (2 yıllık olmalarına karşın çok kez derin deşarja uğramış)
2 X150 wp mono panel
2 X 80 wp poly panel
1 X 40 amper MPPT kontrol cihazı
1 X 30 amper PWM kontrol cihazı
araçta enerji sorunu meydana gelir gibi görününce, tavana panel ilavesi ve şarj kontrol cihazı bağlanmış ( ilavesi yapılan cihazlar bir havuz içinde elektriksel kararsızlık ve uyumsuz durumda )ve sorun devam ederken...
Sonrası yapılan teknik değerlendirme, aletsel ölçümler gibi incelemelerde,tüm bu ekipman sökülmüş, mevcut fiziksel alan içinde değişiklik yapılmıştır,
* 2 X 350 wp LG mono paneller
*1 X 150/60 MPPT victron energy solar kontrol cihazı
şebeke redresör ve alternatör DC DC şarj destekleri uygulaması ile ( mevcut batarya kapasitesi %50 den fazla deşarja uğramaması ) konusunda ve sisteminin olası negatif çökme durumu engellenmiş durumdadır.
Araç enerji tüketimi konusunda;
12 VDC/ 220 VAC Invertor sistemi mevcut olmamakla birlikte, sisteminin tamamı DC 12 volt şekilde.
* Buzdolabı+dondurucu 2 ayrı ünite ve kompresör
*Ortam ısıtıcı webasto
*Hidrofor
*LPG gaz alarm cihazı (mutfak ve depolama bölümünde) otomatik gaz kesme sistemi özellikli 24 saat devrede.
*Iç ve dış aydınlatmalar LED
*CBE 12 volt dağıtım ve kontrol paneli
*12 volt çakmak ve USB şarj girişleri
*LED TV
*Kasetli elektrikli wc
*Ihtiyacı durumunda servis batarya grubundan, araç starter batarya + destek hattı eklendi kutup kesici şalter DC 200 A
0 / 1