Almayı Düşündüğün Bu Araç İçin Görüşlerinizi Bekliyorum.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan hsyn85 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 9
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,067

hsyn85

Yeni Üye
http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-takas-vergisi-160-tl-129482413/detay

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-suzuki-kisa-sureligine-fiyat-dustu-otomatik-vites-klima-sirali-lpg-isli-131205041/detay

Arkadaşlar hafif arazide ve asfaltta kullanmayı düşünüyorum. iki araç arasında kaldım. fiyat bakım ücretleri yakıt gideri nasıldır. Yardımlarınızı bekliyorum.

Bütçem 18000 - 19000 arası tavsiyelerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkür ederim.

Vitara dışında bir araç düşünmüyorum.

Etiketler
Ynt: Almayı Düşündüğün Bu Araç İçin Görüşlerinizi Bekliyorum.

Araç 2..5 v6 galiba. yakıt konusunda biraz üflemiş. Güçlü keyifli bir araçtır, triger zinciri değişmiş midir araştırın.
Aracın bir sorunu yoksa ekstraları ile fiyatı makul.

Evet yanlış yere eklemiş aracı 2.5 v6 yakıt konusunda durumu nedir. bilmiyorum Şuan 1.9 jtd fiat doblo kullanıyorum. ve yakıt konusunda bir şikayetim olmadı acaba bu aracın yakıtı nasıl.

Yanıtınız için teşekkür ederim.

Arkadaşlar herkes tatilde mi.

Ben yaklaşık iki yıldır 2.5 V6 kullanıyorum.Yakıtı normal yol koşullarında 12-13 litre lpg/100 km civarında değişiyor.
V6 motorlu Suzukiler ister grand vitara(144-158 hp) isterse vitara(136 hp) olsun hem daha ucuza satın alıp hem de daha tatminkar bir performans isteyenler için iyi bir seçenek.Ancak bu motorun dilinden her ustayım diyenin anlayamadığı ve yedek parçasının temininin diğerlerine göre biraz daha zor ve biraz daha pahalı olduğunu da hesaba katmak zorundasınız.Tercihiniz halen V6 ise önce yetkili bir serviste ayrıntılı bir ekspertiz yaptırdıktan sonra konfor avantajını ve araçta mevcut arazi donanımını göz önüne alarak bu iki araçtan Grand Vitara olanını almanızı tavsiye ederim.Seçiminizin size hayırlı olması dileğiyle.

Öncelikle bilgileriniz için teşekkür ederim. Aracı ağır arazi koşulları için almıyorum sonuçta çok zorlamayacağım. çok sık arıza verme ihtimali var mıdır. yada kronık arızası nedir. gönlümde 2.5 v6 dan yana aslında.

Hüseyin Kardeşim ağır arazi koşullarında sadece güçlü motora sahip olmak yetmez.Şasenin de kısa olması daha avantajlıdır.Bu tanıma en uygun Suzuki 2003-2005 arası üç kapılı 2.0 motorlu Grand Vitaradır.Sizin beklentileriniz göz önüne alındığında ise 2.5 V6 GV ise fiyat/yararlanım açısından uygun bir araçtır.Suzuki V6 motorlarda en pahalı parça triger zinciridir.100-150.000 kmde bir değişimi gereklidir.Araç çalışırken ses yapması nedeniyle kolayca farkedilebilir.Böyle bir sesin varlığı kullanılacak parçanın orijinalliğine paralel olarak yaklaşık 1000-2000 TL masraf demektir.Ben aracımın motorunu geçen sene biraz keyfe keder bir gerekçeyle 300.000 kmde iken yaptırdım.Size söyleyebileceğim eğer kötü kondüsyonda bir V6 motorlu Suzuki alıp da orijinal parçalar ile motor yaptırayım der iseniz 6-7.000 TL den ucuza mal edemezsiniz.Bu rakam 10.000'e kadar dayanabileceği gibi asya menşeli yan sanayi parçalar kullanarak 5.000 TL altına da çekilebilir.
İşte tam da bu nedenle aracı satın almadan önce bu işten anlayan bir yetkili serviste detaylı ekspertiz yaptırmanız menfaatiniz icabıdır.Size kolaylıklar dilerim.

Değerli bilgileriniz için teşekkür ederim.

gerekli cevapları arkadaşlar vermişler ben ilaveler yapayım..

öncelikle aracı tanıdık bildik kimselerin aracını almaya bakın.galeriçiden almamayı tercih edin. ;)

bakımlı hiç bir vitara üzmez.bakımsızı arkadaşlar ayrıntıda vermişler.ocak söndürür.. ;)

modeli, km si yüksek alçak cok kafaya takmayın..sadece bakımlı olup olmadığı..önemli

otomatik vitesin keyfi ve rahatlığı tartışılamaz.ama +20 tüketim demektir.. ;) birde ordan sorun çıkarırsa üzer derim..

cok km yapacaksanız mesela 20 bin gibi 1,5-2 bin +yakıt demek senede.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,839
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
drcard

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR