Almayı düşündüğüm BJ60 için yorumlarınızı rica ediyorum.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan foztekin Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 10
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 5,672

foztekin

Men arefe rabbehû fekad arefe nefsehû
Yer
Istanbul
Web
www.ekomuze.org
Herkese iyi günler ve şimdiden mubarek Ramazan bayramını kutluyorum,

Almayı düşündüğüm sahibinden de ilanı olan aşağıdaki araç ile ilgili varsa yorumlarınız veya bilgilerinizi rica ediyorum. Belki daha önce bakan tecrübeli arkadaşlar vardır.
Eğer kısmet olursa çok yakın bir zamanda ben de sizlerin aranıza katılacağım. :smiley:

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pick-up-toyota-vapurun-tekerlekli-hali-54426146/detay/

Etiketler
Ynt: Almayı düşündüğüm BJ60 için yorumlarınızı rica ediyorum.

Selamlar
baktığınız araç benzinli
bj 60 sahipleri daha net bilgi verecekdir ama benzinlileri pek tutulmuyor diye biliyorum
Baktığınız araç da çokk uzun zaman dır satılık da bir ara yakından görmüşdüm yol kenarında park etmiş kaporta düzgüne benziyordu illa alacaksanız bilen birine çok iyi baktırın

selamlar
bende mayıs ayında bir bj 60 sahibi oldum, benim aracım dizel, benzinlisi hakkında brişey söyleyemem ama karbüratörlü ve lpg li araçlar konusunda oldukça olumsuz tecrübem var
bu araç da muhtemelen karbüratörlü ve lpg başınızı ağrıtabilir
dizel bj 60 a gelince
Benim aracımda çekiş problemi vardı, avans ayarları ve pompada bir takım revizyonlar sonucu düzeldi ben hala daha iyi performans alabileceğimi düşünüyorum, temservis e götürüp baktıracağım o ayrı
onun dışında ben mekanıkle ilgili herhangi bir sorun yaşamadım
uzun yolda 100 km de 11 lt mazot yakıyor 100-110 km seyirde , şehir içinde çok kullanmadım o yüzden bir şey söyleyemem
eğer konfor/motor sesi benim için hiç önemli değil diyorsanız kesinlikle çok güzel bir araç
makaslı olduğu için sarsıntı biraz fazla haliyle
arazide henüz kullanmadım, kışı bekliyorum ama arazide kullanan arkadaşların tecrübeleri çok olumlu
mekanik parçaları pahalı değil, ama kaporta ile ilgili parçaları internetten araştırdığım kadarı ile pahalı

fotoğraf.JPG

ilan detaylarında ki yakıt verileri heralde 1yıl öncesine ait ;D ilan tarihide öyle ya
yoksa bu zamanda bu aracın o kadar az yakması bence imkansız ;)
yakıt sizin için önemliyse bu da bir dip not

cnrcavusoglu' Alıntı:
selamlar
bende mayıs ayında bir bj 60 sahibi oldum, benim aracım dizel, benzinlisi hakkında brişey söyleyemem ama karbüratörlü ve lpg li araçlar konusunda oldukça olumsuz tecrübem var
dizel bj 60 a gelince
Benim aracımda çekiş problemi vardı, avans ayarları ve pompada bir takım revizyonlar sonucu düzeldi ben hala daha iyi performans alabileceğimi düşünüyorum, temservis e götürüp baktıracağım o ayrı
uzun yolda 100 km de 11 lt mazot yakıyor 100-110 km seyirde , şehir içinde çok kullanmadım o yüzden bir şey söyleyemem
eğer konfor/motor sesi benim için hiç önemli değil diyorsanız kesinlikle çok güzel bir araç
arazide henüz kullanmadım, kışı bekliyorum ama arazide kullanan arkadaşların tecrübeleri çok olumlu
mekanik parçaları pahalı değil, ama kaporta ile ilgili parçaları internetten araştırdığım kadarı ile pahalı

Tavsiyeleriniz ve aktardığınız bilgiler için çok teşekkür ederim sizin aracınız bir hayli temiz gözüküyor Allah kazadan beladan korusun. Ben araç sahibi ile yakın bir arkadaşımın dayısı olması vasıtası ile tanıdık çıktık o yüzden arabayı biraz daha uygun bir fiyat ile satın aldım.
İlk izlenimlerim;
1- Bezin veya LPG çok fazla fark etmiyor, aracın çekişi gayet güzel motorunu da yeni yaptırmışlar ( 1 sene evvel ;D)
2- Gayet konforlu bir araç, direksiyon ayarlanabiliyor, 4 cam otomatik çalışıyor,merkezi kilit çalışıyor, klima çalışıyor
3- Yakıt durumunu şu anda bilemiyorum ancak ilk bakımdan ve uzun yolumdan sonra bilgi verebileceğim , kısmetse haftaya Mudurnu'ya gideceğim o zaman daha tutarlı veriler alabilirim.
4- Aracın ciddi bir kaporta boya işleri var eğer bu kışı böyle geçirirse bir sonraki sene durumu daha kötü olabilir bu konuda da varsa yorumlarınızı alabilirim zira benim ustalarım aman sakın komple boyatma başına bela alırsın dediler kararsız kaldım işin açıkçası,
5- Şimdiye kadar yaptığım denemeler gösterdiğim ustalar ile birlikte şanzuman yürür aksam ve 4 çekerde kötü bir duruma rastlamadık umarım sonrasında da rastlamayız özellikle kışın ve benim katettiğim dağ yollarında.

Şimdilik bu kadar.

Saygılar.

hadi hayırlı olsun
resimlerini bekleriz aracınız da karşılaşacağınız sorunlar ve gereksinimler için mutlaka siteden yardım alın ;)

ayazağa' Alıntı:
hadi hayırlı olsun
resimlerini bekleriz aracınız da karşılaşacağınız sorunlar ve gereksinimler için mutlaka siteden yardım alın ;)

Çok teşekkürler, daha bugün bir sorunla karşılaştım bile :smiley: . Manuel hubları kilitleyerek ilerlediğimde kilitlendi ön tekerler ancak dönüşlerde katır kutur sesler geldi acaba hubları değiştirmek mi gerekir yoksa söküp yağlamak yeterli olur mu bilemiyorum şimdi kafama takıldı birde acaba bizim araçların manuel hubları nerede bulunur ve kaç liradır zat-ı muhteremler ;)

o ses mekanık hublardan deyıl akıs bası ıstavrozlarından gelıyor ... onuda ısın erbabı bırıne baktırmanızı tavsıye ederım .

cnrcavusoglu' Alıntı:
selamlar
dizel bj 60 a gelince
Sorununuzu çözmenize çok sevindim. Gerçekten belirttiğiniz gibi arazide çok başarılılar tek eksik konfor o da biz ''dağ adamlarına'' ne gerek ;D
Daha da güzeli hiçbir ek işleme gerek duymadan 35 lastiği rahat çeviriyor. Motor sesi ise bir süre sonra insanı kendisine iyice bağlıyor. Benim ufaklık bile aşağıya inince binek arabanın başına değil ''ınnn,ınnn' diye bj60'ın kapısına gidiyor :D
Arazide oldukça iyi . Alacak kişinin en büyük alım aşaması ilk alımda iyi bir usta ile alması. Yoksa daha sonrasında birşeye ihtiyaç duymuyor.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,878
Kayıtlı Üye Sayımız
166,664
Kaydolan Son Üyemiz
d1esell

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR