Almanyada Geri çağırılan DUSTER lar.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Lantirn Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 31
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,363

Etiketler
Ynt: Almanyada Geri çağırılan DUSTER lar.

Forumda Kayserili bir arkadaşın bahsettiği konu. Yoğun karlı yerlerde araç altında özellikle fren hortumları çevresinde biriken buzların fren hortumlarında ve tututcularında kırılmalara ve fren hidroliğinin boşalmasına neden olması ve buna bağlı olarak servise çağırma haberi. Soğuk illerde ve karda araç kullaan arkadaşların ve hepimizin dikkat etmesi gereken bir husus.
Selamlar

Lantirn' Alıntı:
Bu gün hatta biraz önce siteler arasında dolaşırken bu linke rastladım. Almanyada dusterların geri çağırıldığını anlatıyor. Site almanca sanırım faydası olabilir üretim hatası deniliyor.http://www.autobild.de/artikel/rueckruf-dacia-duster-4x4-3409644.html
bu konuyu 2 gün önce daciaya mail attım ve konu hakkında bilgi istedim.bir çalışmaları var mı diye sordum.bugün beni reno maisten aradılar ve konu hakkında fransadan bilgi istediklerini söylediler cevap gelince beni arayıp bilgilendireceklermiş.konunun öneminden bahsettiler ve gerekli açıklamanın fransadan gelecek cevaba göre bana iletilecegini söylediler.

JUNİOR' Alıntı:
bu konuyu 2 gün önce daciaya mail attım ve konu hakkında bilgi istedim.bir çalışmaları var mı diye sordum.bugün beni reno maisten aradılar ve konu hakkında fransadan bilgi istediklerini söylediler cevap gelince beni arayıp bilgilendireceklermiş.konunun öneminden bahsettiler ve gerekli açıklamanın fransadan gelecek cevaba göre bana iletilecegini söylediler.
Elinize sağlık... Cevap gelmezsede takipçisi olun... Bizde konuyu takip edelim :-X

bir mesajda benden bakalım nasıl bir cevap gelecek......

EVET ARKADAŞLAR DEMİN RENO MAİSTEN ARADILAR .konuya ilişkin cevap fransadan gelmiş.diyorlar ki bu olay çok soguk ülkelerde olan dusterlerle ilgili imiş.yani bizim turkiye bu sınıfa girmiyormuş ve sıkıntı yokmuş.ben de deim ki hanfendi siz dogu illerimizin ne kadar soguk oldugunu bilmiyormusunuz ki böyle bir cevabı kabul ediyorsunuz ve bana bildiriyorsunuz.doguda 8 ay adamlar kar içinde yaşıyorlar.bu araçlar da kar içinde kalıyor bu verdiginiz cevab asla beni tatmin etmedi ve bu durum beni daha da endişelendirdi dedim.yani siz olsanız bu cevabı kabullenirmisiniz diye sordum haklısınız dedi yine fransaya durumu bildireceklerini türkiyenin hangi kıstasa göre olay dışı bırakıldıgını araştıracaklarını söyledi.bakın dedim KONU ÇOK ÖNEMLİ ARAÇTA EN ÖNEMLİ PARÇA FREN SİSTEMİDİR VE BU OLAY BURADA OLUYOR YANİ DAHA ÖNEMLİ BİR PARÇA BENCE YOK ARABALARDA AYRICA TOPİKTE BU OLAY YANİ REKOR KIRILMASI BAŞINA GELEN BİR ARKADAŞIMIZIN OLDUGUNU SÖYLEDİM SANIRIM YOZGATTA İDİ YANLIŞ HATIRLAMIYORSAM VE O KİŞİ ALLAHTAN YAVAŞ GİDERKEN BAŞINA GELMİŞ OLDUGUNU YAZMIŞTI VE ERTESİ GÜNÜ SERVİSE GİDİP YAPTIMIŞTI DİYE BİLİYORUM DEDİM HATTA SERVİS ADAMA BAK AGBİ NASIL DA BUZ TUTMUŞ BURALAR VE SENİN REKOR KIRILMIŞ DEMİŞTİ.BAKIN DEDİM GEZENBİLİR DİYE BİR SİTE VAR VE BU OLAY ORDA YÜZLERCE KİŞİ TARAFINDAN TAKİP EDİLİYOR YARIN ÖBÜR GÜN BU KONUDA MAHKEMELERDE SORUN OLMAMASI VE MARKANIN TEMİZLİGİ AÇISINDAN BU OLAYI TEKRAR İNCELEYİP BANA HABER VERİN DEDİM .
BAYAN KONUNUN TEKRAR İNCELENECEGİNİ VE TARAFIMA HABER VERİLECEGİNİ SÖYLEDİ BANA DA HASSASİYETİMDEN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİ.

BEKLEYİP GÖRECEGİZ LÜTFEN HERKES TAKİPÇİSİ OLSUN OLAYIN.VE HATTA DACİA YA MAİL ATIN VE EN ÜSSTEKİ BÖLÜMÜ ALINTI YAPIP KONU İLE İLGİLİ BİLGİ İSTEYİN.BUNU MUTLAKA HER DUSTERCİ YAPMALI DİYE DÜŞÜNÜYORUM DAHA ETKİLİ OLMASI AÇISINDAN.

HERKESE SELAMLAR .

İŞTE ARKADAŞIN BAŞINA GELENLER

cuma akşamı kayseriye arabanın 30,000 bakımına gitmiştim.Akşam yozgata geri dönerken -15 de badallı bir yola girdik biraz hızlıydım birden fren boşaldı.allahtan düz yoldaydım gece geri kayseriye döndüm el freniyle.sabah ilk işim servise gitmek oldu varır varmaz kopardım yaygarayı servise geldik canımızdan oluyorduk v.s. hemen arabayı kaldırdılar abi sen bu arabayla nerelere gidiyon gelde bir bak altına dedi bir baktım arabanın altında ne kadar boşluk varsa kar ve buzla dolmuş fren rekoru ve etrafındaki kablolar buz kalıbının içindeydi.Meğer buz kalıbınn ağırlığı soğuk ve badal birleşimi rekorun fren merkezine gireceği yerden koparmış.yedek parçayı bulamadılar sanayiye gönderip rekorcularda parçayı yaptırdılar.sorunu hallettiler servisle alakası yoktu ama yinede ücret almadılar.buda bir unutulmaz iki gün yaşattı...paylaşasım geldi...

ben sabah mail atmıştım konuyu gördükten sonra ve bizim gezenbilir.com da bu konuyu tartışdıgımızı , autobild deki haberide link atarak verdim

şimdi arandım maisden tugba hanım diye bir bayan aradı ....
arkadaşımın yazdıgı gibi türkiyenin hava koşullarına göre alınmadıgını söyledi bende:
iii tamam ama bu aracı arazi taşıtı diye alan arkadaşlar var sonuçta en yakın uludag veya kartepeye gittigimizi orada iklimin normalde kullandıgımızdan daha farklı bır ortam oldugunu belirttim..... sonuçta yıla bır ıkı kere lazım ondada bizi yolda bırakacaksa ne anladık biz bu işten benim nissan note um vardı keçi gibiydi zaten

anlamadım vallahi bence onlarda pek durumu nasıl kurtaracaklar bilemiyorlar ama baskıyla degişir bence
birinin başına gelirse ondan sonra değiştirir TÜRKİYE BURASI....

icugurlu' Alıntı:
ben sabah mail atmıştım konuyu gördükten sonra ve bizim gezenbilir.com da bu konuyu tartışdıgımızı , autobild deki haberide link atarak verdim

şimdi arandım maisden tugba hanım diye bir bayan aradı ....
arkadaşımın yazdıgı gibi türkiyenin hava koşullarına göre alınmadıgını söyledi bende:
iii tamam ama bu aracı arazi taşıtı diye alan arkadaşlar var sonuçta en yakın uludag veya kartepeye gittigimizi orada iklimin normalde kullandıgımızdan daha farklı bır ortam oldugunu belirttim..... sonuçta yıla bır ıkı kere lazım ondada bizi yolda bırakacaksa ne anladık biz bu işten benim nissan note um vardı keçi gibiydi zaten

anlamadım vallahi bence onlarda pek durumu nasıl kurtaracaklar bilemiyorlar ama baskıyla degişir bence
birinin başına gelirse ondan sonra değiştirir TÜRKİYE BURASI....
BASKIYA DEVAM SONUÇ ALINACAKTIR .

JUNİOR' Alıntı:
İŞTE ARKADAŞIN BAŞINA GELENLER

cuma akşamı kayseriye arabanın 30,000 bakımına gitmiştim.Akşam yozgata geri dönerken -15 de badallı bir yola girdik biraz hızlıydım birden fren boşaldı.allahtan düz yoldaydım gece geri kayseriye döndüm el freniyle.sabah ilk işim servise gitmek oldu varır varmaz kopardım yaygarayı servise geldik canımızdan oluyorduk v.s. hemen arabayı kaldırdılar abi sen bu arabayla nerelere gidiyon gelde bir bak altına dedi bir baktım arabanın altında ne kadar boşluk varsa kar ve buzla dolmuş fren rekoru ve etrafındaki kablolar buz kalıbının içindeydi.Meğer buz kalıbınn ağırlığı soğuk ve badal birleşimi rekorun fren merkezine gireceği yerden koparmış.yedek parçayı bulamadılar sanayiye gönderip rekorcularda parçayı yaptırdılar.sorunu hallettiler servisle alakası yoktu ama yinede ücret almadılar.buda bir unutulmaz iki gün yaşattı...paylaşasım geldi...
BAKIN CANLI ÖRNEK BURDA İŞTE.....

BU NE YA.... ŞİMDİ altını komple izole etmemi mi gerek zift kaplatsak nasıl olur acaba....

AUTOBİLD GOOGLE ÇEVİRİ

Dacia Duster Almanya 607 4x4 geri çağırır. Çok fazla kar, fren hatları zarar verebilir.Sadece gri ithalat etkiler.

Robin Hornig By
Worldwide, 10 637, dört tekerlekten çekiş Dusterfranchise Renault iştiraki de Dacia .Almanya'da, 607 adet etkilenir - bunların hepsi hakkında gri ithalat vardır. Etkilenen araçlar 12 artmıştırRomanya'da inşa Piteşti fabrikasında Nisan 2011. Arka fren hortumları montaj kar birikimi ile, fren hattında bir stres kırığı olasılığı tekerlek silindiri. Federal Motorlu Taşıtlar Dairesi (KBA) tarafından hatırlama izlenir. Yaklaşık üç saatlik atölye çalışması sırasında arka fren hatları sol yerine sağ edilir muaftır.Ameliyattan sonra baş harfleri "A3" olan bir etiket vardır. İç eylem resmi kısaltması "0BFC" dir.

bugün bana gelen mail

Sayın Arman Boyacı ,

[/color]Göndermiş olduğunuz talebinizle ilgili araştırmalar yapılmıştır.

[/color]Bilmenizi isteriz ki araçlarımız, farklı ülke koşullarına göre farklı parçalarla ve farklı özelliklerde üretilebilmektedir.

[/color]Bazı ülkelerde Duster 4x4 araçların bu şikayetleri nedeniyle servislere davet edildiği doğrudur; fakat Türkiye için üretilen araçlarda kullanılan parça bu riski taşımadığı için herhangi bir ek uygulama gerektirmemektedir.

[/color]Dacia olarak her zaman yakınınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz.

[/color]Saygılarımızla,
[/color]DACIA Müşteri Hizmetleri
[/color]
[/color]işte cevap bu.sıyrıldılar işten

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,854
Kayıtlı Üye Sayımız
166,648
Kaydolan Son Üyemiz
Kasim_Sabbag

Geri