Rechte Tauberstraße
97877 Wertheim, Duitsland
49.761738, 9.514953
arkadaslar ben de buraya gecen hafta gittim, kis icin ucretsiz bir park yeri. muthis bir yer wertheim. doga var kale var gezilecek cok guzel yerler var. park parasi kis oldgu icin beles. tuvalet bosaltma bedava. su 1 eu ya yaklasik 80 litre su veriyor.. yazin park parasi galiba 8 eu mus. sonra yola devam ettim ve Freudenberg e gittim yaklasik 30 km ve ordada geceleme beles. 1 euya 8 saat elektrik veriyor. 1 eu ya yine yaklasik 80 litre su veriyor ve wc bosaltma beles. burdan wintersberge gidene kadar bircok nehir kenarinda bu tip parklar mevcut. winters berg ski yapilacak bir yer burda park yeri gecici kalma icin 3 eu verip wc bosaltmak lazim. su icin yine 1 eu atmaniz lazim. internet bedava . gecelemek istiyorsaniz 15 eu hersey dahil. guzel bir dag manzarasi var. haftaya Berline gidecegiz orda kalabilecegimiz park yerleri nereler acaba?
saygilar
Berlin ve çevresindeki karavanparkların listesini aşağıdaki linkte görmek mümkün.
Reisemobil Stellplätze Deutschland / Berlin
Sayın Ahi25, aşağıda yazdıklarımla bildiklerinizi tekarlıyor olabilirim. Bilgiler Almanya’yı gezecek herkese açık olduğu için biraz detaylı yazıyorum.
Ben Almanya içinde bu listeyi sık kullanırım. Bu listeyi Almanya’yı gezen herkese de tavsiye ederim. Listenin özellikleri:
-Çok sayıda dilde listeyi takibetmek mümkün. 2-3 yıl kadar önce Türkçeyi’de listelerine almalarını rica etmiştim ama olmadı.
-Bu liste „Mobilisten.de“ çok güzel planlanmış. Listenin arama yerine "Suche" gezmek istedığiniz şehrin ismini yazarak, o şehirde ve çevresindeki karavanparkları görmek mümkün.
-Ayrıca Almanya’daki otoban numaraları ile de karavanpark aramak mümkün. Iki örnek vereyim. Avusturya’dan Almanya’ya Salzburg şehri üzerinden A 8 numaralı otoban üzerinden girilir. Karavanpark listesinin arama yerine a 8 yazarsak bu otoban üzerindeki karavanparkların listesini görebiliriz. Innsbruck üzerinden gelenler arama yerine a 7 yazabilirler. Almanya’daki otobanların numaralarını aşağıdaki linkte görmek mümkün:
http://www.bkg.bund.de/nn_194916/Sh...icationFile.pdf/Deutschland-Autobahn-2012.pdf
-Bir diğer kolaylık da nehir isimleriyle karavanpark aramak. Gezmek istediğimiz nehirin ismini yazarak, o nehrin kıylarındaki karavanparklarda bulunabilir.
-Bir diğer olanak çekme karavanlar için. Arama yerine „caravan” yazarak, çekme karavanla kalınabilecek karavanparkları bulmak mümkün.
-Üzüm bağları ve şarap üereten yerleri bulmak için arama yerine „Winzer“ yazmak lazım.
-Karavanparkı olan çiftlik ararken „Bauernhof“ yazmamız lazım.
Listeyi uzatmak mümkün ama aklıma gelenler bunlar.