Almanya-İtalya-Fransa da Nereleri Nasıl Gezmeli?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Aviator35 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 16
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,117

Aviator35

Ana Kamp
Yer
izmir
Merhabalar

Siteye yeni üye oldum, eşimle birlikle mayıs ın ilk haftası yada nisanın son haftası yurtdışına çıkmayı planlıyoruz, geziyi yavaş yavaş planlamaya başladım ama bizim için ilk deneyim olacağından yardımlarınıza ihtiyacım var.Ben daha önce Londraya gitmiştim eğitim için 2 hafta kaldım orda ama bu defa hem yanımda eşim olcak hemde daha kapsamlı bir gezi olucak.Özel bir havayolunda çalışıyorum ve uçak bileti sorunum yok ben gezi planımızı amatörce kaba taslak aşağıya yazııyorum ve görüşlerinizi bekliyorum, teşekkürler, saygılar

-uçak biletleri ve vize pasaport hariç sadece gezi için bütçe 1250-1500 eur civarı

-toplam 10 gün ayıracağım gezi için kalan 4 günde antalyada bir otele gitmeyi düşünüyorum

-eşimde ve bende birer adet sırt çantası ile yola çıkacağız ve kıytı köşede kalmış yerler değil sadece turistik belli başlı yerler görülecek (( mesela londradan örnek vereyim bigben,london eye,tower brigde,picadilly cirsus,buchingam palace gibi...))

-ilk gidilecek yer almanya olucak çünkü çalıştığım şirket dolayısı ile alman shengen i almam kolay almanyada 1 yada 2 gün konaklayıp ordan italya ya geçmeyi düşünüyorum

-almanyada önerilerinize göre munih yada frankfurta gitmeyi düşünüyorum

-daha sonra almanyadan roma ya geçicem, şimdi asıl sorun burda başlıyor ;D roma da nasıl gezerim nereleri gezerim? Roma-Floransa-Venedik nasıl gezerim nerelerde kalmalıyım, İtalya için 2 gün düşünüyorum, sabah varış o gün gezme ve ertesi gün gezip 3 nci sabahı Paris düşünüyorum

-İtalyadan Parise geçmeyi planlıyorum paris de nereleri gezmeliyim ve nasıl gezmeliyim ve nerde kalmalıyım?

(((-Eğer bütçe siz yeter derseniz ve gitmeye değerse ispanyaya barselonaya da gideyim diyorum)))

-Eğer ispanya ya gitmezsem Parisden hızlı tren ile ki 40 eur galiba kişi başı macera olsun diye hızlı trenle amsterdam a geçicem orda kalacak yer sorunum yok arkadaşımzda kalıcaz e fazla parada harcatmaz bize ;D amsterdam dada 2 yada 3 gün kalıp izmire geri dönücez?

plan kabaca bu şekilde, şimdi 1250-1500 eur civarı para munih-italya-fransa-olursa barcelona-amsterdam ki burda otel sorunum yok, az bir parayla idare ederiz, 2-3 yıldızlı oteller bize yeter yemekde sorun değil nasılsa her yerde mcdonalds var ;D 5-10 eur arası menü bize gün boyu yeter hanımla 10 gün az yemek yeriz hem rejimde olur :D bu para yeter mi yada sizin başka önerileiniz var mı?

tekrar yardımcı olucak arkadaşlara teşekkür ederim

Etiketler
Ynt: Almanya-İtalya-Fransa da Nereleri Nasıl Gezmeli?

23 okunma ama henüz cevap yok, eğer konuyu yanlış bölüme açtıysam doğru bölüme taşınması rica olunur

teşekkürler

siz geziye başlayın macera sizin peşinizden gelir inanın böyle uzun soluklu gezilerde plan yapmanın bir anlamı olmuyo kendimden biliyorum olayı akışına bırakın ve keyfini çıkarın eminim unutlmaz bir tatil olacak
ii eglenceler

medford' Alıntı:
siz geziye başlayın macera sizin peşinizden gelir inanın böyle uzun soluklu gezilerde plan yapmanın bir anlamı olmuyo kendimden biliyorum olayı akışına bırakın ve keyfini çıkarın eminim unutlmaz bir tatil olacak
ii eglenceler

ilginize teşekkür ederim bende zaten şimdiden heyecanlıyım :smiley:

macera olucak ancak yinede bilen, oralara gitmiş arkadaşlardan fikir alsam çok iyi olur en azından daha az sorun yaşarım :D

daha 3 ayım var gitmek için bakalım az daha bekleyeyim mutlaka birileri yardım edecektir ;D

saygılar

hollandaya gittim size amsterdamı tavsiye ederim biz türkler için oldukça değişik bi yaşam standartlarına sahip bi yer en az kübaya gitmiş amerikalı kadar kültür şoku yaşarsınız bir de oralarda gördügünüz türklere pek bulaşmayın

camouflage' Alıntı:
Sorularınızın kısmende olsa cevabı http://www.gezenbilir.com/index.php?board=277.0 linkinde mevcut.

teşekkür ederim o zaman konuyu bir yönetici o bölüme taşıyabilir mi?

teşekkürler

camouflage' Alıntı:
Rica ederim, açtığınız konu yerli yerinde :smiley: ben sadece oradan bakabilirsiniz diye örnek olması açısından yazmıştım.

ne bilim yersiz gibi geldi de bana biraz :D

aslında tam cevabını daha bulamadım ama site sayesinde birkaç arkadaş yardımcı olcak galiba :smiley:

tam öğrenmek istediğim mesela roma da 50 eur civarına bb otel bulunur mu? venediğe nasıl giderim maliyeti ne olur gibi şeyler aslında?

290 okunma çok az cevap, yok mu başka tavsiyesi olan?
;D
teşekkürler

Selamlar, Daha önce benzer bir başlığa verdiğim cevapları paylaşıyorum..

fastjunkie' Alıntı:
Hoşgeldiniz..

'99 yılında 2 aile yaptığımız bir geziydi, 5-6 hafta civarı sürmüştü bizimki. İzmirden İtalyaya geçmiştik gemiyle. Çok eğlenceli ve maceralı bir seyahatti. Çok şanslısınız..
Uyarı olarak, avrupada metrolara dikkat edin. Özellikle iyi giyimli bayanlar, hamile bayanlar, ellerinde kazak ceket olan gençler vb. hırsız olabiliyor çoğunlukla. Çok süper bir takım çalışmaları var metroda, herdaim tetikte olun. Avrupa, medeniyet falan demeyin, çok ciddi hırsızlık olayları yaşadık biz. Sırt çantalarınızı metroya, toplu taşımaya bindiğiniz zaman önünüze alın (hatta herzaman önünüzde taşıyın :smiley: ), ve fermuarların iplerini kesinlikle bağlayın. Paranız cüzdanınız pasaportunuz vb, kesinlikle en iç cebinizde (mümkünse cekette, montta) ve çıkarmayacağınız bir giysinizde olsun. Yada askerlerin kullandığı göğüs cüzdanlarından alıp onlara koyabilirsiniz bunları..

İtalya'da Napoli'ye son derece dikkat edin. Yukarda anlattığım toplu taşıma olaylarının %70 i İtalya'da başımıza geldi, onun dışında Sokakta gördüğünüz her 10 kişiden 8 i çete üyesi, diğer ikisi de turist olacaktır :smiley: Kesinlikle sokaktan, tezgahlardan kutuları kapalı ve pahalı ürünler (elektronik vb.) almayınız. Bakmak için tezgaha yanaşmayınız bile. Sonra bizim gibi cep telefonu ve kamera aldık diye su şişesi ve taş taşırsınız ;D

Konaklama konusunda da, bilmiyorum ne kadar bütçe ayırdınız ama, arabada kalmaya da çalışın. Bir gece arabada bir gece otelde, iki gece arabada bir gece otelde şeklinde, otel fiyatlarını da araştırarak bir çizelge yapın derim. Aksi halde otele para dayanmayabilir.. Genellikle orta halli otelleri, öğrenci otellerini (hostel), ya da kimi insanların evlerini otel gibi insanlara açıp hizmet verdiği yerleri seçin..

Gezip göreceğiniz yerleri zaten hatmetmişsinizdir, söylemeye gereği duymuyorum..
Yiyecek işinde, McDonald's dondurmalarını sömürün, hem ucuz, hem enerji verir hem de lezzetli. Almanya'da Türk dönercilerinden uzak durun, dönerden başka herşeye benziyor çünkü yediğiniz şey :smiley: En sağlamı ülkemizde de bulunan fastfood restoranları oluyor genelde.
Paris'te kesinlikle "Leon" da midye yiyin..

Uyarılarımdan sonra gözünüz korkmasın, bizim gibi Türkiye'de yaşayan insanların görmediği şeyler değil bunlar aslında, ama burası Avrupa yahu diyip bir rahatlıkla geziyor insan, bu hırsızlar da bunu değerlendiriyor :smiley: Temkinli olursanız hiçbirşey olmaz..
Bol bol gezi notu düşün ve fotoğraf çekin sonra da burada bizlerle paylaşın :smiley: İyi eğlenceler.

Buradan kısmı bilgiler edinebilirsiniz.. Umarım keyifli geçer..

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=39472.msg399909#msg399909

merhabalar ,
bende 2005 yılında Halk oyunları grubuyla otobüsle Norveç e gitttik, her gün bir ülkede uyandık
Romada gezilecek yerler bellidir zaten Vatikan, Aşk çeşmesi, İspanyol merdivenleri. Collesium .Sezarın Sarayı
gece kalmadığmız için otel fiyatlarını bilemem ama , yiyecek pahalıydı, 1 kola o zanan 4 Euro ydu
Romadan Milanoya geçebilir Duana Katedrali gezilebilir, ordan Paris, Eyfel ,NotreDamm ,Shenzalisse caddesi, Louver Müzesi gezilebilir
2005 de müze giriş 10Euroydu, Eyfelde de ara kata çıkmak 3 Euro asansörle en üstüne çıkma 9eiroydu şimdi bilemiyrum tabi
eyfelin ayağında 1,5 saat beklemiştik asanrsöre binmek için, Brüksel de Grand Palac gezilebilir,gece her akam klasik müzik eşliğinde ışık gösteriisi yapılıyor, Brükselde toplu gezmemiz istenildi, kapkaççı çok vardı, ordan Amsterdam'da Daum Meydanını gezimiştik ordan da Norvez'in başkenti Osloya hareket etmiştik ,8 güne ancak gidebildik, 6 güne de döndük
güzeldi, inşallah birdaha gitmek kısmet olur. inşallah sağlıkla ,kazasız belasız keyifli bir seyahatiniz olur bol resim çekerseniz ve burda paylaşırsanız, bakar nostanji yaparız ,

merhabalar
bende bu sene fransa'da birkaç yere artı amsterdam ve brugge'e de gitmek istiyorum,ben de soru içinde soru sorayım paris'ten monaco'ya vs gitmek istiyorum,nerelere nasıl gideyim,tren otobüs neyi tercih edeyim,nerede ne yiyeyim nerenin plajı güzel vs
2009 yılında eşimle ispanya seyahatine çıkmıştık,istanbul'dan direk madrid yapıp 2gece hostel'de konakladık,barcelona'ya otobüsle geçip la ramblas'da booking'den ayarladığımız bir hotelde çok ucuza konaklayıp ibiza'ya ucuz charter'la geçip bi apart otelde 2 gece kalıp,uçakla barcelonaya dönüp oradan yine otobüsle valencia'a geçip 2gece orada konakladık.2haftada metro ve otobüsle gezebildiğimiz kadar gezdik elimizde dost kitapevinin ispanya kitabı ile ama her uçuşu önceden planlamıştık
subject için yazacaklarım; bence sizin planlarınıza 10gün az,ya da bu süreyi çok iyi plan yapıp çok iyi değerlendirmeniz lazım,sağolsun ekşi sözlük ben bir yere gitmeden hemen ona danışırım,avrupa'yı doyasıya yaşamak için ayırdığınız miktarda az ama ucuza konaklarsanız paşalar gibi yer içersiniz,ama barcelona'da la ramblas'da bir kadeh sangria 25euro bilginize:smiley:
sabah kahvaltıları için sağolsun subway:smiley:
2007 yılında italya'ya gittik tur ile 1 haftada koştura koştura neyi gördüm bilememiştim. slovenya'dan otobüsle 8 saatte floransa'ya geldik,2 gece konakladık,oradan roma'ya geçtik,oradan venedik'e geçtik,venedik'te vapurettolarla yakın adaları gezin, lido je solo'da denize girin
google'da gideceğiniz yerle ilgili must see yazıp arama yapın
bütün turist info'lardan harita alın,hatta adamlara nereye gidelim diye bile sorun,neresi görmeye değer vs
2008'de baliye gittim mükemmel bir yerdi o tatilimi de hiç birşeye değişmem inanılmaz bir ruh dinginliği ile işe başladım sanki cennetten inmiş gibiydim suratımda anlamsız bir tebessüm
2010'da yılbaşında isviçre'deydik,luzern ve zürih bir cennet,sıcağın kavurucu olduğu zamanlarda viyana-prag-budapeşte yaptık,viyana'ya bayıldık,arada moscow'a ya da kaçtık ki inanılmaz lüks yerleri var ağzım açık kaldı.
yani gezmeyi seviyoruz, çalışıp tatilde paraları bitiriyoruz ağustos böceği misali:smiley:

merhaba...ben 30 ocak-2 şubat tarihleri arasında planlaığınız gibi bir tur yaptım..isviçre basele indim..sırasıyla isviçre,italya,almanya,fransa ve tekrar isviçrede bitirdim.. arabayla tavsiye edebileceğim güzerga şöyle olabilir:

frankfurt-strasbourg:227 km
strasbourg-basel:142 km
basel-zürih:84 km
zürih-luzern:54 km
luzern-como:200 km
como-milano:53 km
milano-venedik:280 km
venedik-roma:540 km

yaklaşık 1600 km lik bir güzergah. ben milanodan frankfurta dönmek zorunda kaldım. nasipse geri kalanı bu yaz tamamlayacağım.
hollanda üzerinden de frankfurt-amsterdam-rotterdam-brugge-brüksel-frankfurt güzergahını tavsiye ederim.
şimdiden iyi yolculuklar

KIM NE DEMIS NE ONERMIS BILMEM AMA SUAN BENIM YASADIGIM SEHIR OLAN PESCARA YA GELMENIZI ONERIRIM YANI ITALYA-PESCARA. BIR ERASMUS OGRENCISI OLRAK BURDA 6 AYDIR YASIYORUM VE HERGUNUM OLDUKCA EGLENCELI VE KAYDA DEGER GECIYOR, BIR KAC GUNLUK DE OLSA, SIZINKININ DE OYLE OLCAGINI TAHMIN EDIYORUM. ROMA DA DEGIL 50 € YA 2O€ DAHI BULABILECEGINIZ HOTELLER MEVCUT HATTA HEMEN ISTASYON YAKININDA MERKEZDE OLAN HOTELLERDEN BAHSEDIYORUM.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR