KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Almanya’da karavanla ilgili çok sayıda forum var. Bunlardan Wohnmobilforum üyesi olduğum ve yakından takibettiğim bir forum. Komşuda neler oluyor düşüncesiyle, bizler için ilginç olabileceiğini düşündüğüm bilgileri „Alman Karavanforumdan Alıntılar“ başlığı altında duyurmak istiyorum. Ilk olarak Dethlefs marka eski Fiat karavanını tamir/restore eden bay Ralf Greinert’in resimleriyle başlamak istiyorum. Yapılanlarla ilgili hiç bir açıklama yok ama karavanını kendi yapanlar bir çok şeyi resimlerden de anlayacaklardır diye düşünüyorum.
Alman karavanforumda sıkça görülen konulardan biriside kış aylarını nerelerde geçirileceğidir. Ara sıra Türkiye’nin de adı geçer ama iki önemli nedenle kış aylarında Türkiye’ye gelenler oldukça az.
Birinci neden Türkiye’de kışı geçirecek kamping olmayışı.
Ikinci neden de karavanı Türkiye’de birakarak geçici olarak Türkiye dışına çıkışın kolay olmayışı. Son yıllarda bazı kolaylıklar var. Araçla iki yıl Türkiye’de kalmak gibi. Araç için iki yıl izin var ama turistler 3 ay kalabiliyor.
Alman karavancıların çoğu kışları geçirmek için Ispanya’yı tercih ediyorlar. Ayrıca Ispanya’dan Fas’a geçenlerde var.
Paylaşım için teşekkürler Hüseyin bey , bu kış fas'a yaptığım gezide yollarda bir çok karavan görünce keşke buralara bende karavanımla gelseydim dedim. Kışın hava güzel ,ülkede hayat ucuz avrupalı karavancılar bence çok akıllı.
Sayın Akdeniz ülkemizin tanıtımı ve turizimini desteklemesi anlamında çok önemli bir tespitte bulunmuş .
Yapılması geç kalınmış okadar çok eksiklerimiz varki çok çalışmamız lazım çook .