Almak İçin İkilemdeyim Olumlu Ve Olumsuz Yönleri Nelerdir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eosaglam Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 26
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 16,506

eosaglam

Yeni Üye
bugünlerde sürekli bu var aklımda baya bir araştırma yaptım ama sürekli ikilemde kalıyorum acaba özellikle kaportasıyla ilgili çok eleştiri okudum kullanan arkadaşlar bu konuda bilgi verebilir mi?ayrıca engebeli arazide ve camurda nasıldır iş görür mü?genel olarak olumlu ve olumsuz yonlerine soylersenız memnun olurum şimdiden teşekkürler

Etiketler
Ynt: Almak İçin İkilemdeyim Olumlu Ve Olumsuz Yönleri Nelerdir?

Hocam tamamen sizin ihtiyaç ve beklentilerinize bağlı.
Kişisel görüşüm:
Hafta içi şehirde, hafta sonu kırda dağda bayırda gezeyim, tercihen 4 çeker olsun, az yaksın, 3 yıl garantisi olsun başım ağrımasın, motoru sağlam olsun (mercedesin de a ve b serisinde tercih ettiği motor), 4 çekeri adam gibi olsun (tamamen nissandan alınma) diyorsanız gözünüz kapalı alın. Beklentinizi aşacak kadar iyi gelir size. Zaten bu özelliklerde bu fiyata başka bir şansınız yok.

Yok ucuza sıfır araba alacağım, konforlu olsun, iç mekanı ergonomik olsun, iyi yol tutsun, çok kaçsın, yakıtı koklasın derseniz başka markaları da seçenekler arasına dahil edin.

valla biz ne desek boş .DACİA başlığı altında sayfalarca yorumlar var. öncelikle bunları incelemenizi tavsiye ederim.
ben 2011 model sıfır ayarında linea satıp duster aldım. 8 aydırda tüh niye aldım demedim.arazi konusunda ise aracı tanıdıkça daha zorlu yerlere girmeye başladık.
hanım bile ilk aldığımda girme buralara, kalıcaz diye kızardı.şimdi ise ben tereddüt edince yürü yürü geçer burdan demeye başladı :smiley: :smiley: :smiley:

izmirden 4 yetişkin yeni geldik bagajdan çıkan eşyaya ben bile inanamadım zira valizler , silahlar vs ile hınca hınç dolu bir bagaj bu bir , ikincisi yakıt 1350 km yol geldik ortalama 100 - 110 km hızla hesabıma göre 23 kuruş yakmış bu ağırlık ve hız için son derece makul , üçüncüsü kimsenin beli yanı tutulmadı diz mesafesi gayet yeterli uzun yolda yormuyor . yerden yüksek altını vurma derdi yok kısacası kullanım amacınız benimkiyle paralellik gösteriyorsa alın derim ikinci eli hızlı değer kaybetmiyor . bir arkadaşım 4 çeker modelinde tasarruf cihazı kullanıyor demesine göre benden en az 40 kuruşta az yakıyor sorunuz olursa cevaplarım

tasarruf cihazı derken ,
konuyu biraz açabilsek..
benimkide 4 çekerde :smiley: :smiley:

cevaplar için teşekkürler baya bir araştırma yaptım en cok kafama takılan kaporta oldu net bır kanıya varamadım bazısı kötü derken bazısı ıyı oldugunu soyluyor bıraz ıkılemde bıraktı dogrusu motor renault oldugu ıcın pek suphe duymuyorum benım aklımdakı de 4x4 ve gercekten arazıde nasıl eger bılgılendırırsenız sevınırım

Forumları dikkatli okursanız kafanıza en az takılan kısımlara aslında biraz daha takılmanız, şu an takılıp sorguladığınız şeylere ise pek takılmamanız gerektiğini anlayabilirsiniz

nelere takılmalıyım sizce aydınlatırsanız sevınırım?

Hocam takılacak şeylerin en başında güvenlik geliyor. Euroncap 3 yıldız.
Ama testi detaylı değerlendirir ve karşılaştırma yaparsanız aktif ve pasif güvenlikte donanım eksiği olduğunu ancak çarpışma performansı olarak fluence z.e ile benzer olduğunu görebilirsiniz.
Birde kaporta konusunu biraz daha araştırıp bizide bilgilendirirseniz çok seviniriz. Yurt dışında 100.000 testinde çok eleştirilmişti.

eosaglam' Alıntı:
nelere takılmalıyım sizce aydınlatırsanız sevınırım?
buradan başlıyabilirsiniz takılmaya .
ben 3 ay sabahlara kadar takıldım ;D ;D ;D
http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=54309.0

pierrecardin' Alıntı:
Hocam takılacak şeylerin en başında güvenlik geliyor. Euroncap 3 yıldız.
Ama testi detaylı değerlendirir ve karşılaştırma yaparsanız aktif ve pasif güvenlikte donanım eksiği olduğunu ancak çarpışma performansı olarak fluence z.e ile benzer olduğunu görebilirsiniz.
Birde kaporta konusunu biraz daha araştırıp bizide bilgilendirirseniz çok seviniriz. Yurt dışında 100.000 testinde çok eleştirilmişti.
bugun yakından ınceleme fırsatım oldu arabayı ılk baktıgım kaportaydı ınce bır yapısı var bunu anlamak cokda zor degıl ozellıkle tavan bana hıc guven vermedı ısın dogrusu ben ne kadar kotu olabılır az cok renault formatındadır dıye dusunuyordum ama onun bır kademe altı dıyebılırız burdakı yorumlara baktıgınız zaman bunu pek onemsemeyen arkadaslar oldugunu gordum bugune kadar farklı bırcok arabay bındım hepsı bu bakımdan bırbırıne yakındı ancak duster bır kaca kademe asagıda kalmıs uzun surelı kullanımda nasıl tepkı verır bunu bılemeyız ve hala ıkılemdeyız ne karar verecegımızı pek bılemıyoruz devit3 arkadasımızın gönderdiği yazıyıda okuyunca evet tam boyle dedım ıcımden keske bıraz daha ozen gosterılseydı ve bu soru ısaretlerı kalmasıydı akılda ayrıca bugun bayide satıcı pek arazı performansı yok dedı ama gercekten agır offroad yapmıyacaksınız ıs gorecek bır arac salıncak yapısı sanzımanı motoru ve sanzıman motor tepkısı gayet basarılı kı kendıne gore muhtesem bır tork gucu var

yakıt tasarruf cihazı , arkadaşım sürekli uzun yol yapar ve süratli kullanır aracınıda yeni aldı hemen bu cihazı taktırması enteresan ama çok memnun , dusterın kaportası ile ilgili benimde tereddütlerim olmuştu ama aldım kullanıyorum herşeyinden memnununum şu ana ikisi taksici olmak üzer 5 arkadaş tasiyelerime uyup aldı sadece biri 4*4 çok yakıyor 270 kuruş tasarruf cihazından bende taktırcam dedi ki bana göre normal yakıyor

ri 4*4 çok yakıyor 270 kuruş

110 lık 4x4 se 270 çok iyi
şu anda son zamla mazot 4,61 tl.
benim araç 0,370 kr yakıyor :smiley: :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,643
Kaydolan Son Üyemiz
ekstırimsever22

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR