ALLAH RIZASI İÇİN YARDIM EDİN !!!!

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan eflatun2335 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 26,762

eflatun2335

Yeni Üye
Değerli Dostlar,

Aranıza yeni katıldım.İyi de yapmışım.
İki çocuklu bir aile babası olmakla birlikte 2007 model golf 1,4 tsi 140 hp aracım var.Aracı çok seviyorum ve süper temizlikte.Yolda hiç gitmem demiyor.araç sollamak devirden düşme gibi dertleri hiç olmadı. Lakin eşim çocuklar anne ve eşyalar derken araç bize ufak geliyor.Şimdilerde aklım fena halde Hond CR-V kaymış durumda.2004-2005 model tam bize ideal gibi duruyor.
Yanlız bazı düşüncelerim var.Siz değerli dostlardan bu konuda yardım istiyorum.
1.Sizce böylesine temiz bir aracı değiştirme konusunda mantıklımıyım ? ??? ???
2-Daha önce hiç SUV kullanmadım sıkıntı yaşarmıyım? :-\
3-CR-V beni golf ten sonra performans konusunda hayal kırıklığına uğratırmı ?Elbette golfun performansı beklenmez ama araç sollamak eziyet olurmu ? ;D ;D ;D

Sizlerden konu ile alakalı değerli yorum ve tavsiyelerinizi bekliyor işlerinize hayırlar diliyorum.

Saygılar,

Etiketler
Ynt: ALLAH RIZASI İÇİN YARDIM EDİN !!!!

Öncelikle hoş geldiniz Crv konfor bakımından iyidir motor performansıda tatminkardır sizi sollamalarda kasmaz tek sıkıntınız binek arac kadar seri ve atak olmaz daha ılımlı pilotaj ister agrasif kulanımı pek sevmez OTM şanzımanlıdır kullanımı keyifli ve rahattır sorunsuz bir arac

Selamlar.
Bende çoluk çocuk eşya derken focus üzerine defender almıştım. kıyaslamaa yapacağınız iki araç birbirinden çok farklı sınıf, performans, güç ve özellikte araçlar. (bunu zaten biliyorsunuz)
honda crv 1-2 kez kullandım.(koldan direksiyonlu modeldi) o araçtan bence golf yakınında performans beklemeyin. 4x2 olarak kullanılabiliyormu bilmiyorum ama en başta yakıt çok farkedecektir. performans konusunda golf ten sonra sınıfta kalırsınız.
Bence
öncelikle sadece araca rahat sığmak için suv alacaksanız hiç suv kısmına girmeyin.(vergi yakıt bakım) sw araçlarda istediğiniz performans ve rahatlığı bulabilirsiniz. son zamanlarda sw mondeo lara bakmıştım. 2.0 tdcı 160 bg araçlar var. bence düşünün.
ancak
araziyede girerim haftasonları dağ bayır gezerim derseniz o zaman suv mantıklı. tabiki oda gideceğiniz yol şartlarına göre belirlenecek bir araç olmalı. çamurda rampa çıkmayan x5 ler gördüm. araziye giren her araç bence masraf çıkartmaya en yakın araçtır. bunu aklınızdan çıkartmayın.
saygılar

eflatun2335' Alıntı:
Değerli Dostlar,

Aranıza yeni katıldım.İyi de yapmışım.
İki çocuklu bir aile babası olmakla birlikte 2007 model golf 1,4 tsi 140 hp aracım var.Aracı çok seviyorum ve süper temizlikte.Yolda hiç gitmem demiyor.araç sollamak devirden düşme gibi dertleri hiç olmadı. Lakin eşim çocuklar anne ve eşyalar derken araç bize ufak geliyor.Şimdilerde aklım fena halde Hond CR-V kaymış durumda.2004-2005 model tam bize ideal gibi duruyor.
Yanlız bazı düşüncelerim var.Siz değerli dostlardan bu konuda yardım istiyorum.
1.Sizce böylesine temiz bir aracı değiştirme konusunda mantıklımıyım ? ??? ???
2-Daha önce hiç SUV kullanmadım sıkıntı yaşarmıyım? :-\
3-CR-V beni golf ten sonra performans konusunda hayal kırıklığına uğratırmı ?Elbette golfun performansı beklenmez ama araç sollamak eziyet olurmu ? ;D ;D ;D

Sizlerden konu ile alakalı değerli yorum ve tavsiyelerinizi bekliyor işlerinize hayırlar diliyorum.

Saygılar,

Selamlar, hoşgeldiniz.

Ben Hondanın bütün jeeplerini kullandım ve şu anda da 2000 model hr-v ve cr-v kullanıyorum. İlk fırsatta bende 2004-2006 cr-v düşünüyorum. Bu model cr-v leri çok kullandım ve çok tecrübelerim oldu. Performans konusunda cr-v golf kadar seri degildir. Ancak sollamalarda sizi üzevek kadar da kötü degildir. 2007 model aracı satıp 2004-2005 model bir araç almak çok da mantıksız gelmiyor bana çünkü farklı bir kategoriye geçiyorsunuz. Ben performans beklentinizi bir kenara bırakırsanız cr-v'yi kesinlikle öneririm. Uzun zamandır hem kullandım hem araştırdım bu kasa cr-v lerin tek kronik sorunu klima kopmresörleriymiş. O da çok aşırı sıcaklarda son kademede birde lpg var ise arıza yapıyormuş ki oda nadiren. Fiyatı ise ikinbin tl civarındaymış. Cr-v'de eger lpg var ise her 10 bin bakımını zamanında ve sibop ayarı ile birlikte yaptırsanız sorunsuz yıllarca binebilecegiz bir araçtır.

Eğer alırsanız bana göre pişman olmazsınız ve eminim bir daha otomobile binmeyeceksiniz. Çünkü Suv bir aracın otomobile göre çok artıları var. Bakım maliyetleri otomobil ile aynı, vergi aynı, kaskosu otomobile göre en fazla 500 fazla olacaktır.

Kısacası hiç şüphesiz tavsiye ederim.

Kesinlikle memnun kalırsınız.
I-vtec Motorlu 160HP ivmelenme golf kadar olmaz fakat golfu aratmaz.
Yakıt olarak CRV biraz fazla yakar. LPG ile arayı kapatabilirsiniz hatta tüketimiz daha az olur.
Süreki 4 çeker değildir. Önler zorlandığında arkalar devreye girer.

cr-v alacak herkese oncelikle 2005 makyajli kasa ve sonrasini oneririm, zira asfaltta, otoban hizlarinda kullanilacak agirlik merkezi yuksek araclarin bence vsa (esp) donanimi olmasi onemlidir.

golf'ten sonra arac hizlanma performansi sizi uzebilir, anlatilanlar bir yana, mutlaka bir arac denk getirip deneyin. 140 hp tsi motor oldukca etkleyici performansa sahip, cr-v'nin ne boyle bir kapasitesi ne de iddiasi var.

arac tercihinde fikir vermesi acisindan baska bir forumda paylastigim iki mesajimi ekliyorum:

bizim icin ihtiyaclar belirleyici oldu. arac evin ikinci araci, (digeri dizel sedan) daha cok esim kullaniyor, coluk cocukla ve onlarin butun ihtiyac ve aksesuarlariyla hareket etmek icin bagaji ve ic hacmi ideal.

ailecek doga gezileri, piknik, kamp gibi aktivitelerden keyif aliyoruz. bagajda surekli iki kamp sandalyesi, iki katlanir tabure, piknik masasi(crv'nin orijinal aksesuaridir), termos, kap kacak, 3-4 polar hirka, yagmurluk, kocaman bir puset olmasina ragmen bir aylik alisverisimizi yapip rahatca bagaja yerlestirebiliyoruz.

arka koltuklar yuksek ve ferah, ileri geri hareket edebiliyor ve yatabiliyor.

bu hacme ihtiyaciniz varsa ideal bir arac oldugunu dusunuyorum. fakat hacim ayni zamanda iri boyutlar ve ciddi bir ruzgar direnci anlamina geliyor, dolayisiyla tl bazinda benzinli crv, dizel sedanin 2 katindan fazla yakiyor, alinacaksa bunu goz onunde bulundurmak lazim

ikinici mesaj tuketim hakkinda:

lpg yok. 2006 model, 100km'de tasarruf kaygisi olmaksizin, klima hep acikken kullanim ortalama degerleri:

istanbul sehir ici 12lt
kopru trafigi 15lt
sehir disi sabit hiz 100-120kms 8lt

merhaba

bende ,2 sene önce , 2001 madel golf 4 satıp , 2000 model otm crv aldım . hafta sonları , arazide ,av durumları için.
ilk aldığımda konfordan ciddi ödün verdiğimi düşündüm , sonra alıştım şimdi crv kullanmak eğlenceli geliyor
bana sorarasan aracın motoruna mutlaka baktır . içine siniyorsa al derim ..kolay gelsin.

skmg' Alıntı:
cr-v alacak herkese oncelikle 2005 makyajli kasa ve sonrasini oneririm, zira asfaltta, otoban hizlarinda kullanilacak agirlik merkezi yuksek araclarin bence vsa (esp) donanimi olmasi onemlidir.

golf'ten sonra arac hizlanma performansi sizi uzebilir, anlatilanlar bir yana, mutlaka bir arac denk getirip deneyin. 140 hp tsi motor oldukca etkleyici performansa sahip, cr-v'nin ne boyle bir kapasitesi ne de iddiasi var.

arac tercihinde fikir vermesi acisindan baska bir forumda paylastigim iki mesajimi ekliyorum:

bizim icin ihtiyaclar belirleyici oldu. arac evin ikinci araci, (digeri dizel sedan) daha cok esim kullaniyor, coluk cocukla ve onlarin butun ihtiyac ve aksesuarlariyla hareket etmek icin bagaji ve ic hacmi ideal.

ailecek doga gezileri, piknik, kamp gibi aktivitelerden keyif aliyoruz. bagajda surekli iki kamp sandalyesi, iki katlanir tabure, piknik masasi(crv'nin orijinal aksesuaridir), termos, kap kacak, 3-4 polar hirka, yagmurluk, kocaman bir puset olmasina ragmen bir aylik alisverisimizi yapip rahatca bagaja yerlestirebiliyoruz.

arka koltuklar yuksek ve ferah, ileri geri hareket edebiliyor ve yatabiliyor.

bu hacme ihtiyaciniz varsa ideal bir arac oldugunu dusunuyorum. fakat hacim ayni zamanda iri boyutlar ve ciddi bir ruzgar direnci anlamina geliyor, dolayisiyla tl bazinda benzinli crv, dizel sedanin 2 katindan fazla yakiyor, alinacaksa bunu goz onunde bulundurmak lazim

ikinici mesaj tuketim hakkinda:

lpg yok. 2006 model, 100km'de tasarruf kaygisi olmaksizin, klima hep acikken kullanim ortalama degerleri:

istanbul sehir ici 12lt
kopru trafigi 15lt
sehir disi sabit hiz 100-120kms 8lt
sayın skmg bu piknik ması hangi model crv lerde ve aracın bagajının içindeki stepne yerinin üzerindemi bulunuyor?

Ynt: Allah Rızası İçin Yardım Edin !!!!

Kardesimde 2006 crv var gayet ii sollamalrda falan fazla kasmiyor bilgilerinize...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,828
Kayıtlı Üye Sayımız
166,622
Kaydolan Son Üyemiz
mustgok

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR