Benim gibi tercih yapmakta zorlanan arkadaşlara belki yol gösterir. Kısaca arayış sürecinde yaşadıklarımızı/öğrendiklerimizi yazalım.
Öncelikle
Arif Ustama / Federal Motor sonsuz sevgi ve saygılarımı sunarım. Ona getirdiğim 10 zj den 1 tanesine ok dedi, bütçem nedeni ile o aracı alamadık. Ama daha temizini çok daha uygun fiyata Arif abim sayesinde alabildik. 160 bin km 'de temiz ötesi bir makine. Rabbim binlerce kez razı olsun kendisinden.
- Disco 1 aradık taradık, 25-26 bin bandında temiz bir disco bulmak imkansız.
- RR P38 4.6 çok araştırdık. Gaye Landrover (Arda Usta) ve Efeler Landrover (Adnan Usta) servislerindeki üstadlar ile görüştük.
25-26 bandında 'temiz' bir P38 bulmak imkansız.
Olası arızaları:
ABS pompası arızası ile karşılaşmak büyük olasılık ve genelde tamiri mümkün değil, yenisini getiriyorlar, maliyeti 5.500TL civarında. Yeni bir ABS pompaso ile 5 yıl arıza yapmama garantis veriliyor.
EAS Havalı körük sistemi arıza yapabiliyor. Arıza nedenine bağlı olarak maliyet değişken ama bir başladı mı sonu gelmiyor illet bir durum. Helezon/Yay sistemine geçiş maliyeti markadan markaya değişken ve yaklaşık ortalama 3-4 bin lira civarında tutuyor.
Eğer LPG sistemi Prins değilse büyük bir risk söz konusu. Diğer marka LPG 'ler kullanıldıysa büyük olasılıkla (ustanın kalitesine bağlı) sonu gelmeyen elektrik/elektronik arızalara hazır olun.
Aracınız temiz değilse hiç bir servis hizmet vermek için yanaşmıyor.
Temiz bir P38 'e vereceğiniz minimum para 40 bin lira. Ankara da ilk sahibinden 96bin km deki LPG siz P38 'i 45 bine bırakıyor.
-Ford Explorer çok araştırmadım.
- G. Cherokee ZJ zaten benim eski aracım. Ankara 'da 3 adet satılık temiz bulabildim. En temizini ben aldım.
Federal Motor / Arif Abim sağolsun. Allah ondan razı olsun. Usta olmanın ötesinde tam bir abi 'dir, değerini ve yaklaşmasını bilene.
Herkesin gönlünce bir araç bulmasını ve kazasız belasız kullanmasını dilerim.
Saygılar Sevgiler.