Ynt: Alınık profesyonel pmr telsiz 2.el
Günaydın;
Kusura bakmayın zaman çizelgem çok sıkışık olduğu için normal periyod larda internet imkanı olmayabiiyor,
Sabahın köründe kalkıp tüm bürokratik işleri hallediyorum daha sonra günlük işlere bakıyorum.
HYT TC 446 eğer tanıdık veya güvenilir biri değilse hiç almayın
çünkü eski bir akü ( pil ) 50 - 60 TL yani 100 TL ye alacağınız Telsiz eğer pili şarj tutmuyor ise size yol masrafı ile 175 TL ye gelir....
Bence 0 almak , böylece telsizinizin nereden ve kimden alındığını bilmek , sorun olduğunda aldığınız ( firma ) veya bayii ile muhatap olmak en iyisidir.
ben yıllardır ( sivil ) telsiz hayatımda bazen ikinci el bazen hatır ile çok telsiz aldığımdan bunları yaşadım
onun için karşınızdaki insana güvenmek % 100 risk tir.
çünkü o telsiz hakkında bilgi sahibi olmayabilir
Pil şarjı hakkında bilgi sahibi olmayabilir
hatta pil veya cihaz hatasının farkında olmayabilir
zaten Türkiye PMR web sitesinde bazı telsiz markaları , randıman, performans , zaman , güç ve hataları hakkında detaylar bulunmaktadır.
bunları hersefer buraya tekrar tekrar yazmak sadece bilgi kirliliği olduğundan yenilemiyorum
Fakat dediğim gibi alacağınız telsizin ferformansını denedikten sonra kafanıza takılır ise bir ara getirirsiniz dener ve ölçeriz ( ısınma ve güç )
hatta pil veya cihaz sorunu olup olmadığını söyleriz
çünkü çok bayi bunu bilmiyor, anlamıyor , gidermiyor ....
bu hatalar tüm telsizler için geçerlidir.
fakat ne olursa olsun HYT TC 446 gerçekten verdiğiniz paraya değen bir cihaz ( hata veya sürpriz olsada )
Hatta KIRISUN 558 de bile belli bir süre sonra bir arıza çıkıyor
ben 7 aydır kullandığım cihaz şu anda 2. tamirde mecburen bir yeni ( 0 ) aldım
yani merkezde gerektiği için en az 3 cihaz sokakta 1 cihaz gerekiyor...
Bu arada Ben CB bandında MARKOPAŞA ( 1985 istanbul Üsküdar )
kod söylememe gerek yok , yıllardır eski cb ciler sesimi tanıdıkları için hemen zaten tanıyorlar
sadece yeni arkadaşlar ile tanışır iken gerekiyor ,
eskiler zaten kim olduğumu biliyorlar , yenilerde beni pek duymazlar
çünkü şu anda CB ( 26-30 ) anten dikecek yer olmadığı ve cihazı koyacak yer olmadığı için GALAXY SATURN ü satıyorum
Merkez de yeteri kadar kalabalık var zaten.
Gerektiğinde yardımcı olabilirim zannediyorum.
görüşmek üzere
A.Tevfik Atabey
İstanbul Telsiz Merkezi
Türkiye PMR Telsiz Operatörleri Birliği