BamBina
Zirve
Sigaranın yasak olmadığı bir yer kalmadı sanırım. Açık havada içilir derseniz, o da yasak gibi geliyor.
Dışarda sigara yaktığınızda, sanki herkes size bakıyormuş gibi bir hava esiyor şu 19 Temmuz kanunundan sonra.
Evet, itiraf ediyorum, ben de içenlerdenim.
Hiç olmazsa evdeki kanunları hala kendimiz koyabiliyoruz. Bunu da, sigara konusunda, iyi bir şeymiş gibi yazdığımın farkındayım.
Elimle yüzümü kapatıp, bir an için utanıyorum!..
Kendimi evde hala zehirleyebildiğim için seviniyorum. Ne acaip bir şey yahu...
Herşeyin suçlusu kahve ve şu laptop. (İlla bir bahane buluyoruz ya sigaraya...)
Kahveyi çok severim, sigarasız kahve de olmuyor... İkisi bir arada anca o doyumsuz keyfi veriyor.
Sanırım... Çünkü uzun zamandır sigarasız kahve içmedim.
Ve sanmayın ki bununla gurur duyuyorum.
Bırakmak kolaymış, sigarayı sevdiğin sadece bahaneymiş, keyif alman da yalanmış...
Ah, bahanelerle dolu yalanlar içinde yaşıyorum.
Ve suçum bu olsun.
Bir de şu laptop yok mu, şu laptop!..
Oturduğum gibi sigarayı yakarım. Sanki o olmadan bir şey yazamam, okuyamam. Bir de laptop başında çalışırken, illaki kahve içerim. Sigara için bir neden daha işte... Bir derken, üç, beş öyle katlanarak çoğalıyor sigaralar.
Sigara içenler de artık ikinci sınıf insanı olarak bakılıyor. Doğru mu, doğru...
Ama mesela, alkol kullanmadığım için ikinci sınıfa giriyormuşum gibi bir durum var.
Her zaman olmazsa da, genelde kullanmıyorum dediğim zaman, karşımdaki insanda bir acıma duygusu doğuyor. Nedenini hala anlamış değilim... O şaşkın bakışlarıyla sanki ''Olsun,düzelir herşey, hayat güzel'' diyor. Oysa ben alkolün eksikliğini hiç hissetmedim.
Ama içmeyenler ''cooll'' değil galiba. Bu daha çok gençlik için geçerli...
Şimdi bir terslik var. Sigara içenler ikinci sınıf ve alkol kullanmayanlar ikinci sınıf... Gibi yani...
Durumum kötü!..
Nerden baksam ikinci sınıfa düşüyorum.
Vay halime, demem lazım galiba...
Her ne ise... Bunları tabiki takmıyorum.
''Alın, dumansız hava sizin olsun.'' dediğime de bakmayın. Aslında şu kanun yüzünden saklı gizli seviniyorum.
Belki ben de bırakırım sigarayı yahut hiç olmazsa daha az içerim.
Vatana millete hayırlı uğurlu olsun, diyelim bari.
Dışarda sigara yaktığınızda, sanki herkes size bakıyormuş gibi bir hava esiyor şu 19 Temmuz kanunundan sonra.
Evet, itiraf ediyorum, ben de içenlerdenim.
Hiç olmazsa evdeki kanunları hala kendimiz koyabiliyoruz. Bunu da, sigara konusunda, iyi bir şeymiş gibi yazdığımın farkındayım.
Elimle yüzümü kapatıp, bir an için utanıyorum!..
Kendimi evde hala zehirleyebildiğim için seviniyorum. Ne acaip bir şey yahu...
Herşeyin suçlusu kahve ve şu laptop. (İlla bir bahane buluyoruz ya sigaraya...)
Kahveyi çok severim, sigarasız kahve de olmuyor... İkisi bir arada anca o doyumsuz keyfi veriyor.
Sanırım... Çünkü uzun zamandır sigarasız kahve içmedim.
Ve sanmayın ki bununla gurur duyuyorum.
Bırakmak kolaymış, sigarayı sevdiğin sadece bahaneymiş, keyif alman da yalanmış...
Ah, bahanelerle dolu yalanlar içinde yaşıyorum.
Ve suçum bu olsun.
Bir de şu laptop yok mu, şu laptop!..
Oturduğum gibi sigarayı yakarım. Sanki o olmadan bir şey yazamam, okuyamam. Bir de laptop başında çalışırken, illaki kahve içerim. Sigara için bir neden daha işte... Bir derken, üç, beş öyle katlanarak çoğalıyor sigaralar.
Sigara içenler de artık ikinci sınıf insanı olarak bakılıyor. Doğru mu, doğru...
Ama mesela, alkol kullanmadığım için ikinci sınıfa giriyormuşum gibi bir durum var.
Her zaman olmazsa da, genelde kullanmıyorum dediğim zaman, karşımdaki insanda bir acıma duygusu doğuyor. Nedenini hala anlamış değilim... O şaşkın bakışlarıyla sanki ''Olsun,düzelir herşey, hayat güzel'' diyor. Oysa ben alkolün eksikliğini hiç hissetmedim.
Ama içmeyenler ''cooll'' değil galiba. Bu daha çok gençlik için geçerli...
Şimdi bir terslik var. Sigara içenler ikinci sınıf ve alkol kullanmayanlar ikinci sınıf... Gibi yani...
Durumum kötü!..
Nerden baksam ikinci sınıfa düşüyorum.
Vay halime, demem lazım galiba...
Her ne ise... Bunları tabiki takmıyorum.
''Alın, dumansız hava sizin olsun.'' dediğime de bakmayın. Aslında şu kanun yüzünden saklı gizli seviniyorum.
Belki ben de bırakırım sigarayı yahut hiç olmazsa daha az içerim.
Vatana millete hayırlı uğurlu olsun, diyelim bari.