Alıcam... Defender alıcam...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Eren Canak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 34
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,234

Eren Canak

Yeni Üye
Ben sanırım yaklaşık olarak 6 senedir holigan gibi defender takibindeyim... Ailevi durum vs. den dolayı bir türlü ne zaman nede para ayırabildim. Bu isteğim bu 1 ay içerisinde sanırım sonuçlanacak ancak, benim takıntılı olduğum araç, defender 90 ve 90lı olduğum için benimle yaşıt olması en büyük arzum. benzinli alıp lpg taktırmayı düşünüyorum ancak her ne kadar sahibinden vs. gibi sitelerde araçlar satılsa da onlar önceki sahiplerinin zevklerine göre toplanmış.

İşin kısası, ben toplanmamış, eski bir Def90 alıp kendi emeğimi de katarak proje gibi toplamak üzere bir defender istiyorum. Yardımcı olabilirseniz sevinirim. :smiley:

(Aracın toplamasını Antalya'da yapmayı planlıyorum, yardımcı olabilecek herkese de kaportanın altında yerimiz mevcuttur :smiley: )

Etiketler
Ynt: Alıcam... Defender alıcam...

Hala aktif mi bilmiyorum ama www.sahibinden.com da satilik bir Defender 90 vardi, 1990 model ve orijinal hali ile duruyordu. Yanlis hatirlamiyorsam ilk olarak Kutahya'dan satilikti 23 bine ilan verilmisti, sonra Bursa'dan ilana cikmisti 32 bine sanirim. Son ne oldu takip etmedim.

Cok fazla 90 yok piyasada bu sebeple olanlara da yuksek fiyat isteniyor. Bir de Sevtap'in ki satilikti sanirim satti da ama alan kisi yine satiyordu ama onda vinc tampon vs vardi.

90' def90 sadece bir tane var, o da 25bin istiyor. Düşünebilirim ama pek cazip değil (fiyatı çok güzel aksesuarlarına bakılırsa ama kendi emeğim olmayacak..)

110 çok güzel araç, hiç lafım yok.. ama 90dan daha ağır ve uzunluğundan dolayı şehir içi günlük kullanımda park sorunu yaratacak... aynı zamanda benzini de daha çok yiyor diye biliyorum (sonuçta daha ağır) bir de dediğim gibi 90-def-90 (vücut ölçüsü gibi oldu sanki) benim kaç senelik hayalim olduğu için, sabredebilirim hayalimdeki aracı bulana kadar.

yoksa ilk kullandığım offroad aracı 110du mesela :smiley: onun haricinde samurai, niva ve toyota land cruiser da kullandım.. genede bana 90ın verdiği hazzı vermedi hiçbiri.. (daha jeep kullanmak nasip olmadı ama hayırlısı)

Eren Canak' Alıntı:
110 çok güzel araç, hiç lafım yok.. ama 90dan daha ağır ve uzunluğundan dolayı şehir içi günlük kullanımda park sorunu yaratacak...
valla ben tek aracım olarak 110 kullanıyorum. hemde istanbulun göbeğinde. yazın silivri bakırköy merter topkapı arası. haftada 2 günde bakırköy tuzla arası. ( artık trafik (köprü otoban merter E5) durumunu sen düşün). park konusunda haklısın kapalı otoparklara sığamıyorum ama AVM nin önünde tank gibi kaldırıma çıkınca altındakin araç değil defender olduğunu anlıyosun. ;D

dturan' Alıntı:
valla ben tek aracım olarak 110 kullanıyorum. hemde istanbulun göbeğinde. yazın silivri bakırköy merter topkapı arası. haftada 2 günde bakırköy tuzla arası. ( artık trafik (köprü otoban merter E5) durumunu sen düşün). park konusunda haklısın kapalı otoparklara sığamıyorum ama AVM nin önünde tank gibi kaldırıma çıkınca altındakin araç değil defender olduğunu anlıyosun. ;D

olay budur işte : ))

90'ların zaten kondisyonu kötü olanını bulmak gayet zor.
Genelde sayılı olduğu için anlayan bakacak olanların elinde olduğundan temiz durumdalar.

Güneyde bir yerlerde bir TDI 90 vardı, sanki ellenmiş ama pek abartılmamış gibi...

Bir de gerçek 90 olduğundan emin ol, kesilmiş 90 bayağı mevcut.
Benzinlisi daha kolayca bulunur.

Umarım keyfine göre bulur ve yaparsın, Def90 sayısı artsın :smiley:
90 için :smiley:

dturan' Alıntı:
...AVM nin önünde tank gibi kaldırıma çıkınca altındakin araç değil defender olduğunu anlıyosun. ;D

yüzümdeki tebessümü eminim ki hissetmiş, hatta paylaşmışsınızdır :smiley: ve kesinlikle katılıyorum ki tam bir tank gibi oluyorlar. Bu benimki tam bir takıntı.. aynı zamanda içine yapmak istediklerim (arkasına bir adet atv atmak gibi) için de çok daha uygun ama almazsam içimde kalacak olan araç 90..

LRTD5' Alıntı:
90'ların zaten kondisyonu kötü olanını bulmak gayet zor.
Genelde sayılı olduğu için anlayan bakacak olanların elinde olduğundan temiz durumdalar.

Güneyde bir yerlerde bir TDI 90 vardı, sanki ellenmiş ama pek abartılmamış gibi...

bende o şekilde arıyorum zaten. garajda paslanmış bir araç gibi kondisyonu kötü değil, üzerinde çok fazla emek olmayan bir araç istiyorum. sonuçta ben onu 0a çekerken üzerindekilerin çoğu yalan olacak. Ne benden önceki kullanıcının emeğine yazık etmek isterim, ne de kullanmayacağım parçaların (düşük kalite, marka farkı) parasını verip çıkma parça olarak satılmalarını..

LRTD5' Alıntı:
Umarım keyfine göre bulur ve yaparsın, Def90 sayısı artsın :smiley:
90 için :smiley:
Teşekkürler, benimde yegane gayem, def90 davasında bir tuzum olması sonuçta :smiley:

Bu arada güneyde dediğiniz araç alanya'daki araç ise onu duydum ancak daha ulaşamadım. telefon ya da email adresi varsa sahibinin iletebiirseniz sevinirim

Teşekkürler

hayalimi süsleyen bunun trophy sarısı olanı, logo vs. bile hazır durumda şuanda :D yakında onları da atarım buraya

afternewtyres.jpg

Merhaba Eren kardesim,

Benim 86 model orjinal Ingiliz kasa 90 Defenderim var. Cok severek aldim ve gunluk arabam olarak biniyorum. 3 yasindaki kizimida her gun anaokuluna birakiyorum. Fakat herkesinde basinda da gectigi gibi esim bu konuda hic memnun degil. 2.5 inch yukseltme oldugu icin kendisi pek binemiyor :smiley:. Aslinda satmayi pek dusunmuyorum ama eger email adresinizi yazabilirseniz yada bana ozelden mesaj atabilirseniz sizinle konusup defenderim hakkinda biraz bilgi verebilirim.

muhtemelen herkes gibi ben de bu kadar yıl hayalini kurduğum aracı sorunsuz, emsalsiz, daha iyisi olmayan, hiçbir kötü özelliği olmayan bir araç olarak düşünmüştüm... dün bizimkilerle konuşurken, tek kapı muhabbeti geçtive o anda kafama dank etti ki 'defender 90 tek kapı..' (tek sıkıntım bu olsun umarım...) ama bu düşünce beni 110a biraz daha ısındırmış oldu sanırım.. genede 90-def-90 bulursam üzerine atlarım da, sanırım yavaş yavaş 110 td düşünmeye de başlayacağım...

memi' Alıntı:
Merhaba Eren kardesim,

Benim 86 model orjinal Ingiliz kasa 90 Defenderim var. Cok severek aldim ve gunluk arabam olarak biniyorum. 3 yasindaki kizimida her gun anaokuluna birakiyorum. Fakat herkesinde basinda da gectigi gibi esim bu konuda hic memnun degil. 2.5 inch yukseltme oldugu icin kendisi pek binemiyor :smiley:. Aslinda satmayi pek dusunmuyorum ama eger email adresinizi yazabilirseniz yada bana ozelden mesaj atabilirseniz sizinle konusup defenderim hakkinda biraz bilgi verebilirim.

erencanak@hotmail.com adresim, merakla bekliyorum :smiley:

(3 günlüğüne ingiltereye gitmem gerekiyor, cevap atamayabilirim. kolay gelsin)

Tek kapi olmasi aslinda daha guzel olur. Ben ara tarafa one bakan iki koltuk koydurdum kizimi arkadan rahatca cocuk koltuguna koyabiliyorum. Resim upload edebilirsen bir deniyim.

Iste bu da benim Defenderim. Bir ara bir kac resmini daha cekip yuklerim buraya.

2012-01-27 09.51.49.jpg

memi' Alıntı:
Iste bu da benim Defenderim. Bir ara bir kac resmini daha cekip yuklerim buraya.

Turkiye'deki sayili Defender'lardan birisi bu, mecburiyet yoksa keyfini surmenizi temenni ederim.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,821
Kayıtlı Üye Sayımız
166,617
Kaydolan Son Üyemiz
rkayapınar

Çevrimiçi üyeler

Geri