Aladağlar'da Kaza

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan erthem Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 8
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,636

erthem

Moderatör
Yer
Ordu
aladaglara tirmanis yapmak icin gelen letonyali 3 dagcidan biri maalesef duserek hayatini kaybetti. itoturumu zirvesine tirmanis sirasinda 25 - 30 m kadar dusmus. ingilizceleri kotu oldugu icin anlasamiyoruz. sanirim 112 ye ihbarda bulunmuslar. ancak nerede olduklarinin anlayabilmek icin saattlerce ugrastik. sagolsun ercan kolbakir ankaradan imdadimiza kostu.. itoturumu rotasina anlamsiz bir yerden girmisler. zaten kamp yerleri de sokullu nun oldukca asagisinda.
rusca bilen bir cevirmene ithtiyac var. malum utanak falan. yardim etmek isteyen beni ararsa sevinirim.

tekrar hatirlatmak istiyorum. lutfen aladaglarda yapacaginiz faaliyetler icin jandarmaya bilgi verin. anlamsiz seylerle vakit harcamadan dogrudan yardima kosabilmemiz icin bu cok onemli. hem boluk kom. Ali bascavus gibi bir dagci dostu ile tanismis olursunuz.

nedim urcan
AKUT Nigde operasyon sorumlusu
05335518243

Letonyalı kadın dağcı Demirkazık’ta düştü

Letonyalı kadın dağcı Demirkazık’ta düştü

Letonyalı kadın dağcı Demirkazık’ta düştü Niğde’de Demirkazık Dağı’na tırmanan Letonyalı bilgisayar programcısı 25 yaşındaki Vineta Reinvarde, 20 metrelik uçurumdan düşerek hayatını kaybetti.

3316197.jpg

İstanbul’dan dün sabah Niğde’ye gelen Vineta Reinvarde ile arkadaşları kadın gazeteci 34 yaşındaki Gundega Skagale ve 33 yaşındaki inşaat işçisi Raimondese Ekurs, kimseyi haberdar etmeden Çamardı İlçesi yakınındaki 3756 metre yüksekliğindeki Demirkazık Dağı’na tırmanmaya başladı. Saat 11.00 sıralarında tırmanışa geçen 2’si kadın 3 turistten Reinvarde, saat 12.30 sıralarında 2200-2400 metrede İtoturumu Mevkii’nde dengesini kaybederek, 20 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kayalıklara çarpan kadın turist, hayatını kaybetti. 2 turistin haber verdiği jandarma ekipleri, Reinvarde’nin cesedini dağdan indirdi. Durumları iyi olan diğer 2 Letonyalı dağcının ifadesini alan jandarma, soruşturmayı sürdürüyor.

hurriyet

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,904
Kayıtlı Üye Sayımız
166,706
Kaydolan Son Üyemiz
Ayhnn

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR