Aladağlar Zirvesi Değişti

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan www.tolgayarici.com Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 7
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 2,493

www.tolgayarici.com

doğadan çektiğin fotodan başka bir şey götürme
Yer
izmir
Web
www.tolgayarici.com
Harita Genel Komutanlığınca daha önceki yıllarda yayınlanan 1/25.000 Lik Haritasında Aladağların en yüksek zirvesi Büyük Demirkazık (3756 m) olarak bilinmekteydi. Emekli Topçu Kd. Albay Salih GÖZEN’in Yaptığı çalışmalar neticesinde, Aladağların en yüksek zirvesinin 3767m (+5,-5m) Kızılkaya zirvesi olduğunu tespit etmiştir.
Şimdiye kadar gözden kaçan bu bilimsel gerçekliliği Harita Genel Komutanlığı da onaylamış olup tekrar bir harita çalışmasına gerek kalmadığını Salih GÖZEN ve Bozkurt ERGÖR’e bildirmiştir. Türkiye Dağcılık Federasyonunun 26-27 Ocak 2008 Tarihleri arasında Rize’de devam etmekte olan Genişletilmiş kurullar, Kulüpler ve il temsilcileri toplantısında TDF Yönetim Kurulu üyesi Nuri DOKUZOĞLU bu konuda bir açıklama yaparak, bilgileri kamuoyuyla ve basınla paylaşmıştır. DOKUZOĞLU çalışmasından dolayı da sayın Salih GÖZEN’e şükranlarını belirtmiştir .

şimdi ya yaptığımız zirveler boşamı gitti.-)))))))))))))))

TDF SİTESİNDEN ALINMIŞTIR.

Etiketler
Ynt: Aladağlar Zirvesi Değişti

Ama böyle olmaz ki..Valla ben anlamam değişsede benim için BDK zirvesinin yeri ayrı...
Varsın Aladağlar'ın en yüksek zirvesi olma unvanını kaybetsin ama şu an gidemesemde,sevdiğimi göremesemde o dağ benim/bizim dağımızdır.. :p
Yaptığımız zirveler neden boşuna gitsin canım gitmez ama hani Aladağlar'ın en yüksek zirvesine çıktım gibi bir şey denemez artık..Çokta şart değil zaten değil mi? ... :smiley:

Aslında tamam hani BDK bende ilk çıktığımda vayy bee Aladağlar'ın en yüksek zirvesindemiyim falan demiştim ama olsun bir daha çıktığımdada aynı heycanı bana(ve dağlara sevdalı olan herkese)yaşatacağına pek bir eminim.. :smiley:
:smiley:

TRT HABERİ

[youtube=600,470]odsiqEzjwwE[/youtube]
http://de.youtube.com/watch?v=odsiqEzjwwE

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,764
Kayıtlı Üye Sayımız
166,582
Kaydolan Son Üyemiz
kmavi

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR