Alacağim Xj Hakkinda Yorumlarinizi Rica Ederim.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Tristrann Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 166
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 21,048
Tekrar merhaba,

Sonunda aracımı aldım.

95 model 21000 km'de kondüsyonu iyi offroad görmemiş bir araç..

29.000 tl verdim. Resimleri yarın paylaşacağım.

Genele itibari ile bir kaç sorunu olmasına rağmen ilk defa 2. el bir araç aldığımda göz önünde bulundurulduğunda aracıma aşık oldum.

5. aracım ve ilk defa bu denli bir heyecan ve tutku yaşadım diyebilirim. (Yol boyunca hiç müzik açmadım, motor sesini dinledim sadece.)

Yaş itibari ile bir kaç problemi var.

1- 4 çeker ve part time 4 çekerde sorunsuz çalışmasına rağmen (arazide test ettik.) 4 low a geçmiyor. Ustam çok fazla bir masrafı olmayacağını belirtmekle birlikte aracın satıcısı ilgili masraf için indirim yaptı.

2- Aracı Bolu'dan aldım. İstanbula kadar sorunsuz geldim. İstanbul'da camlar çalışmaz duruma geldi. 4 camda da en ufak bir yaşama belirtisi yok. :smiley: muhtemelen sigortası atmıştır. Siz ne dersiniz?

3- Ön sağ camdan yüksek hıza çıkınca ses geliyor. Fitilde problem vardır diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz?

Yorumlarınızı bekliyorum.

Selam ve Saygı ile..

Etiketler
Tekrar merhaba,

Sonunda aracımı aldım.

95 model 21000 km'de kondüsyonu iyi offroad görmemiş bir araç..

29.000 tl verdim. Resimleri yarın paylaşacağım.

Genele itibari ile bir kaç sorunu olmasına rağmen ilk defa 2. el bir araç aldığımda göz önünde bulundurulduğunda aracıma aşık oldum.

5. aracım ve ilk defa bu denli bir heyecan ve tutku yaşadım diyebilirim. (Yol boyunca hiç müzik açmadım, motor sesini dinledim sadece.)

Yaş itibari ile bir kaç problemi var.

1- 4 çeker ve part time 4 çekerde sorunsuz çalışmasına rağmen (arazide test ettik.) 4 low a geçmiyor. Ustam çok fazla bir masrafı olmayacağını belirtmekle birlikte aracın satıcısı ilgili masraf için indirim yaptı.

2- Aracı Bolu'dan aldım. İstanbula kadar sorunsuz geldim. İstanbul'da camlar çalışmaz duruma geldi. 4 camda da en ufak bir yaşama belirtisi yok. :smiley: muhtemelen sigortası atmıştır. Siz ne dersiniz?

3- Ön sağ camdan yüksek hıza çıkınca ses geliyor. Fitilde problem vardır diye düşünüyorum. Siz ne der

Yorumlarınızı bekliyorum.

Selam ve Saygı ile..

hayırlı uğurlu olsun sorunsuz sıkıntısız binin inşallah camlar basit bi role işi gibi geldi bana hatta kutup başını söküp tajarsanız düzelir yanlız 4 low dan korkarım inşallah ustanuzun dediği gibidir

Hayırlı olsun. Olur öyle ufak tefek şeyler.Arazi şanzımanı en fazla revize edilir ki ücret olarak aşırı tutmaz o da ama 4H geçiyor 4L geçmiyorsa büyük ihtimal kolun burcunda sıkıntı vardır 20 TL gibi birşey o da. Camlar,fitil gibi masraflar olabilir onlar da pek birşey değil.

Hayırlı olsun. Olur öyle ufak tefek şeyler.Arazi şanzımanı en fazla revize edilir ki ücret olarak aşırı tutmaz o da ama 4H geçiyor 4L geçmiyorsa büyük ihtimal kolun burcunda sıkıntı vardır 20 TL gibi birşey o da. Camlar,fitil gibi masraflar olabilir onlar da pek birşey değil.

Merhaba,

Derin bir oh çektim şu an. :smiley:

Tavana sepet düşünüyorum. Varmı bir öneriniz.

Selam ve Saygı ile..

Hayirli olsun iyi gunlerde kullanin.Sepet isini bende arastirdim fiyatlar bana yuksek geldi .1500-3000 arasi fiyatlar.
O yuzden hazir almaktansa yaptirmayi dusunuyorum.Bu hafta sonu bir demici ustasina gidip fiyat alicam.Maliyet belli olunca sizede fikir acisindan bilgi verebilirim.Bu arada ne aldiniz xj mi ?

Selamlar saygilar...

GT-I9500 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hayirli olsun iyi gunlerde kullanin.Sepet isini bende arastirdim fiyatlar bana yuksek geldi .1500-3000 arasi fiyatlar.
O yuzden hazir almaktansa yaptirmayi dusunuyorum.Bu hafta sonu bir demici ustasina gidip fiyat alicam.Maliyet belli olunca sizede fikir acisindan bilgi verebilirim.Bu arada ne aldiniz xj mi ?

Selamlar saygilar...

Selam Hocam,

95 XJ aldim.
Ufak tefek eksikler var onlarda yas itibari ile dogal.
5. Sahip oldugum aracim en az para verdigim aracim olmasina ragmen ilk defa bu denli bir heyecan ve mutluluk yasiyorun. İlk aracim bile bu kadar heyecanlandiramadi diyebilirim.
Umarim bundan sonrasi da guzel olur.
Tavan sepeti icin maliyet bilgisi bekliyorum. :smiley:
Bir de arazi sansimaninda 4 Low da arac gitmiyor. Ustam hallederiz onu sikinti olmaz dedi ama sizin yorumunuz nedir?

Selam ve Saygi ile..

Hayırlı uğurlu olsun benim de şu ana kadar ki 7 .arabam ama keyifle bindiğim,zevk aldığım tek araç bu,önceliğiniz aracın ufak tefek sorunlarını gidermek olsun,aksesuar yavaş yavaş halledilir,arac standart mı bu arada ?

Tavan sepeti illa gerekli değilse yaptırma bence.Çok ses yapıyor.Ama takacağım dersen Thule veya el yapımı alüminyum olsun kısacası hafif birşey olsun,demirden ağır yaptırma kesinlikle.

Tavan sepeti illa gerekli değilse yaptırma bence.Çok ses yapıyor.Ama takacağım dersen Thule veya el yapımı alüminyum olsun kısacası hafif birşey olsun,demirden ağır yaptırma kesinlikle.

sayın tenekekutu,

bu hafta sonu demir yaptırmayı planlarken sizin uyarınızı gördüm.sesi bağlantı yerlerinden mi ? yoksa demirin ağırlığından mı yapıyor ? bilgiler için şimdiden teşekkürler.

selamlar saygılar

Selam Hocam,

95 XJ aldim.
Ufak tefek eksikler var onlarda yas itibari ile dogal.
5. Sahip oldugum aracim en az para verdigim aracim olmasina ragmen ilk defa bu denli bir heyecan ve mutluluk yasiyorun. İlk aracim bile bu kadar heyecanlandiramadi diyebilirim.
Umarim bundan sonrasi da guzel olur.
Tavan sepeti icin maliyet bilgisi bekliyorum. :smiley:
Bir de arazi sansimaninda 4 Low da arac gitmiyor. Ustam hallederiz onu sikinti olmaz dedi ama sizin yorumunuz nedir?

Selam ve Saygi ile..

merhaba,

eksiklikler bitmez hiç kafanıza takmayın.ben aracımı aldıktan sonra sizin gibi ilk işim sepet yaptırayım hemen kamplara gideyim diye planlarken , yaklaşık 9 ay oldu aracı alalı daha yeni sıra geldi sepete.Arcımın bijonlarını değiştirmekle başladım , fren hidrolik balata kampana derken ön takıma geçtim kollar burçlar amartisör vs vs lpg değişimi (faydalı oldu aldığımda 50 krş yakarken atiker taktırdım 31-32 krş a indi),şanzımanda sıkıntı vardı revize oldu, akü zayıftı değişti , bunun yanı sıra silecekler korna vs gibi ufak tefek fakat önemli şeylerde elden geçti.kısacası bi tofaş slx parası kadar masraf oldu.Dağda tepede yolda kalmamak için öncelik bunlardı.Bitti mi yok daha bitmedi ama kalanlar bütçe ayırdıkça yapılacak ufak tefek şeyler.4 low da tamricinizin halledebileceği ufak bir sorun ,vitesi tutan hilal var zamanla aşınmadan dolayı o olabilir ,arazi şanzımanında vites kolu bağlantısındaki vidalar gevşemiş olabilir.maliyetli bir şey olacağını sanmıyorum.

ben izmirdeyim ,tanımam etmem ama ist da OMZ PLATFORM ARAÇ ÜZERİ TAVAN SEPETİ VE YÜK TAŞIMA SİSTEMLERİ da güzel modeller var fiyatlarıda sitede yazıyor.Bilgi fikir açısından göz atmanızda fayda var.tekrar yazıyorum şirketi tanımıyorum.Yarın edineceğim sepet tecrübesini de size aktarırım.

selamlar saygılar

merhaba,

eksiklikler bitmez hiç kafanıza takmayın.ben aracımı aldıktan sonra sizin gibi ilk işim sepet yaptırayım hemen kamplara gideyim diye planlarken , yaklaşık 9 ay oldu aracı alalı daha yeni sıra geldi sepete.Arcımın bijonlarını değiştirmekle başladım , fren hidrolik balata kampana derken ön takıma geçtim kollar burçlar amartisör vs vs lpg değişimi (faydalı oldu aldığımda 50 krş yakarken atiker taktırdım 31-32 krş a indi),şanzımanda sıkıntı vardı revize oldu, akü zayıftı değişti , bunun yanı sıra silecekler korna vs gibi ufak tefek fakat önemli şeylerde elden geçti.kısacası bi tofaş slx parası kadar masraf oldu.Dağda tepede yolda kalmamak için öncelik bunlardı.Bitti mi yok daha bitmedi ama kalanlar bütçe ayırdıkça yapılacak ufak tefek şeyler.4 low da tamricinizin halledebileceği ufak bir sorun ,vitesi tutan hilal var zamanla aşınmadan dolayı o olabilir ,arazi şanzımanında vites kolu bağlantısındaki vidalar gevşemiş olabilir.maliyetli bir şey olacağını sanmıyorum.

ben izmirdeyim ,tanımam etmem ama ist da OMZ PLATFORM ARAÇ ÜZERİ TAVAN SEPETİ VE YÜK TAŞIMA SİSTEMLERİ da güzel modeller var fiyatlarıda sitede yazıyor.Bilgi fikir açısından göz atmanızda fayda var.tekrar yazıyorum şirketi tanımıyorum.Yarın edineceğim sepet tecrübesini de size aktarırım.

selamlar saygılar

Hocam,

31,32 kuruş şehir içi değildir heralde :smiley:

Aracı aldıktan sonra Bolu - İstanbul arası takriben 250 km yaklaşık 100 tl gaz yaktım.
Zaman zaman gaza çok abandığımı ve Kurtköy'den evime kadar 1 saat trafikte kaldığımı da hesaba katarsak beni memnun etti.

Benim lpg de atiker...

Yarın sabah aracın lpg filtresini değiştirtip gaz ayarını konterol ettireceğim. Başka bir öneriniz var mıdır?

Unutmadan yağını ve filtrelerini de değiştireceğim.

Kimbilir belki yakıt tüketimi bir tık daha düşer. :smiley:

Selam ve Saygı ile..

sayın tenekekutu,

bu hafta sonu demir yaptırmayı planlarken sizin uyarınızı gördüm.sesi bağlantı yerlerinden mi ? yoksa demirin ağırlığından mı yapıyor ? bilgiler için şimdiden teşekkürler.

selamlar saygılar

Demirin ağırlığı bağlantı yerlerini bir süre sonra eğiyor ve tavana zarar veriyor.Bağlantı noktaları da bir süre sonra bollaşıp lak luk sese sebep oluyor. XJ hafif olması için galvenizli saç,fiber gibi hafif malzemeler kullanılmış o yüzden çok kalın değil sacı. Bir de sepet sürtünmeyi arttırdığı için yakıt tüketimi de arttırıyor kısacası eğer süs için takacaksanız vazgeçin,lastik için alacaksanız da stepne taşıyıcı yaptırın daha iyi.Ufak tefek eşyaları sepette taşıyacağım derseniz onun için yaptıracağım derseniz kesinlikle alüminyüm derim ne kadar hafif olursa o kadar iyi.

Yagmur oluklarina degilde atkilarin uzerine monte yapilsa daha saglikli olurmu ?

Bugun siparıis verdim 800 tl ye mal olacak onumuzdeki ctsi takilacak bittiginde fotolari paylasirim
Selamlar saygilar

Merhaba arkadaşlar size danışmak istiyorum hali hazırda l200 sahibiyim yanlız cherokee almak istiyorum 5.2 ile 4.0 arasında yakıt sarfiyatı çok farkedermi?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,848
Kayıtlı Üye Sayımız
166,646
Kaydolan Son Üyemiz
MentorMind

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR