Alacağım ama hangi Jeep Grand Cherokee

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan zuberlet Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 13
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,402

zuberlet

Yeni Üye
Arkadaşlar merhaba;

Uzun süredir Jeep Grand Cherokee almak istiyorum lakin hem kendimle hem arkadaşlarımla mücadele etmekten bıktım. Bir sürü şey söyleniyor. Ve en samimi cevaplarla en doğru cevapları burada bulacağımı anladım. Bana bi el verinde şu hayalime kavuşayım.

Fakat şu sorular hep geciktiriyor bu işi

Kendi kendime sorular :

Bu ZJ, XJ, WJ filan nedir?
Hangi model? Anladığım kadarıyla 96,97,98,99 model ve 2001,2002,2002 model farklı arabalar.
Bu aracı alırken nesine bakılır?
Kaç kilometrede olması gerekir?
Bu aracı Bursa'da hangi servise emanet edeceğiz?
Dağ bayır gezerken rahat edeceğiz de günlük kullanımda canımı sıkacak mı?
Ben ayda topu topu 1000 km yapıyorum.
Hastasıyım bu aracın ama gerçekten ihtiyacım olan bu mudur?

Arkadaşlarımın vazgeçirme soruları :
Yanında benzin istasyonuda hediye edecekler mi?
Yedek parçasını Amerikandan gidip alacaksın?
Şehir içinde nasıl kullanacaksın?
Temizini nasıl bulacaksın ki?

Gibi sorular. Evet farkındayım çok soru var ama şöyle iki kişi gönlümü su serpse yetecek koşa koşa gidiip alacağım. Ama kime güvenip alacağım? Atacağımız tek kurşun var onuda boşa sallamayalım.

Şimdi bir kaçınız kızıp "senin neyine Cherokee!! Git binek araba al" diyecek biliyorum ama illaki aynı hevesimi kusrağımda bırakmayacak birileride çıkacaktır.

Şimdiden teşekkürler. Gelecek cevapları heyecanla bekliyorum...

Etiketler
Ynt: Alacağım ama hangi Jeep Grand Cherokee

XJ karekasa olarak bilinen buyuk bolumu 4.0 benzinli motorlu( cok az sayida 2.5 dizel model de var) daha cok araziye hitap eden ancak yolda da sizi uzmeyen en son modeli 2001 yilinda yapilan Jeeptir. piyasada Jeep cherokee XJ; pioneer,chief, limited, clasic,laredo, sport, country modelleriyle satilmis ve 1984-2001 yillari arasi uretilmistir.
Bu araclarin 4.0 motorlu 192HP 1992 ve sonrasini tercih etmenizde fayda var. Arac hem 4x4 hemde 4x2 kullanilabilir. Parcasini bulmak icin Amerika ile akraba olmaniza gerek yok Bursa da mutlaka her parcasini bulursun. Yok bulamazsan İstanbulda var. KM cok sorun degil ancak aracin duzenli bakimlari yapilmis olanini bulmalisiniz. Sehir ici LPG harcamalari 400-450 kurustur. Bu arac Grand model degildir.
Grand Chorekeeler 1993 yilindan gunumuze kadar uretilen modellerdir.
ZJ kasa 1993-1998 yillarini kapsar.
WJ kasa ise 1999-gunumuzu kapsar....

Onlarin ozelliklerini sahipleri anlatsin ;)

Teşekkür ederim. Bu bilgiler gerçekten kafamda oturtdurdu ne nedir ne değildir.
Şimdi gelelim seçimimize

Bir tane 1999 model 4.7 buldum. 150bin Km civarında. Şimdi ben bu aracın nesine bakmalıyım? Ne tür sorular sorayım? Hangi testleri yapayım? Kime gidip göstereyim?
Piyasası kaçtır. 25bin istiyorlar. Daha pazarlık yapmadık. kaça bırakırsa alayım?

Piyasasinin altinda gibi geldi bana gerci iki uc aydir bakmadim araclara ama. 25 iyi fiyat aracin sanzumanina yururune iyi baktirin

Hocam,
1999 Model 4.7 bir araç eğer LPG li ise ve km si 150,000 de ise ben kendi adıma konuşuyorum, şüphe ederim.
Neden derseniz, oncelikle şunları sorgularım,
araca LPG ne zaman takılmış. LPG li olarak araç kaç km yapmış. LPG li olarak araç yılda 3 veya 6 bin km gibi bir değer çıkıyor ise gene ben kendi açımdan şüphe duyarım. Yılda 3000 km yapan biri aracına LPG takmaz, bu ilk yatırım maliyetine katlanmaz.
Sonrasında gorsel olarak döşemelerine, direksiyon simidine bakın. Aşınma ve yıpranmalar size fikir verecektir. Sunroof çalışıyor mu bakın.
Piyasada temiz araç bulmak gerçekten cok ama cok zor.
KM leri kolaylıkla oynanabiliyor bu araçların.
Eğer var ise, eski servis kayıtlarını talep edin aracın.
Ve tabi kii bu sitenin Servisler bölümüne bakarak bulunduğunuz şehirdeki iyi ve güvenilir bir ustaya motor ve yürüyen aksamını kontrol ettirin.

Selamlar, saygılar,

Burak Dirican

Eger otomobil kullanicisi iseniz sunlari da bilmenizde fayda var . Bu araclar ne kadar eski olurlarsa olsunlar hem cevrenin hem de ozel veya yetkili servisinin gozuindeki ust segment imajindan kurtulamaz. Dollayisi ile bazen yuz liralik ise yuzelli lira isterler. Servisinizi secerken iyi arastirin. Sonucta araclarimiz yeni degil ustelik cogu ikinci aractan ucuz olmasina ragmen dikkat cekicidir. Bu da bize yol su ekektrik olarak geri donuyor. Araclar eski oldugundan ariza cikarabilir bakim maliyetleri yeni araclara gore bir miktar pahalidir.

Araştırdıkça yavaş yavaş alternatiflere doğru kayıyorum. örneğin Grand vitara...
Lütfen bu araç üzerinde kalmam için sebep söyleyin :(

Bu arada bahsettiğim alet 24 bin lira satıldı bile...

Bence bizim bir şey soylememiz bir anlam ifade etmeyecek.
Jeep tamamen ayrı bir dunya ayrı bir tutku. Bunu yaşamadan tadını almadan bilemezsiniz.
Benim size tavsiyem bulunduğunuz şehirde oncelikle bir Jeep kullanın sonra diğerlerini kıyaslayın, o zaman farkı yaşayarak fark edersiniz.
Saygılarımla,

Burak Dirican

Arkadasim ben 2008 dizel citroenden vazgecip 92 model Jeep XJ ye biniyorum... Burak kardesimin dedigi gibi bu is gonul isi... eger vitara ile Jeepi karsilastiriyorsan diyecek birsey kalmaz.. Senin butcenle 0 otomobil de alinabiliyor beklentilerini karsiliyorsa al derim. Ama bir heves jeep almayi planliyorsan bence once git bir haftalik kirala bakalim senin isteklerini karsilayabilecekmi ... en dogrusu bu olur...hem paran hem zamanin bosa gitmez..

Bende 6 ay önce X5 i satıp cherokee aldım. Alacağınız aracı beklentileriniz ve kişisel beğentiniz belirler.Sattığım ve aldığım araç normalde kıyas kabul etmez ama aldığım araç benim beklentilerimi daha iyi karşıladığı ve cebimi daha az yaktığı için çok memnunum aracımdan.
x5 ile

bunları yapamazdım
[attachment=2][attachment=3][attachment=4]

P4210190.jpg

P4210193.jpg

P4210195.jpg

diablo2barbar' Alıntı:
Bende 6 ay önce X5 i satıp cherokee aldım. Alacağınız aracı beklentileriniz ve kişisel beğentiniz belirler.Sattığım ve aldığım araç normalde kıyas kabul etmez ama aldığım araç benim beklentilerimi daha iyi karşıladığı ve cebimi daha az yaktığı için çok memnunum aracımdan.
x5 ile

bunları yapamazdım
[attachment=2][attachment=3][attachment=4]

Merhaba,

Aracınızda yükseltme kiti var mı? Benimde 97' 5.2 ZJ'im var. Resimde görülen lastiklerden almayı düşünüyorum. Profesyonel şekilde offroad düşüncesi olan biri değilim. Aralarda ufak denemeler olabilir :smiley: Ancak bu tarz lastikler görünümü çok değiştiriyor. Aracı yükseltmeden orjinal jantları ile bu tarz lastik kullanabilir miyim? Fikrinizi almak istedim.

sorularınızın tüm cevapları sitede mevcut, hem de çok çok fazlasıyla....

spesifik sorularınız olursa cevaplayalım, ama yakıt yedek parça bu sorulara binlerce cevap verildi emin olun biraz emek lütfen...
4000cc ve üstü araçlardan bahsediyoruz, hayatlarında bu araçların koltuğuna oturmamış tüm çok bilmişler emin olun aynı şeyleri düşünüyor...bu tarz insanlar ve bu tarz söylemleri burada araç sahibi olan herkez yaşadı ve araçlarını aldılar...

yedek parça ile ilgili mesela sahibinden i açın, üste cherokee yazın ara deyin ilan içindeki yazıları da arama kutusunu da seçin tekrar aratın ve fiyata göre sıralayın çeşitli yedek parçaların fiyatları var orada, bu parçaları diğer standart otomobillerle kıyaslayın sadece...
yakıta gelince v8 bir keyif için kaç para yakmasını tolere edebilirsiniz?

serkansarraf' Alıntı:
Merhaba,

Aracınızda yükseltme kiti var mı? Benimde 97' 5.2 ZJ'im var. Resimde görülen lastiklerden almayı düşünüyorum. Profesyonel şekilde offroad düşüncesi olan biri değilim. Aralarda ufak denemeler olabilir :smiley: Ancak bu tarz lastikler görünümü çok değiştiriyor. Aracı yükseltmeden orjinal jantları ile bu tarz lastik kullanabilir miyim? Fikrinizi almak istedim.

Aracımda yükseltme var ama kit değil. Takoz ve helezonla yukseltme. Aracınız gundelik olarak ve uzun yolda çok kullanıyor iseniz pek yukseltmenizi tavsiye etmem. Benim bu off road için kullandığım 2. aracım. Normal zamanda Transporter var ona biniyorum. Uzun yola bir kaç geziye ve iş için zj ile gittim fakat biraz kelle koltukta gittim. Yükseltme yapacak iseniz kesinlikle orjinal kitle yukseltmenizi tavsiye ederim. Ama ANKARA için söylüyorum sözüm meclisten içeri kit ilede yapılsa yükseltmeden kaynaklanan sorunlar bitmiyor. Birkaç arkadaşım yukseltme geniş lastik dodik şinorkel gibi şeyler yaptırdılar fakat devamlı sanayideler. yok şanzuman yok defransiyel yok keçe baya bir külfetli iş. En son bir arkadaşım 4.0 xj sini yaptırdı 17 milyara yakın parası gitti. halende sanayide uğraşıyor. Birazı araç ile ilgili olsada aracın ayrodinamiğini bozduğunuz zaman orjinalin yerini tutmuyor. Ama aracı gezilerde dağlarda avda kullanıyor iseniz yukseltmek tabiiki güzel olur. Ama uzun yola ve sürate pek tat vermiyor.

Orjinal jant ile bu tip lastikler kullanılabilir fakat yukseltme yapmaz iseniz aracın çamurluklarına sürtme yapar. Orjinal ebatın dişli lastiği (STT) de belki beklentileriniz karşılar ama oda aşırı ses ve yakıt sarfiyatını artırır.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,762
Kayıtlı Üye Sayımız
166,578
Kaydolan Son Üyemiz
UZİUZİ

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR