Akyaka, Ekincik, Köyceğiz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan drares Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 42
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,684
Ynt: Akyaka, Ekincik, Köyceğiz

Gerçekten çok şanslıyım cumartesi günü Kille Koyunda pazar günü aşı koyunda idim.Bir haftasonu 2 ayrı koy,muhteşemdi.Resimleri yakında ekleyeceğim...

Etiketler

Allah kısmet ederse bu yaz epey vaktim gececek gibi görünüyor oralarda.iyi gezmeler.

İçinde yaşamadıktan sonra herşey gözüne güzel görünüyor. Bir Akyaka aşığı olarak, her yıl mantar gibi türeyen inşaatlardan gelen çekiç seslerini duydukça içim sızlıyor. Akyaka'da artık insanların gözünü para kazanma hırsı bürüdü. Her fırsatı değerlendirip, yeşil alanları konut, çay bahçesi, restoran, otel haline getiriyorlar. Geçtiğimiz günlerde Azmak deresinde su kuşlarının barınma ve yumurtlama alanı olan sazlıkların yakılması, dere kenarında konuşlanmış bazı restoranların "çevre düzenlemesi"gerekçesiyle çevrelerini çimlendirerek telle çevirmeleri ve bu suretle işletmeye ait alanlarını genişletmeleri, belediye tarafından özel işletmeye verilen ormanlık alan olan Gökova Parkı'nın içerisinde her sene yeni yapılar inşaa edilerek çay bahçesi haline dönüştürülmesi, ve bütün bu hızlı yapılaşma içimi acıtıyor.

Bilindiği üzere Akyaka için yakın bir zaman önce Cittaslow' için başvuruda bulunuldu. Cittaslow; İtalyanca Citta (Şehir) ve İngilizce Slow (Yavaş) kelimelerinden oluşan Cittaslow Sakin Şehir anlamında kullanılmaktadır. Cittaslow Ağı, küreselleşmenin şehirlerin dokusunu, sakinlerini ve yaşam tarzını standartlaştırmasını ve yerel özelliklerini ortadan kaldırmasını engellemek için Slow Food hareketinden ortaya çıkmış bir kentler birliğidir. Küreselleşmenin yarattığı homojen mekanlardan biri olmak istemeyen, yerel kimliğini ve özelliklerini koruyarak dünya sahnesinde yer almak isteyen kasabaların ve kentlerin katıldığı bir birliktir.

Bir beldenin Cittaslow olabilmesi için en basitinden yapılaşmanın önüne geçilebilmiş olması lazım. Akyaka Cittaslow değil, pek yakında küçük Marmaris olmaya aday.

Şaka gibi..

Akyaka'nın dününü ve bugününü bilenler beni anlayacaklardır..

Sevgilerle..

ufuk bey hoş geldiniz.söyledikleriniz en sizin kadar beni de rahatsız ediyor ve kalaylama katsayım yükseliyor.Gözü paradan başka her özelliğini yitirmiş bir vahşi gürüh ha bire çoğalıyor.Bu cakal ve sıtlan sürüsü hizmetten ve insanlıktan da birşey anladıkları yok.o zsazlıkları hemen hemen her yerde marifetmiş gibi yok ediyorlar.Antalya Belek Titreyengöl vs yerler e iş icabı hersene giderim ve her gittiğimde şok oluyorum ateş hızında bir yapılaşma ve bataklık kurutma bahanesiyle halt yeme yarışı başlıyor.Allah o bataklığı sanki bunlar kurutsun diye yaratmış.Sarı germede de durum aynı Hilton direk sazlıkları yok ederek derenin ağzına edercesine inşaa edildi.yanın daki betonlarda aynı telden çalıyorlar.Kusura bakmayın kızdım ve hızlı daldım.Bu sazlıklar ve bataklıklar senelerdir bir eko denge ve Hikmetinden sual olunurca dengeliyorlar bütün sistemi.Bu yine duyarlı bireyler ile oranın yerlisi karşı gelecek.malesef oranın yerliside, iki kilo yağ ve zeytinin ,sabunun ,çal,caput satmanın sevdasında,iki kuruşluk basit getirisinden salaklaştığı için onlarda pek oralı olmuyorlar.Ama yinede yılmamak gerek ve her ne şekilde olusa olsun tabiatı ve dengeyi denge de tutmak bizim ilk işimiz olmalı.her kese selam ve doğal çevreler diliyorum.

yaklaşık 16 ay yaşadığım bölgenin resimlerini görünce takılıp kaldım, sayfalar arasında 2 tur yaptım, insan oraları gerçekten çok özlüyor :'(

Sevgili Kalkancı dostumuza teşekkürler.

Bende Köyceğiz'i sevenler gurubundanm.2010 Yılı Kurban bayramı tatilinde eşimle birlikde Köyceğizde 3 gün kaldık.Sonbahardı ve serindi.
Pek çevreyi gezemedik.Ama sessiz,sakin,bir belde oluşu;büyük şehirin kalabalık ve gürültüsünden bıkmış,illallah demiş bir emekli olarak tam yaşanacak yer diye düşündüm.Kafamda şimşekler çaktı.Buraya yerleşmeliyim diye düşündüm.Ama 3 günde ne tanıdık ne gördükki?Bu üç gün içinde Ankara'da birlikde çalıştığım ve Hala Otaca'da oturan Ziya ve Eşini ziyaret etmek oldu.Ailece İztuzu Plajına gittik.Ama denize girmedik,su soğuk hava serindi[attachment=1][attachment=2][attachment=3]

30 yıldır Ankara'a oturuyorduk.1999 yılında emekli olmuştuk,eşimle ben.Eşim ev hanımı idi.Çalışan oğlum ve gelinimden bir torunumuz vardı.
Doğduğu günden bu yana ona biz bakıyorduk.Artık büyüdü,13 yaşında,6.sınıfa gidiyor.

Köyceğiz'e yerleşme planı-hani nederler- "hiç aklımdan çıkmıyordu" Eşime konuyu açtığımda;Torunumdan ayrılamam,Burası cok tenha, diğer
torun ve çocuklarıma çok uzak,Gezip görülecek,alışveriş edebilecek yer yok-Gezmeyi ve AVM leri çok sever,Metroya bin ver elini Kızılay- bahaneleri ile karşıma çıktı.
Hanımı bu düşüncesinden caydırmak için birşeyler yapmalıydım. Köyceğiz Lokma tatlısını çok sevdi galiba! Bu bir başlangıç olsun![attachment=4] DEVAM EDECEK !

Görüntü000.jpg

Görüntü001.jpg

Görüntü010.jpg

Görüntü002.jpg

Seyfettin hocam, büyük şehirler adeta "ömür törpüsü" yaşayanlardan neler çalıp götürebilirim diye hesaplar yapıyor. Özellikle bu tür kasabalar kış aylarındaki dinginliğiyle insana huzur veriyor. Ama yazın tam tersi buralar karakter değiştirip canavarlaşıyorlar, 24 saat durmayan bir makineye dönüşüyorlar. Bence sizin tarzınızdaki insanlar kışı buralarda geçirip yazlarıysa yaylalar gibi daha da sakin yerlere kaçmalıllar. Tabii bir de yaşlılıkta (sizi kastetmiyorum 70 yaş ve üstü insanlardan bazıları) sağlık problemi nedeniyle büyük hastaneleri yakın yaşamanın zorunlu olduğu durumlar var. O zaman büyük şehirler bir mecburiyet halini alıyor. En güzeli örn. Kuşadası- Foça gibi İzmir'e kolay ulaşılan yerlerde yaşamak (tabii torunlar izin verirse :D)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,878
Kayıtlı Üye Sayımız
166,664
Kaydolan Son Üyemiz
d1esell

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR