Akü Uyumu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Lusiwolf Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 3
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,538

Lusiwolf

Yeni Üye
Merhaba
Yeni karavan aldım fabrika dan 120 a akü alternafini satın aldım şimdi güneş paneli takmak için 1 tane daha 120 jel akü eklemeyi düşünürken bizde ki akünün jel olmadığını farkettim foto ekleyeceğim acaba benim akü ile jel akü çalışır mı
Cavaplar için şimdi den teşekkür ederim

IMG-20200620-WA0011.jpg

Etiketler
aku
Forumdan okuduklarım kadarıyla farklı tipte, farklı güçte hatta farklı yaştaki akülerin birlikte kullanılması önerilmiyor. Akülerin kendi içerisinde birbirini boşalttığı söylenmişti.

MI 5s cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Forumdan okuduklarım kadarıyla farklı tipte, farklı güçte hatta farklı yaştaki akülerin birlikte kullanılması önerilmiyor. Akülerin kendi içerisinde birbirini boşalttığı söylenmişti.

ilginize teşekkür ederim
peki bu durumda ben 120 lik yeni aküyü devre dışımı bırakmam lazım yoksa yanına 120 bir kuru akü daha mı almalıyım jel aküye göre çok mu yetersiz olur sistem

Yine okuduklarıma göre söylüyorum, jel akülerin kullanılabilir kısmı %70-80 iken sizdeki akülerin kullanılabilir kısmı %50 civarında imiş. Bu durumda tek parça 200 amper jel akü alıp elinizdeki aküyü iyi bir fiyata satmak düşünülebilir bence. Tecrübeye değil okumaya dayalı bir fikir benimkisi. Bu konuda tecrübesi ve uzmanlığı olanlar daha iyi cevap verecektir.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,073
Kayıtlı Üye Sayımız
166,822
Kaydolan Son Üyemiz
burhand

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR