KARAVANİST KARAVAN VE EKİPMANLARI FUARI
10-18 Ocak 2026 Tarihlerinde Tüyap'ta Gerçekleşecek Fuar İçin Ücretsiz Davetiyelerinizi Hemen Alın!
*Davetiyeler sınırlı sayıdadır.
Merhaba
Yeni karavan aldım fabrika dan 120 a akü alternafini satın aldım şimdi güneş paneli takmak için 1 tane daha 120 jel akü eklemeyi düşünürken bizde ki akünün jel olmadığını farkettim foto ekleyeceğim acaba benim akü ile jel akü çalışır mı
Cavaplar için şimdi den teşekkür ederim
Forumdan okuduklarım kadarıyla farklı tipte, farklı güçte hatta farklı yaştaki akülerin birlikte kullanılması önerilmiyor. Akülerin kendi içerisinde birbirini boşalttığı söylenmişti.
Forumdan okuduklarım kadarıyla farklı tipte, farklı güçte hatta farklı yaştaki akülerin birlikte kullanılması önerilmiyor. Akülerin kendi içerisinde birbirini boşalttığı söylenmişti.
ilginize teşekkür ederim
peki bu durumda ben 120 lik yeni aküyü devre dışımı bırakmam lazım yoksa yanına 120 bir kuru akü daha mı almalıyım jel aküye göre çok mu yetersiz olur sistem
Yine okuduklarıma göre söylüyorum, jel akülerin kullanılabilir kısmı %70-80 iken sizdeki akülerin kullanılabilir kısmı %50 civarında imiş. Bu durumda tek parça 200 amper jel akü alıp elinizdeki aküyü iyi bir fiyata satmak düşünülebilir bence. Tecrübeye değil okumaya dayalı bir fikir benimkisi. Bu konuda tecrübesi ve uzmanlığı olanlar daha iyi cevap verecektir.