Akü Şarj Cihazı Tavsiyesi

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan enginizm35 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 56
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 42,813

Merhabalar 6v22 amper deep cycle akü için şarj cihazı ariyorum..piyasada cok cesitli markalar mevcut olup kalitesiz olanlar da mevcut..Sizin onereceginiz fiyatı ucuk olmayacak kullandiginiz memnun kalip tavsiye edebileceginiz akü şarj cihazı varmıdır? Simdiden tesekkurler

7.2V 2.2A değerle şarj etmeniz lazım.
Ben olsam bunun gibi birşey kullanırdım.
Rxn-1502d 0-15volt 0-2amper Ayarlı Güç Kaynağı - n11.com

Buı cihaz 7.5Vda kesiyor ama 0.5A veriyor diye yorum yapılmış.
Pilsan Uyumlu Oyuncak Atv Utv Araba 6 Volt Akü Şarj Adaptör - n11.com

Bunun da 1A olduğunu yazmışlar. Yazılanların yalancısıyım.
Pilsan 6v. 1a Yeni Siyah Soket Akülü Araba Şarj Cihazı - n11.com

@fsirin @suleymancirit @yugun
Kusura bakmayin bildirimler gec dustu..tavsiye ettiginiz markalar fiyat olarak beni asiyor.. @yugun kucuk pratik bisey bakiyorum

Bu iki ürünü buldum..12 v 22amperlik bir akü için ideal midir? Bu arada aküyü de karavanimda 12 v ledler icin kullanicam, ufak bisey aldim 220 olmadigi yerlerde haftasonlari kullanmak icin

Einhell Cc-Bc 2 M Akü Şarj Cihazı 254,00 TL yerine 165,00 TL
Einhell Cc-bc 2 M Akü Şarj Cihazı - n11.com

CATPOWER-260- AKÜ ŞARJ CİHAZI 6-12V,KÜÇÜK 161,00 TL yerine 124,83 TL
Catpower-260- Akü Şarj Cihazı 6-12v,küçük - n11.com

Merhaba,
Bendeki model daha basit modellerden. Sizin paylaştığınız model daha farklı.

Merhaba konuyu sonuna kadar okudum anlamak istediğim şarj cihazını güneş panellerinin bağlantısını kesmeden beraber kullanabiliyor muyuz ve tabi sistem (buzdolabı, aydınlatma vb) kullanmaya devam ediyoruz doğrumu dur, hem güneş paneli hem şarj cihazı akülere fazla gelmiyormu yani sabah olunca güneş panelleri elektrik üretmeye başlayınca şarj cihazı kendi devre dışımı kalıyor biraz absürt soru olabilir kusura bakmayın sistemde şarj aletini sürekli bıraksak oluyormu teşekkür ederim şimdiden cevaplarınız için

mesela akünüz 200 amper , uygun şarj amperi % 10 olur "yani uygun şarj 20 amper"

bu durumda solar panellerden gelen şarj akımı 10 amper ise , 10 amper dışardan şarj makinası bağlayabilirsiniz , eğer 220 akü şarj aletiniz 20 amper şarj yapıyor ise , solar panelleri bir şalter yardımı ile ayırmanız gerekmektedir , mesela benim solar panellerim yazın 18 amper üretiyor , bu durumda dışardan 220 akü şarjı ancak 2 amperlik olabilir .

kışın paneller yaz üretiminin yarısı bile olamıyor , buna göre panelleri ayırıp ayırmayı kendiniz karar vereceksiniz .

panel ile solar şarj arası (+ ) kablosu üzerine DC sigortalı şalter koyunuz , ihtiyac halinde açar kapatırsınız

ABB 2CDS211001R0324 Otomatik Sigorta SH201-C 1x32A 6kA 27,25 TL yerine 21,70 TL

Anladım teşekkür ederim solar değişkenli olacağı için anahtarlamalı sistem daha mantıklı olacak bu aklıma gelmemişti teşekkürler

Bende akü şarj cihazı Alicam yada mppt üzerine 18 v göndereyim o şarj Etsin diyorum. Mppt nin böyle bir özelliği Yok dediler. Eğer öyle ise mppt den gelen hatta kesici (anahtar,şalter) v.s. koyup ayırıp aküye şarj aletini bağlayıp şarj etmem gerek sanırım. Kesici koymasam şarj aleti şarj eder mi? Bosch C3 ünü alayım dedim yorumun birinde agm 105 a aküyü %80in üzerine çıkaramaz diyor. Bana%100sarj eden lazım değil mi? Selamlar

Bu ayırıcı sigortadan Alicam çok teşekkür ederim.

SON KONULAR - FORUM