Akbil ile İstanbul' da Trekking

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan selektro Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,538

selektro

Kamp I
Merhaba Sevgili İstanbullu Gezenbilirciler ben de artık İstanbulda yaşıyorum iş nedeniyle buraya taşındım yalnız siteden gördüğüm kadarıyla İstanbulda trekking yapılmıyor artık o bunaltıcı sıcaklarda gittiğine göre trekking yapabiliriz İstanbul çevresinde çok güzel ormanlar var İstanbullu gezenbilircilirden bir hareket bekliyoruz en azından pazar günleri gidebileceğimiz günü birlik yürüyüşler olursa çok güzel olur Gezenbilir İzmir Ekibi "Kentkartla İzmir'de Trekking" diye bir aktivite yapıyor bizde "Akbille İstanbul'da Trekking" diye bir şey yapsak olmaz mı ? Ne dersiniz ?

Etiketler

Ynt: Akbil ile İstanbul' da Trekking

Arkadaşlar çok haklısınız. İzmirli Murat arkadaşımız gerçekten alkışlanacak bir kararlılıkla bu gezilere liderlik yapmayı sürdürüyor. İstanbul ve çevresinde doğa yürüyüşleri yapmamız lazım. Bir inceleyelim bakalım. Otobüslerin son durakları nereleridir? Oralardan hareketle nerelere gidilir? Bu konudaki bilgileri bu başlık altında paylaşalım.

Selamlar
Efe

şile ve kandıra/pınarlı köyüne istanbuldan otobüslerin gittiğini gördüm.Aslında şile'ye gidip şileyi iyi bilenlerle bir program olabilir.

Ben Kemerburgazda oturuyorum. Öncelikle bu tarafı araştıracağım. Göktürk'e gelen belediye otobüsleri var. Burası Belgrat ormanının batı kıyısı. Göletler filan var. Bir parkur belirleyip etkinlik düzenleyebilirim.

Efe Bey sizinde söylediğiniz gibi Göktürk civarında çok güzel ormanlar olduğunu duymuştum bu işe bir el atın da hep birlikte bizde yürüyelim Şile'de ki Gezenbilir üyeleri de trekking için bildikleri parkurlar varsa ki mutlaka vardır bize yardımcı olsalar çok iyi olur Şile' ye belediye otobüsü de var Üsküdar'dan ben zaten Üsküdar'dayım toplayalım milleti gezelim artık vallahi havalar böyle giderse kış çabuk geleceğe benziyor en kısa zamanda bir hareket bekliyoruz...

Efe Bey gezi planlayabilirim demiştiniz var mı bir ses? sabırsızlıkla bekliyoruz...
Selamlar

Efe bey çalışmlarına devam ediyordur.
İstanbul'u pek bilmediğim için buradan yardımım olamıyor.

selektro' Alıntı:
Efe Bey gezi planlayabilirim demiştiniz var mı bir ses? sabırsızlıkla bekliyoruz...
Selamlar

Aşağıdaki linke tıklayın.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=62306.0

Selamlar
Efe

taksimden hareketle kalkan bahçeköy, mecideköyden hareketle kalkan kemerburgaz göktürk otobüsleriyle bekgrad ormanlarında parkurlar düzenleyebilriz . bu noktalardan gümüşkaya ve kısırkaya ya güzel parkurlar var organizasyon planlayalım

İstanbul'a madem yeni geldiniz bence yalnızca doğa yürüyüşleri değil şehir yürüyüşlerini de göz ardı etmeyin derim.

Yıllar içinde şu veya bu şekilde şehrin çok yerinde yürüdüm. Aklıma gelen güzergahları, istediğiniz mesaedeki kısmında yürümeniz için tavsiye ederim.

Aklıma gelen bir iki tane güzergah:

• Sahil boyunca Rumeli Kavağı ile Karaköy arası: Beşiktaş ile karaköy arasında kalan kısmı yürüyüp yürümediğini hatırlamıyorum ama Rumeli Kavağı ve Beşiktaş arasında çeşitli yürüyüşlerim olmuştu.
  • Kadıköy Bostancı arası ve devamı. Kadıköy bostancı arasınıı Cadde'den de yapabilirsiniz sahilden de. Daha ilersine de sahilden devam edersiniz.
  • Kadıköy'den Acıbadem üzerinden Küçük Çamlıca ve Büyük Çamlıca'ya.

Tarihi yarımada: Burada çok kombinasyon üretebilirsiniz. Örneğin;
  • Sirkeci'den başlayıp Fevzi Paşa Caddesini kullanarak Fatih üzerinden Edirnekapı'ya,
  • Sirkeci'den Marmara sahilini takip ederek Yedikule tarafına,
  • Sirkeci'den Haliç'i takip ederek Eyüp tarafına ve yukarı, Piyer Loti'ye

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR