Ağustosta Hindistan ve Nepal

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ylzsmsk Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 21
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 11,439

ylzsmsk

Yeni Üye
Yer
istanbul
merhabalar herkese;
hindistan gezisi için tecrübeli gezginlere birkaç sorum olacaktı:
üniversite öğrencisi olduğumuzdan dolayı hindistana gitmek için en uygun zamanımız ağustos aylarına denk gelmektedir.(malum bitirme projeleri ve staj)
ağustos ortaları gibi hindistana ve nepale gezi düzenleme (hindistan-->ağustos--->muson yağmurları) ne kadar mantıklı ?ayrıca önerilen en uygun mevsim-ay hangisi acaba??
şimdiden çok teşekkür ederim :smiley:

Etiketler
Ynt: Ağustosta Hindistan ve Nepal

Selamlar,

Özellikle Hindistan için sezon bizde kış aylarına denk geliyor. O zaman bile özellikle güneyde sıcak dayanılmaz oluyor. Nepal ise daha rahat, hele Pokhara gibi dağlık yerlere ve trekkinge gitmek için..
O yüzden kuzey Hindistan ve Nepal olabilir bence. Ama Goa'yı ve güneyi bence düşünmeyin bile...
Hoş, musonu da seven çok var..

Selamlar,
Konuyu görünce hemen atladım zira bizde bu yaz (Temmuz-Eylül arası) Hindistan'a gitmek istiyoruz.Ve araştırma içerisindeyiz. Büyük ihtimalle iran-pakistan-hindistan rotasını otobüs,tren yada otostopla izlemeyi düşünüyoruz. (çokmu fantastik dersiniz? ama max.100 dolara patlar diyorlar :smiley: )
Selmasevkli hanımın yazı dizisini okudum ve çok şey öğrendim ama biraz da çekincelerim artmadı değil.
Özellikle hijyen ve hayvanların pervasızca etrafta dolanmaları konusunda sıkıntım olacak gibi.(hayvanlara dokunamamak gibi bir fobisi olan biriyim)
Bütçemiz gayet düşük olacağı için gidenlerden ekonomik olarak biraz bilgi rica edeceğim. 1 aylık bir ziyaret ortalama ne kadara patlar gibi?
(klimalı ve temiz bir hostel ve normal yemekler ve elbette biraz sağı solu ve gezilecek yerleri gezmek.)
3-4 Euro ya hostel bulunabileceği söyleniyor heryerde ama acaba bu oteller gerçekten düzgünmü?Çok lüks arayan çok nazlı adamlar değiliz ama insan tereddüt etmiyor değil işte..
Başlığı açan arkadaşa teşekkür ediyorum.Umarım gerekli bilgileri toparlarız yakında :smiley:

dombili' Alıntı:
Selamlar,
Konuyu görünce hemen atladım zira bizde bu yaz (Temmuz-Eylül arası) Hindistan'a gitmek istiyoruz.Ve araştırma içerisindeyiz. Büyük ihtimalle iran-pakistan-hindistan rotasını otobüs,tren yada otostopla izlemeyi düşünüyoruz. (çokmu fantastik dersiniz? ama max.100 dolara patlar diyorlar :smiley: )
Selmasevkli hanımın yazı dizisini okudum ve çok şey öğrendim ama biraz da çekincelerim artmadı değil.
Özellikle hijyen ve hayvanların pervasızca etrafta dolanmaları konusunda sıkıntım olacak gibi.(hayvanlara dokunamamak gibi bir fobisi olan biriyim)
Bütçemiz gayet düşük olacağı için gidenlerden ekonomik olarak biraz bilgi rica edeceğim. 1 aylık bir ziyaret ortalama ne kadara patlar gibi?
(klimalı ve temiz bir hostel ve normal yemekler ve elbette biraz sağı solu ve gezilecek yerleri gezmek.)
3-4 Euro ya hostel bulunabileceği söyleniyor heryerde ama acaba bu oteller gerçekten düzgünmü?Çok lüks arayan çok nazlı adamlar değiliz ama insan tereddüt etmiyor değil işte..
Başlığı açan arkadaşa teşekkür ediyorum.Umarım gerekli bilgileri toparlarız yakında :smiley:

Öncelikle siteye hoşgeldiniz.

Yolculuğunuzun karayoluyla yapılması durumunda maliyetin çok fazla olacağını sanmıyorum çünkü İran için konuşursak benzinin litresinin 10 kuruşa tekabül ettiği bir memleket. Öte yandan benim size tavsiyem İran'dan Pakistan'a karayolu ile geçişi tekrar düşünmenizdir çünkü Belucistan olarak adlandırılan bu bölge oldukça tehlikeli. Net üzerinde aratırsanız namını hakettiğini göreceksiniz.

Şimdiden iyi yolculuklar dilerim.

Hoşbulduk,bu güzel siteyi geç bulduğum içim kendime kızıyorum gerçekten..Emeği geçen herkese teşekkürler.
Uyarınız üzerine biraz araştırdım Belucistan'ı ve söylediğiniz kadar varmış gerçekten.
Bu konuda önerileriniz neler acaba?
Uaçak için para biriktirmeyemi başlasak? :smiley:
Şaka bi yana,İran'ı da görmüş olmak adına böyle bir düşünce içerisindeydik. Couchsurfing ve otostop ilede giderimizi düşürmeyi planlıyorduk fakat herkes bu sözkonusu ülkelerin ucuz olduğunu söyleyince bize otobüs yada trenle varabileceğimizi düşündük Hindistan'a..
Nette gördüğüm şu yazı ise dikkatimi çekti ve biraz gaza getirdi bizi;
İstanbul'dan yola çıkarak İran'da Tahran ve Zahedan, Pakistan'da Taftan, Quetta ve Lahore güzergahlarında ortalama masraf kişi başına 80 dolar tutuyordu. Hindistan'da ayak bastığımız ilk yer, Amritsar'a ulaşıldığında harcanan toplam para 90 doları geçmiyordu.
Ben bu rota üstünde biraz çalışayım en iyisi.
Görüşmek üzere.

Bahsettiğiniz coğrafyalar biz gezginler için gerçekten yeryüzündeki cennet. Gerek ucuzluğu gerekse halkının bize yakınlığı dolayısıyla... Öte yandan bölgede süre gelen karışıklık ise ne yazık ki insanları bu harika bölgeden uzak tutabiliyor. Belki en tehlikesiz yolu, İran üzerinden Hindistan'a uçmak olacaktır. Bir de bildiğim kadarıyla İran Air'in fiyatları (eğer konfora düşkün değilseniz) oldukça kabul edilebilir seviyede. Bir de rotayı ana yol olarak Pakistan değil de Afganistan üzerinden dolanacak şekilde (yani yine Pakistan'dan geçilir ama bu ülkede normalden daha az yol yaparak yolu Afganistan'a doğru uzatırsınız) ayarlayabilirsiniz, bu konuda da bölgede güvenlik hususunu ön plana çıkaran İngiliz menşeili bir turizm firmasına rast geldim. Öte yandan işin içine güvenlik girecekse maliyet mutlaka artacaktır. Sanırım İran'dan sonra havayoluyla gitmek fayda/maliyet açısından en uygunu olur.

Teşekkürler bilgileriniz için.
Iran Air'den baktim ama en ucuz bilet 350 dolar civarindaydi.Bu miktarda fazla ne yazikki bizler icin.
Yukarida bahsettigim rotayi henuz arastirmadim ama bakacagim bu ara. Gidecegimiz tarihlerdeki durumunuda goz onunde tutacaz tabiki. Soylediginiz gibi karisik bolgeler oralar.
Bu rotayi daha once takip etmis olan arkadaslar varsa bilgilerinden faydalanmak isterim.
Son olarak;Yaklasik 4 haftalik Hindistan ve Nepal gezisi icin(yol haric) ne kadarlik bir butce ongorursunuz? 500 euro nun rahat yetebilecegini dusunuyorum ama tamamen tahmin..Ne dersiniz? (otel,ulasim,beslenme gibi ihtiyaclarin ortalama ucretleri hakkinda bilginiz varsa cok sevinirim)

dombili' Alıntı:
Teşekkürler bilgileriniz için.
Iran Air'den baktim ama en ucuz bilet 350 dolar civarindaydi.Bu miktarda fazla ne yazikki bizler icin.
Yukarida bahsettigim rotayi henuz arastirmadim ama bakacagim bu ara. Gidecegimiz tarihlerdeki durumunuda goz onunde tutacaz tabiki. Soylediginiz gibi karisik bolgeler oralar.
Bu rotayi daha once takip etmis olan arkadaslar varsa bilgilerinden faydalanmak isterim.
Son olarak;Yaklasik 4 haftalik Hindistan ve Nepal gezisi icin(yol haric) ne kadarlik bir butce ongorursunuz? 500 euro nun rahat yetebilecegini dusunuyorum ama tamamen tahmin..Ne dersiniz? (otel,ulasim,beslenme gibi ihtiyaclarin ortalama ucretleri hakkinda bilginiz varsa cok sevinirim)

Ne yazık ki İran-Meşhed'den öteye "henüz" geçemediğim için sadece ucuz destinasyonlar olduklarını söylemekle yetineceğim. Öte yandan sizi, bahsettiğiniz rotaya yakın bir şekilde Hindistan'a giden Sayın Zafer Bozkaya'ya yönlendirebilirim. Kendisi hindistangezi.com adlı bir site kurmuş ve bu konuda bilgilerini paylaşmaktadır.

Süper bir site gerçekten.Zafer Bey'in kitabındanda siparişi verdim. Karayolu ile gidiş-geliş konusunda da bilgiler var sanırım kitapta. Finaller sonrasında kitapla beraber rotayı netleştirmeyi umuyorum.Tabi sizlerin destekleriyle :smiley:

Zafer Bey'le görüştüm ve bir kaç bilgi aldım.
Ne yazıkki karayolu ile Hindistan'a gitmek pek mümkün değilmiş.Pakistan vize vermiyormuş güvenlik nedenlerinden dolayı.
Dolayısı ile elimizden uçak opsiyonu kaldı. Air Arabia ile İstanbul-Mumba gidiş-dönüş 400 U.S. Dolara bulabileceğimizi belirtti Zafer Bey.
Temmuz ayına doğru bi fiyat 350 Dolara düşebilirmişte..
Baya uygun geldi bana bu fiyat.
Ayrıca merak edenler için Zafer Bey'den aldığım şu görüşüde paylaşayım; Öğrenci standardında normal harcama ile günlük 20 dolara idare edilebilirmiş.
Biraz kasarsak 15dolara kadar inebilirmiş bu rakam.
Bakalım bakalım,şimdilik bu kadar.Yavaş yavaş netleştiriyoruz durumları.Temmuza kadar herşey yoluna girer umarım..

Umarım gönlünüzdeki rotayı yaparsınız. Yaptıktan sonra izlenimlerinizi de bekliyoruz :smiley:

Selamlar,

Hindistan için günde 15 dolar yeter ama yemekten ve özellikle de içmekten çok kısarak..Yani turistik bir yerde şöyle güzel bir karnımızı doyuralım derseniz, bir günlük paranız yemeğe gider, hatta yetmez bile..Meyve-çapati takılın derim ben. İçki olarak da restoranda bira içmek yerine, çok iyi rom ve konyakları var, kolayla harika, fena halde tavsiye ederim..
Benim blogda 2009 kışında yaptığım Hindistan-Nepal notları var, istersen bir oku: www.arzuortac.blogspot.com
(Reklam falan değil valla, yardımı olabilir diye veriyorum sayın moderatör)
Dur bakayım, biraz kafamı toparlayayım, daha yazarım..

Dostlar İran pakistan hindistan karayolu geçen seneye kadar nispeten gvenliydi. Ancak bu sene sıkıntı varmış diye duydum. Hyundai stareximin deposunu 2tl fulledim disel. Grupla gidilecekse kendi aracınız çok daha hesaplı olur. Sistani Belucistan gndüz geçilebiliyordu. Ancak pakistan bu sene biraz karışıkmışş..

Gezgin ve Gölgesi

Pakisten Konsolosluğunu aradım,Turistik vize vermediklerini söylediler.
"Yaza kadar durum düzelirmi" diye sordum ama bilgileri olmadığını söylediler.
O yüzden karayolu bu bilgiler ışığında biraz zor gözükmekte.. :(

Nepal'e uçakla gidip oradan karayolu ve trenle (Hindistan, Pakistan, İran) İstanbul'a dönmüştük 2 arkadaş. 2 aydan uzun sürmüştü. Uçak biletini ucuza önceden aldıydık. Gulfair ile uçmuştuk ve 1 gecede bedava Bahyren'de 3*'lı otelde kalmıştık. Gezi notlarımı bu forumdan önce başka sitede yayınlamıştım, ama site bakıma girmişti ve tüm notları yüklememişler, ben linki ekliyorum, eksik olanları da daha sonra buraya eklerim.

Her türlü sorunda elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışırım.

http://www.farukbudak.com/wp/?cat=18

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,875
Kayıtlı Üye Sayımız
166,661
Kaydolan Son Üyemiz
Necmierdan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR