Afyon ; Sandıklı - Akdağ Off - Road Keşif Gezisi (12 Aralık 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan sal Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 206
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 38,307
Ynt: Afyon ; Sandıklı - Akdağ Off - Road Keşif Gezisi (12 Aralık 2009)

son olarak devilhere'in 300mm lensini takarak çektiğim akdağın sembolü yılkı atı..

üzerine tıklayınız.

DPP_01100021300xxxxxxxx.jpg

Etiketler

Paylaşım için teşekkürler, Yılkıların fotolarının her biri tablo gibi olmuş. TEbrikler, profesyonel insanlarla bi başka oluyor fotolar.

Birde şunu farkediyorum, artık bu işi yapan her şehirden arkadaşlar çıkıyor, ekipler kuruluyor, çok sevindirici.

Arkadaşlar biraz hasta ve rahatsız olunca takılamadım mevzunun akabinde...
Site yönetimiyle yapılan özel mesajlar sonucunda (Sal yaptı bunu) fotolarımınız istediğimiz zaman silinebileceği yönetim tarafından söylendiği için artık bu konuya takılmıyoruz ve Sedat Açıl Bey'in Sal'a yazdığı özel mesajından ve fotolarımızın bir kaçı ya da hepsinin istediğimiz zaman silenebileceğini o mesajdan öğrendiğimizden sonra elbette rahatladık ve kriz aşılmış oldu.
Bu mesajları beraber takip ediyorduk tabi sitenin tavrının ne olacağını anlamak için. Anladık ve artık sorun yok. Bunun neticesinde Sal gibi ben de fotoğraf yüklemeye devam edeceğim. Off roadcı arkadaşlarımızla da konuştuk durumu ilettik ve herkes sonunda rahatladı.

Şimdi gelelim son gezimize. Bu gezide benim değişime giden fotoğraf makinam henüz gelmediği için Sal'ın Canon Eos 5D Mark ll si ile çekimler yaptık. Ortak çektik. Çektiklerimiz aynı hafıza kartına kaydoldu ve birbirine karıştı haliyle. Biz biliyoruz tabi hangileri olduğunu fakat bu seferlik aynı fotoğrafları birbirimizin izni dahilinde ayrı ayrı işledik ve yine birbirimizin ortak kararı ile buraya koyuyoruz. Bu çekimler Sal ile ortak çalışmamızın ürünleridir ve ikimize aittir. Bu fotoğraflardan örnekler koyacağım ben de. Fakat aynı fotoğrafın farklı tarzda işlenişi olabilecek fotoğraflar. Bu aynı zamanda bir fotoğrafın post-processing işlemi neticesinde nasıl farlklılaşabildiğine de örnek teşkil edecektir. Yani birazcık mutfak da görünecek. Bir deneyim görünsün diye bu seferlik böyle yapacağız. Yani farklı aydınlık oda işlemlerinden geçmiş aynı fotoğraflar da olacaktır.
Bu arada her mesajımda bir fotoğraf koyacağım arka arkaya aynı mesaja sıralayamayacağım. Çünkü bir mesajda izin verilen kb sınırından dolayı iki fotoğraf bile koyamıyorum. Çünkü mesela iki fotoğrafım bile mesaj başına izin verilen sınır olan 1024 Kb'den daha büyük oluyor hep. Küçültebilirim ama kalitesi çok fazla düşmesin diye belli bir düzeyde tutmaya gayret ediyorum yine de. Bu düzey de uzun çarpanın 1920 P olmasıyla vücut buluyor. Çünkü günümüz teknolojisinde bu çözünürlükte monitörler var (full HD) ve bu monitörlerde fotoğraflarımız görüntüleceği zaman dağılıp netliğini iyice yitirmesin istiyoruz. 1920 P uzun çarpanlı bir çözünürlük de daha ufak dosya boyutlarında kaydedilirse netliğini yitiriyor. O yüzden mesaj başına tek fotoğraf koyabileceğim.

Çok güzel bir geziydi. Çok memnun kaldık. Uzun zaman unutulmayacağı kesin.
Emeği geçen herkese ve bunun için masraf eden herkese teşekkürü bir borç biliriz.
Saygı ve sevgilerimle.

Önce bir video...
Vimeo adresine yüklenmiş haldedir. Linki tıklayıp izleyebilirsiniz. Videonun sağ alt tarafına tıklayıp büyüterek izleyiniz. 1280 x 720 P çözünürlüğündedir video. Daha da küçük olmasın diye buraya yükledim. Yüklediğim yer bu çözünürlüğe izin veriyor." diyecektim ki bir de ne göreyim? Bu mümkün değilmiş. Oradaki yüklü videonun linkini verdiğinde burada onun küçük basit bir kopyasına döşünüveriyormuş iş.
Şöyle ki:

Benim vimeo adresine yüklemiş olduğum video 27 Mb büyüklüğünde idi o videoyu burada izlettirirsem 1,7 Mb lık bir video haline geliyor ve cep telefonu videosundan da kötü görünüyor. Bu sebeple sadece linkini vermek istedim ama site buna izin vermiyor. Sitenin yapılanışı şunu söylüyor "videonu düşük kaliteyle buradan izleyeceksin yoksa daha iyi yükleme sağlayan bir yerin linkini vererek kaliteli video izleyemezsin"

Hayır; Mark ll gibi bir makina ile çekilmiş 1920 x 1080 P ve saniyede 30 kare kalitesinde bir videoyu da öyle izlettirmeye insanın gönlü nasıl razı olur? Kalite ile ilgili bir sorunumuz mu var? Çünkü şu halde site inşasının kaliteye izin vermediğini görüyorum.
Nasıl düşünmeliyiz?
Neyse; olur olur, olmadı video da yüklemeyiz ya da kalitesizliğe alışırız diyelim ne yapalım. Mark ll ile çekilmiş yüksek kaliteli videoları zaten küçültüyorum. Fakat bu kadar da kötü bir çözünürlükle izlettiremem herhalde. Ayıp olur makina küser adama valla.

Saygılar...

Ancak aşağıdaki gibi izleyebiliryorsunuz. Örnek olsun diye veriyorum. Bu video benim tarafımdan zaten kabul edilebilir düzeye kadar küçültülmüştür ve 26,9 Mb lık bir video haline getirilmiştir.. Ona rağmen 27 Mb lık video buraya koyunca işte aşağıda gördüğünüz hale geliyor. Büyütmeye falan kalkışmayın dağılıp gidiyor çünkü.
Arkadaşlar bu işleri düzeltirsek daha kaliteli video izlemek mümkün olacaktır. Çok özür dilerim yanlış anlaşılmasın. Bir site herkesi kucaklamalıdır diye düşünüyorum. Bunları geliştirmek gerekir. Eğer sitenin kendisinde belli düzeyde bir kaliteye sahip video paylaşımı sunulamıyorsa, o zaman üzerine tıklanıp izlenebilir link konulabilmesine izin verilmesi daha yerinde olur sanıyorum.
Video koyabildiğim sitelere bu videoları buralarda paylaşabilmek için üye oldum. Fakat sanki "hayır dur bakalım öyle başka linkten güzelini izleyemezsin; kötü de olsa ille benden izleyeceksin" denilmiş gibi hissettim.
Ben buraya yeni üye olmuş bir kullanıcıyım ve koskoca bilgisayarlarda, koskoca monitörlerde ufacık mobil düzeyde görüntüler izlemek istemiyorum doğal olarak. Yeni tanıştığımız hepsi birbirinden değerli arkadaşlarımız buradalar, onun için biz de burada olmak istiyoruz ama fakat kalitede ısrarlıyız biraz ve bunun anlayışla karşılanmasını istiyoruz. Lütfen başka bir çözüm yok ise, tıklanabilir link vermeye izin veriniz. Bunlar kolaylıkla düzeltilebilir şeyler kanaatindeyiz ve kalitesiz olanda ısrar anlaşılır bir şey olamaz diye düşünüyoruz.

Kimse "biz memnunuz bize yetiyor" dememeli. Biz de üyeyiz ve bize yetmiyor mesela çünkü.
İsteklerimiz göze batmasın rica ediyoruz, bu istekler bu siteyi ancak daha kaliteli ve güzel bir yer yapacaktır yapacaksa... Kötü olan örnek değildir, kötü olan emsal teşkil etmez bunu unutmayalım.

Video bu... Büyütmeyiniz zira 1,7 Mb bir şey olduğundan dağılıyor. Örneklemek için koyuyor ve konuyu takdirlerinize sunuyorum.

http://www.vimeo.com/8191127

Kaliteli izlemek için link aşağıda...

Kod:
http://www.vimeo.com/8191127

merhabalar çok güzel eğlenceli bir gezi olmuş orda olmak varmış tokalı kanyona gitmediniz mi yada o fotoğraflara sıra gelmedi mi umarım başka gezilerde sizlerle beraber olurum böyle eğlenceli gezileri kaçırmak istemem:smiley:

Fotoğraf yüklemeye devam edelim bari. Arkadaşlara söz verdik.

ARKADAŞLAR BİR MİKTAR FOTOĞRAF. Linke tıkladığınızda büyüğünü göreceksiniz.

[attachment=1] Büyüğü için linki tıkla. http://img705.imageshack.us/img705/9465/img4191.jpg

[attachment=2] Büyüğü için linki tıkla. http://img709.imageshack.us/img709/8920/img4192o.jpg

[attachment=3] Büyüğü için linki tıkla. http://img39.imageshack.us/img39/118/img4195w.jpg

[attachment=4] Büyüğü için linki tıkla. http://img709.imageshack.us/img709/8603/img4196.jpg

[attachment=5] Büyüğü için linki tıkla. http://img709.imageshack.us/img709/666/img4197a.jpg

IMG_4191.jpg

IMG_4192.jpg

IMG_4195.jpg

IMG_4196.jpg

IMG_4197.jpg

önümüzdeki haftalar içereisinde ısparta afyon varsa burdur daki gezeenbılır gruplarını bıraraya getıren organizasyon yapsak baya iyi olacaga benziyor...

Hah şu fena olmadı galiba.
Tüm çabam daha kaliteli paylaşım için.
Görmek istediğiniz fotoğrafın üzerine tıklayın ve büyüğünü görün. O büyüğünde üstüne tıklarsanız (Ekran çözünürlüğünüz 1920 x 1080 P den daha küçük ise ) Daha da büyüğünü görürsünüz.
Ve oradan indirebilirsiniz fotoğrafları bilgisayarınıza arkadaşlar...
İyi Seyirler.

1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

11.

12.

13.

14.

15.

16.

17.

18.

19.

20.

21.

22.

23.

24.

25.

26.

27.

28.

29.

30.

31.

32.

33.

34.

35.

36.

37.

38.

39.

40.

41.

42.

43.

jeyon hocam herşeyin güzel olması için verdiğiniz emeklere çok teşekkürler.

Bir video daha...

http://vimeo.com/8197918

Büyüğünü izlemek için link:

Kod:
http://www.vimeo.com/8197918

sevgili jeyon,
fotoğraf düzeni ve fotoğraflar harika olmuş. videolarda o anları tekrar yaşatıyor. eline sağlık.

slm arkadaslar gezımız nasıl olmus umarım beyenmıssınızdır herkeze tşkler

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR