Ynt: Afet Sonrasında Karavanımızı Kaybettik..
Yaşar Bey geçmiş olsun.
Park halinde duran çekme karavanımda oluşacak hasarı teminat altına alacak kısmi kasko sigortasını bir hafta önce yaptırdım. Bu kasko türünde trafikte meydana gelecek kazalara karşı teminat verilmiyor, benim teminatlarım yanma, çalınma, sel, deprem, grev lokavt / halk hareketleri, terör, kemirgen ve vahşi hayvan zararları, toprak kayması, fırtına, dolu ve yıldırım sonrasında meydana gelecek zararların karşılanması şeklinde.
Üçüncü kişilerin ard niyetli hareketlerinden veya kötü şakalardan meydana gelecek zararlar teminat altında değil (acenteye fiyat farkını ödemeyi teklif etmeme rağmen bu teminat sağlanmadı, şirket bu teminatı vermiyormuş)
Allianz Sigorta (0216 556 66 66) sözünü ettiğim kısmi kaskoyu 355 TL (üç yüz elli beş TL) karşılığında yaptı (World karta 12 taksit) Karavanın değerini aksesuarları ile beraber 60.000 TL olarak bildirdim (düşük değer bildirilirse kasko tazminatı hiç ödenmeyebilir ya da tazminat bedelinden önemli kesintiler yapılır) Hasar halinde bu tutar ödenecek diye bir kural yok, rayiç değer 60.000 TL tespit edilirse bu tutar ödenecek, rayiç değer daha düşük bulunursa o zaman bu daha düşük olan tutar ödenecek.
Dayanışma sağlanırsa, çekme karavanların günlük veya haftalık trafik seyirlerinin sigortalanması konusunda imkanlar doğar diye düşünüyorum (böyle bir teminat veren sigorta şirketi yok veya ben bulamadım)
Bunun gibi, çekme karavanlarda üçüncü kişilerin muzip veya ard niyetli hareketlerinden doğacak hasarlar da teminat altına alınabilir ve motokaravanların daha iyi koşullarda sigortalanması sağlanabilir. Bence sigorta yaptırmak isteyenler bir şekilde topluca hareket eder ve hep birlikte sigorta şirketi ile pazarlık yaparsa (sigortalanacak şu kadar karavanımız var hangi teminatları kaç paraya verirsiniz, paramız hazır ve onu size vermek istiyoruz hadi onu cebimizden alın, denilirse) bu günkünden çok daha iyi şartlar sağlanır.
Tekrar geçmiş olsun
Saygılarımla