Adım adım karavan imalatı..

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan karavancı Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 24
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 24,189

karavancı

Serdar
Mesajlar
55
Tepkime Puanı
3
Yer
Antalya
Merhaba,

Daha önce de bahsettiğim gibi artık kendi karavanımı kendim imal etme zamanı geldi hatta epeyde geçti.Öncelikle nasıl bir karavan imal etmek istiyorum.Bu karavan ile ilgili beklentilerim neler olmazsa olmazlarım neler bunlardan bahsetmek istiyorum.

Öncelikle artık büyük karavan istemiyorum.Zamanında 6,5 metrelikler,motokaravanlar dahil hepsini kullandım hevesimi aldım biraz da yaş ilerleyince derleyip toparlamak daha kolay olsun ama bu arada da her türlü temel ihtiyaçlarıma cevap versin istiyorum.

Benim için bir karavanda olmazsa olmazlardan ilk madde yatak.Boy 200cm en minimum 120-130 cm ve sabit olmalı.Antalyada istenilen ölçülerde yatak imal eden bir arkadaşım var.Çok sağlam ve full ortopedik yataklar üretiyor ve yıllarca deforme olmuyor.Karavanımda öncelikle böyle bir yatatk olmalı.

İkinci olarak banyo.70*70 oval tip bir köşe banyosu istiyorum.Bu ölçülerde tekne var etrafını da duşa kabinle çevirebilirim ancak görünüm olarak bana daha göze hoş gelebilecek bir tarz lazım.Şimdilik bu konu ile ilgili düşünüyorum.

Karavan iki kişilik olacağı için sabit yatağın dışında yatak ihtiyacım yok.O yüzden oturma grubu 50*50 iki adet puf tarzı (Arkalıklı da olabilir) oturaktan ibaret olacak.Masa portatif sökülüp takılabilir tarzda olacak.yemek sonrası masa kaldırılıp puf yanyana getirilebilir ve tv seyredilebilir ...vs.

Güzel bir mutfak istiyorum geniş bir bankosu,evyesi ve domino ocağı olan bir mutfak olmalı.Bir de aşırı olmasa da elbise dolabı.50*50 olabilir.WC ihtiyacını porto potti ile çözmeyi planlıyorum.

Karavan iç ortamını Webasto ile ısıtmayı,Mutfak ve banyo suyunu hermetik sohben ile ısıtmayı düşünüyorum.Uydu temelli bir TV sistemi küçük de olsa iyi bir ses sitemi istiyorum.

Kamplarda konaklamak bana göre olmadığı için elektrikten mümkün olduğunca bağımsız kendi kendine yetebilecek bir sistem kurmam gerekiyor.Bu bakımdan öncelikle Abdi bey in 3 sistem buzdolabını aldım.Kendisi bana her konuda çok yardımcı oldu sağolsun ayrıca LPG ile çalışacak üç ayrı sistem olacağı için tüp taşımak yerine araç LPG tankı takma fikrini verdi.Haklı da.Hemşehrime yakın dostluğu için çok teşekkür ediyorum.

Çok şeymi bunlar bilemiyorum ama olması gerekli.Bunlar temel isteklerin bunların dışında elbette ki olması gereken daha pek çok şey var bunlardan bahsetmiyeceğim (Dışına tente,temiz pis su depoları,aydınlatma,pencereler,.......vb...


Şimdi bu doğrultuda öncelikle dış şekil ve iç dizayn konusunda plan çalışmaları yaptım ve bana en sıcak gelenleri sizinle paylaşmak istiyorum.Bunlar benim bakış açından gördüklerim ve çizimlerim.Sizlerin de bakış açılarınızı yansıtan yorumlarınıza açığım.Önemli olan en idealini yakalamak.

Plan resimlerini yükliyemedim güvenlikten geçemedi diye uyarı veriyor.Bu konuda yardım alabilirim.
 

Etiketler
Ynt: Adım adım karavan imalatı..




Serdar bey merhaba,

inan ki..karavan konusunda yazdıklarınız,istekleriniz ..benim düşüncelerimle o kadar aynı ,tıpatıp ki..bir ara kendim yazıyormuş gibi hissettim.

Sizi izlemeye devam edecegim..kolay gelsin.. :D
 

Ynt: Adım adım karavan imalatı..

Yazdıklarıma resim ekliyemiyorum güvenliği geçemedi diye uyarı veriyor.Resmin boyutu sadece 64 kb ama yine de sorun yaşıyorum.Bilgisi olanların yardımını rica ediyorum.
 

Ynt: Adım adım karavan imalatı..

Bu arada deneme amaçlı siteden aldığım başka bir resmi yüklemek istedim bir problem çıkmadı dosya boyutu da büyük olmasına rağmen.
 

Ynt: Adım adım karavan imalatı..

Resim uzantısını png olarak değiştirince kabul etti..Aldattık mı ne? :smiley:

Şimdi karavanın tabanı 260 cm

Yerleşim planında genişlik 300 cm.

Yatak taban seviyesinde öne ve arkaya olan genişlemelerden dolayı 300 cm genişlik elde ediyoruz.

Bunu niye böyle yaptım derseniz,dışarıdan bakıldığında daha hoş bir görüntü olmasını istedim.


Karavan 2


Karavan 1
 




Ynt: Adım adım karavan imalatı..

mdr' Alıntı:
Serdar bey merhaba,

inan ki..karavan konusunda yazdıklarınız,istekleriniz ..benim düşüncelerimle o kadar aynı ,tıpatıp ki..bir ara kendim yazıyormuş gibi hissettim.

Sizi izlemeye devam edecegim..kolay gelsin.. :D

İsmail bey merhaba,Belli bir yaş ve tecrübeye erişince beklentiler ve istekler de sanıyorum bir olgunluğa ulaşıyor.Umarım imalatım sırasında hoşunuza gidecek bir şeyler bulursunuz.Sevgi ile kalınız
 








Ynt: Adım adım karavan imalatı..

Merhaba,Bİr aya yakındır siteye giremedim.İzmirdeydim annemin rahatsızlığı ile ilgilendim.Bİrkaç gün önce Antalya ya döndüm.Henüz imalata başlıyamadım.Hava raporuna bakılırsa Nisan boyunca yağış veriyor.İmalatı kapalı bir alan olmadan bahçede yapacağım için bir süre daha ertelemk zorunda kalacağımı gösteriyor.Kısmet neyse o olacak.Hayırlısı olsun bakalım beklemede ve araştırma çalışmalarına devam etmekteyim ama asla dönmek yok.Yola çıktık bir kere geç de olsa başlıyaağım ve bitireceğim.
 






Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,475
Mesajlar
1,518,495
Kayıtlı Üye Sayımız
172,126
Kaydolan Son Üyemiz
Mev

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst