Adana Yöresel Yemekleri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan penguen Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 47,091
Ynt: Adana Yöresel Yemekleri

Ekşili Kabak

1 kg kabak
1 kase haşlanmış nohut
5-6 diş sarımsak
domates ve biber salçası
2 adet biber
1 orta boy soğan
Yarım su bardağından az sıvı yağ
kuru nane, pul biber ve tuz
3 adet domates
2 adet limon

Soğanı ve biberi yemeklik doğrayıp yağda kavurun,
Üzerine birer yemek kaşığı salçaları ilave edin.
Kabakların dış kabuğunu bıçakla aldıktan sonra iri iri doğrayın ve tencereye ilave edin.
Bir miktar su ilave edip yarım pişene kadar bekleyin.
Domatesleri doğrayıp ilave edin.
Nohutları ilave edin.

Bir kasenin içerisine 2 limon sıkın, sarımsakları da ezip ilave edin, üzerine de kuru nane döküp karıştırın ve yemeğe dökün.
 

Etiketler
Ynt: Adana Yöresel Yemekleri

Yüzük Çorbası

Yarım kg mantı (küçük bohça şeklinde kapanmış)
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
2-3 domates
1 orta boy soğan
1 küçük çay bardağı sıvı yağ
Limon suyu
kuru nane

Geniş bir tencerede yağ soğan ve salçaları kavurun
Domatesleri rendeleyip kavrulan salçaya ilave edin
Bir miktar piştikten sonra üzerine kaynamış 6 su bardağı su dökün
Mantıdan daha sulu olacağı için eğer suyu az gelirse siz göz kararı sıcak su ilave edebilirsiniz.
Daha sonra mantıları da içerisine atın.
Yapışmaması için bir süre karıştırın.
limon suyu ve kuru nane ilave edin.
 

Ynt: Adana Yöresel Yemekleri

Güneydoğu mutfağı birbirine benzerlik gösterdiği gibi farklılıkta gösteriyor(aslen Urfalıyım da...)
 

Ynt: Adana Yöresel Yemekleri

şırdan hariç Adanamın bütün yemeklerine bayılırımm