Ynt: Adana Yöresel Yemekleri
Ekşili Kabak
1 kg kabak
1 kase haşlanmış nohut
5-6 diş sarımsak
domates ve biber salçası
2 adet biber
1 orta boy soğan
Yarım su bardağından az sıvı yağ
kuru nane, pul biber ve tuz
3 adet domates
2 adet limon
Soğanı ve biberi yemeklik doğrayıp yağda kavurun,
Üzerine birer yemek kaşığı salçaları ilave edin.
Kabakların dış kabuğunu bıçakla aldıktan sonra iri iri doğrayın ve tencereye ilave edin.
Bir miktar su ilave edip yarım pişene kadar bekleyin.
Domatesleri doğrayıp ilave edin.
Nohutları ilave edin.
Bir kasenin içerisine 2 limon sıkın, sarımsakları da ezip ilave edin, üzerine de kuru nane döküp karıştırın ve yemeğe dökün.
Ekşili Kabak
1 kg kabak
1 kase haşlanmış nohut
5-6 diş sarımsak
domates ve biber salçası
2 adet biber
1 orta boy soğan
Yarım su bardağından az sıvı yağ
kuru nane, pul biber ve tuz
3 adet domates
2 adet limon
Soğanı ve biberi yemeklik doğrayıp yağda kavurun,
Üzerine birer yemek kaşığı salçaları ilave edin.
Kabakların dış kabuğunu bıçakla aldıktan sonra iri iri doğrayın ve tencereye ilave edin.
Bir miktar su ilave edip yarım pişene kadar bekleyin.
Domatesleri doğrayıp ilave edin.
Nohutları ilave edin.
Bir kasenin içerisine 2 limon sıkın, sarımsakları da ezip ilave edin, üzerine de kuru nane döküp karıştırın ve yemeğe dökün.