Acil yardım havalı arb kilit komrasör susmuyor

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan foremost Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 19
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 4,935

Etiketler
Ynt: Acil yardım havalı arb kilit komrasör susmuyor

arkadaşlar komprösör olayında çuvallamaya yaklaştık valflerde birşey bulamadık elektirikçim devre kesici sıkıntılı onu değiştirelim dedi aradık yakın bir kesici bulduk yerleştirdik bu seferde basınca ayar veremiyoruz ve kaç bar basınç bilemiyorum ben müşürdende şüpeliyim artık çünkü dolduğu zaman kopmrösör susuyor geriye bir tek şey kaldı difransiyelden kaçak başka yer kalmadı orayı kontrol edeceğiz ancak bu seferde koprösörümüz bozuldu nasıl bozduğumu bilemiyorum ama gitti motor geçmiş olsun

Dostum önceden yazmıştım
' Kilit devreye girince depolanmış hava boşalıyor, tekrar doldurmak için çalışıyor ama hava kaçıyor. Büyük bir ihtimalle valf açık kalıyor. Aç kapa yaptığın zaman depon doluyor, valf tarafını kontrol et, takılı kalmış olabilir.'

Pompayı gösterdiğin elektrikçi muhtemelen arabalara teyp bağlayan ya da tüplü televizyonları tamir eden biri, bu tip minyatür pompalardan anlamaz. Sanayi işleri ile uğraşan düzgün bir elektrikçi bulmanda fayda var.

Elektrikçinin kapattığı devre galiba basınç ayar devresi idi. Pompa basınç ayarını bulamadığı için kendini yakmış olabilir/olmayabilir de. Bütün pneumatik sistemlerde birbirlerini kontrol eden emniyet mekanizmaları vardır. Mutlaka motorun üzerinde kendini koruma devresi olmalı o kısa devre yapmış olabilir.

En kolayı şimdi aklıma geldi, bu malzemenin kullanım kitapçığı olması lazım, yoksa netten bak orada devre şeması vardır, onu da bulamadın, bu ürün kaç senelik belki bir kısmını garantiden yaptırabilirsin faturasını bul.

Bozuk olmayan şeyleri tamir etmeyiniz, arabanızın ayarlarıyla lütfen oynamayınız. Boş kaldınız diye de vince el atmayın, sonucunu görür gibiyim.

Dixie' Alıntı:
Dostum önceden yazmıştım
' Kilit devreye girince depolanmış hava boşalıyor, tekrar doldurmak için çalışıyor ama hava kaçıyor. Büyük bir ihtimalle valf açık kalıyor. Aç kapa yaptığın zaman depon doluyor, valf tarafını kontrol et, takılı kalmış olabilir.'

Pompayı gösterdiğin elektrikçi muhtemelen arabalara teyp bağlayan ya da tüplü televizyonları tamir eden biri, bu tip minyatür pompalardan anlamaz. Sanayi işleri ile uğraşan düzgün bir elektrikçi bulmanda fayda var.

Elektrikçinin kapattığı devre galiba basınç ayar devresi idi. Pompa basınç ayarını bulamadığı için kendini yakmış olabilir/olmayabilir de. Bütün pneumatik sistemlerde birbirlerini kontrol eden emniyet mekanizmaları vardır. Mutlaka motorun üzerinde kendini koruma devresi olmalı o kısa devre yapmış olabilir.

En kolayı şimdi aklıma geldi, bu malzemenin kullanım kitapçığı olması lazım, yoksa netten bak orada devre şeması vardır, onu da bulamadın, bu ürün kaç senelik belki bir kısmını garantiden yaptırabilirsin faturasını bul.

Bozuk olmayan şeyleri tamir etmeyiniz, arabanızın ayarlarıyla lütfen oynamayınız. Boş kaldınız diye de vince el atmayın, sonucunu görür gibiyim.
ne desen haklısın ancak bulunduğum ilde usta bulmak çok zor denize düşen misali yoksa istanbul bunun doktoru oto mekanik hüseyin abi ama benim ne götürmeye nede uğraşmak için zamanım var bu yüzden burada yaptırmaya çalışıyorum şimdi ustanıın yanından geliyorum pomrösörü tamır etmiş kömür teli yanmış diyor ben yaktım kusura bakma desene neyse şimdi arka difransiyel söküldü bizzat gidip baktım kaçak içeride oluşmuş havayı verdiler kabak gibi çiktı kaçak içinden hava direk tahlıye hortumu var oradan dişarı çıkıyormuş ben resimleri çekeceğim akşam sizlerle paylaşacağım elektirikçinin yamurundan kaçtık diyer ustanın dolusu tutulduk hadi bakalım kolay gelsin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR