ACİL YARDIM!!! - 1998 Dizel Opel Fronera Debriaj seti (Debriaj baskı balata)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan çaylak offroad Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 11
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 3,383

çaylak offroad

Yeni Üye
ACİL YARDIM!!! - 1998 Dizel Opel Fronera Debriaj seti (Debriaj baskı balata)
Merhaba arkadaşlar, konu başlığından da gördüğünüz üzere tecrübeli arkadaşlarımızdan acil yardımlarını rica ediyorum.
1998 model Opel Frontera 2.5 turbo dizel aracım var. Fakat şöyle bir sıkıntımızda mevcut.;
Aracımın ruhsatımdaki modeli fronera 2,5 tdı olarak geçiyor. fakat silindir hacminde 1990 yani 2,0 olarak görünüyor. Yani aracımın motoru 2,5 mi, 2,0 mı bilemiyorum. Aracımı aldığım arkadaşta bu konuda beni tam olarak aydınlatamadı :( motor ustalarıda bir fikir veremedi. Yani aracım 2,5 tdı mı, 2,0 tdı mı bilemiyorum.
Sonuç olarak Debriaj seti (Debriaj baskı balata) yı ben neye göre ve nasıl araştıracağım? Motorun üzerinde hem ısuzu hem opel logoları mevcut. Isuzu debriaj seti uyar mı? Maliyetler aşşağı yukarı nedir? Ve debriaj baskı balata setini nereden temin edebiliriz.?
Şimdiden teşekürlerimi sunuyorum ve yardımlarınızı bekliyorum...

Etiketler
Ynt: ACİL YARDIM!!! - 1998 Dizel Opel Fronera Debriaj seti (Debriaj baskı balata)

motorun üzerinde 4JG2 gibi bir numara yazması lazım ordan yola çıkabilirsin,ısuzu grubu ile uyumlu diye biliyorum

Ynt: ACİL YARDIM!!! - 1998 Dizel Opel Fronera Debriaj seti (Debriaj baskı balata)

4ja1 motor kodu olanlar 2500 cc isuzu motor sonunda 4ja1-tc varsa turbolusu 2000 cc motor kullandıklarını hiç duymadım 2.3cc 2.5cc 2.8cc 3.1cc isuzu diesel motorlar kullanıldı 98den sonra 2.2cc motor kullanıldı bu motorun isuzu olup olmadığını bilmiyorum debriyaj isuzularla uyması lazım diye düşünüyorum isuzu servisleri yardımcı olur orjinal takım600tl civarı olabilir

Örneğin bende 3.1 dizel ısuzu var nkr nin debriyaj setini kullandım

Bence debriyaj söküldükten sonra üzerindeki numara ile aramak veya parçacıları o şekilde gezmek ,kendi adıma benim 2.2 a kasa idi 20 gün oldu değişeli yanlış parça olma veya gönderilme ihtimali yüksek,başımıza geldi.

bendede 2.5 var ruhsattada motorun üstündede 2.5 tds yazıyor parça alırkende motor ve şase nosuna göre araştırıyorum sorun çıkmıyor

arkadaşlar hepinize teşekür ederim. şanzumanı indirdik ve baskı balatayı komple söktük. baskıda çok şükür sorun yoktu, sadece balata aldık. nkr nin balatalarının aynısıymış bizimkisi. japon malı 0 balatayı 130 tl ye aldık. ustamızda işi halletti ve şanzumanı topladı onada 150 tl verdik ve mutlu sona ulaştık :p

çaylak offroad' Alıntı:
arkadaşlar hepinize teşekür ederim. şanzumanı indirdik ve baskı balatayı komple söktük. baskıda çok şükür sorun yoktu, sadece balata aldık. nkr nin balatalarının aynısıymış bizimkisi. japon malı 0 balatayı 130 tl ye aldık. ustamızda işi halletti ve şanzumanı topladı onada 150 tl verdik ve mutlu sona ulaştık :p

Gozun aydin... gule gule keyifle bin....

Bu arada neymis parca sorunu yokmus... ;D

mrdnmz' Alıntı:

Geçmiş olsun, evet kaporta hariç Frontera'da parça sıkıntısı çekmezsin, motor parçası vectra-omega, şanzıman-alt takım isuzu

ön çamurluklar, ön cam, kaput, ön kapılar kapı açma kolları gibi coğu parça isuzu uyumlu olması lazım

100_2203.JPG

mrdnmz' Alıntı:

Teşekür ederim ;) valla parça sornu çok şükür öyle çokta can sıkacak bişey değilmiş. birtek balatayla kurtardık, baskıya veya bilyeye gerek kalmadan :D

vetmederes' Alıntı:
Geçmiş olsun, evet kaporta hariç Frontera'da parça sıkıntısı çekmezsin, motor parçası vectra-omega, şanzıman-alt takım isuzu
Bilgi için teşekür ederim, başım sıkştıkça desteklerinizi bekliyorum ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR