Acil Durumlarda Nerede Olduğunuzu SMS ile Öğrenmek!.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SEVAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 22,779
Ynt: TURKCELL YER BULMA HİZMETİ

sms_lokasyonbilgisi.jpg

Etiketler
Ynt: Acil Durumlarda Nerede Olduğunuzu SMS ile Öğrenmek!.

Arkadaşlar lütfen yeni bir konu açmadan önce, o konunun daha önce mevcut olup olmadığını kontrol etmek için forum genelinde arama yapınız. Bu konu tam 4 kez ve her biri ayrı bölümlerde olmak üzere açılmış. Başlıklarını değişitirmeden hepsini birleştirdim. Lütfen dikkat edelim. İlk 3 konu arasında sadece dakikalarla ifade edebileceğimiz bir zaman farkı var. Forumumuzda mesaj kirliliği ve konu karmaşıklığı olmaması için lütfen bu konuda titiz davranalım. Teşekkürler...

guzel bir servis gibi gorunuyor. eger pozisyonu bu kadar kesin ogrenebiliyorsak kesin kullanirim. tesekkurler.

Arazide deneyen varmı cevep geliş hızında ve doğruluk oranında fark varmı acaba

Bu konuda ben işim dolayısı ile az çok bilgi sahibiyim.

Cep telefonu dediğimiz alet bir nevi telsizdir.2 km kadar bir menzili bulunur.Bu mesafe içindeki baz istasyonlarından alım yapar.Açık arazilerde bu alan biraz daha uzayabilir.

Yani tamı tamına yerinizi noktalama olarak bulamazsınız ama bulunduğunuz yere yakın 3-4 baz istasyonu varsa bu istasyonları kerteriz alan sistem yakınlık-uzaklık hesabı ile yaklaşık yerinizi söyler.

Açık arazilerde ise şehirlerdeki gibi yaygın baz istasyonları yoktur.Üstelik açık alanda mesafe dahada uzayabilir.

Sistem 2-4 km ötedeki baz istasyonunun yerini gösterecektir. Yani arazide yer sorgularsanız alacağınız yer ismini merkez farzedersek 2-4 km lik bir daire içindesiniz demektir.

Bunu şöyle tanımlayalım 3 adet boğaz köprüsünü uç uca ekleyip bir çember çizdiğinizde oluşacak bir alanın içinde herhangi bir noktadasınız yani:smiley:

Eğer baz istasyonu görüş mesafeniz içinde ise,yakın bir civarda bir direk,yerleşim yeri vs.görebiliyorsanız açık alanda yer tesbitiniz kolaylaşır.Ama bunları göremiyorsanız yukarda örneğini verdiğim gibi yarıçapı 2-4 km civarı bir çemberi dolaşmanız gerekir.

Hatırlayın Muhsin Yazıcıoğlunun helikopteri düştüğünde yer tespiti için portatif baz istasyonları kurmaya çalışmışlardı.Çünkü tek bir telefondan gelen sinyalin o kadar geniş bir alanda nerde olduğunu bulamıyorlardı. Etrafa portatif baz istasyonları kurarak sinyalin tam yerini bulmaya çalışacaklardı.

bulunduğunuz yeri yazıyordu gliştirdiler sistemi demekki güsel

Güzel bir uygulama, bu yöntemle kaybolan kişiyi kolluk kuvvetlerine gerek kalmadan kendimiz bile bulabiliriz, tabi kaybolan kişi bize bu mesajını göndermesi koşuluyla, vay be teknolojiye bak daha neler göreceğiz kim bilir...

:smiley: O kadar anlattım ama kimse okumaya zahmet etmemiş.

Kaybolan kişiyi bu yolla siz bulmak isterseniz sizde kaybolursunuz. Aman dikkat.

Sonuçta kaybolan kişi bize konumunu bildirirse biz de Gps yardımıyla onu bulabiliriz, yani çemberi ne kadar daraltabilirsek işimiz kolaylaşır, aslında ülkemizde kaybolmak da baya bi zor, 1-2 saat yürüme mesafesiyle bir yerleşim yerine varma ihtimalimiz de çok yüksek, ama istisnalar ve özel durumları ayrı tutuyorum tabi, gene de Gps i olmayanlar için çok güzel bir uygulama.

Selamlar Saygılar...

Cep telefonu ile konum bildirme olayı oldukça sakat bir şeydir ben bunu anlatmaya çalışmıştım.

Cep telefonu alıcıdan sinyal alır. Sinyal aldığı alıcının koordinatınıı size verir.

Örnek veriyorum: Diyelimki telefon alıcısı kadıköyde feribot iskelesinde olsun. Siz ise yukarda boğa heykelinin orda olun. Yer sorduğunuzda size kadıköy liman diyecektir yani sizin metresi metresine yerinizi değil alıcı antenin adresini verecektir.

Doğada zaten alıcı antenin çekme kapasitesi sınırlı heryerde baz istasyonu yok ki baz larında kapsama alanı 2 km kadar bir şey.

Bu olayın böyle pompalanma sebebi telefon şirketlerinin Yazıcıoğlu vakasını reklama çevirme çabasından kaynaklanıyor.Bu hizmet zaten yeni değil hatırlarsınız ceplerimizde eskiden sinyalin verildiği mahalle yada ortamın adı yazardı mesela "Kadıköy meydan" yada "mecidiyeköy-büyükdere cad" gibi isimler cebimizde ekranda görünürdü.

GPS ile bulabilmeniz için karşı tarafında size GPS koordinatı vermesi lazım yoksa siz bu kişi doğudamı-batıdamı-güneydemi kuzeydemi bilmiyorsunuz.Siz sadece sinyali veren ve dağıtan direğin koordinatını biliyorsunuz cepte. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,682
Kayıtlı Üye Sayımız
166,528
Kaydolan Son Üyemiz
yusufkaptan41

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR