Acil Durumlarda Nerede Olduğunuzu SMS ile Öğrenmek!.

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan SEVAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 35
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,077

SEVAL

www.sevalduban.com
Web
www.sevalduban.com
Yeni bir yere gittiğinizde nerede olduğunuzu tam olarak bilemediğinizde ya da size ulaşmalarını istediğinizde ve yerinizi tarif edemediğinizde Turkcell Neredeyim? hizmetini kullanabilirsiniz.

Servisi 7777'ye NEREDEYIM yazıp göndererek kullanabilirsiniz. Kısa mesaj olarak size o anda bulunduğunuz yeri coğrafi ve adres olarak öğrenebilirsiniz.

Mesaj attığınızda;

Adres bilgisi,
En yakın noktalar ve telefonları,
Coğrafi standartlara uygun olarak konum bilgisi,
Polis ve Sağlık acil durum telefonları mesaj olarak iletilir.

Örnek Mesaj;

BULUNDUGUNUZ BOLGE

Istanbul, Beyoglu, Asmali mescit, Guven Sk

SIZE EN YAKIN NOKTALAR

Kasımpasa karakolu 502m (02121234567), Beyoglu dispansereri 45m (02121234567), Sisli Etfal 2km (02121234567)

COGRAFİ KONUMUNUZ

30derece 43dk 22sn Kuzey , 41derece 23dk 34sn Dogu )

Polis Imdat 155, Alo Jandarma 156, Hızır Acil 112, İtfaiye 110

--------------------------------------------------------------------------------

NOT: Abonenin konumuna dair sağlanan içerikler bilgilendirme amaçlıdır. Abonenin konumunun hava ve yer koşullarına göre değişiklik gösterdiği, konum bilgisi iletilen kurumların telefonunun kapalı olması, değişmesi yada açılmamasından dolayı Turkcell yükümlülük kabul etmemektedir.

Etiketler
Turkcell "NEREDEYIM" servisi - Yeni

Uludağ'da bir hiç yüzünden gencecik bir can kaybettik. Bürokrasinin tozlu kanunları bir cana daha mal oldu. Şimdi bu bilgi geldi. Hep geç akılları başlarına gelir zaten. Aklınızda olsun herkese yayın lütfen...

Turkcell aboneleri için yeni bir servis hayata geçti. Şu an aktif. ACIL ya da NEREDEYIM yazıp 7777 veya 2222 numaraya mesaj gönderirseniz, aşağıdaki gibi bir mesaj geliyor. Normalde 2sms/4 kontör. Ancak kontörünüz olmasa da mesaj gönderiliyormuş.
Turkcell'lilerin bilmesinde fayda var.

Örnek mesaj:
BULUNDUGUNUZ BOLGE
Istanbul,Kadikoy, Icerenkoy, Karaman Ciftlik Yolu Caddesi
COGRAFI KONUMUNUZ
(40derece 58dk 44sn Kuzey,29derece 06dk 22sn Dogu)
SIZE EN YAKIN NOKTALAR
Tem Buro Amirligi 103m(+902164104113) , Ozel Avicenna Hastanesi 225m(+902165741000) , Infotech Bilisim ve Iletisim Teknolojileri A.S. 32m(+902165740505)
Polis Imdat 155, Alo Jandarma 156, Hizir Acil 112, Itfaiye 110

Hiç ihtiyacınız olmaması dileğiyle..... Ben denedim 1 dakika içinde cevap geliyor..

Sevgiler.

Turkcell Bulunduğunuz Mevkii ve Coğrafi Konumunuzu Bildiren Servis Açmış

Mail ile bana bu mesaj geldi. Aynen iletiyorum.

"Hiç ihtiyacınız olmaması dileğiyle....

Uludag'da hic yuzunden gencecik bir can kaybettik,burokrasinin tozlu kanunları cana mal oldu..Simdi bu bilgi geldi,hep gec akillari baslarina gelir zaten..Aklinizda olsun ,yayin lutfen...

15 saniye sonra falan cevap geliyor.

Turkcell abonelerine bir servis yapıldı. Şu an aktif.
ACIL yada NEREDEYIM yazıp 7777 veya 2222 numarasına mesaj gönderirlerse, kendilerine aşağıdaki mesaj gönderiliyor. Normalde 2sms/4 kontör. Fakat kontörü olmasada mesaj gönderiliyor.
Turkcell'lilerin bilmesinde fayda var.

BULUNDUGUNUZ BOLGE
İstanbul, Üsküdar, Altunizade, Tophanelioğlu Caddesi
COGRAFI KONUMUNUZ
(41 derece 01 dk. 09 sn Kuzey, 29 derece 02 dk. 41 sn Doğu)
SIZE EN YAKIN NOKTALAR
Altunizade Polis Karakolu 214 m , Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi 145 m, Polis Karakolu Otobüs durağı 35 m
Polis Imdat 155, Alo Jandarma 156, Hizir Acil 112, Itfaiye 110 "

Bu mesajı Turkcell hattıyla bir arkadaşım bizzat denedi. Çalışıyor arkadaşlar. Turkcell'den gelen SMS'i bir arkadaşınıza iletirseniz o da Jandarma vasıtası ile size çok kolay ulaşabilir. Jandarmanın Turkcell'e yer sormasına gerek kalmaz.

Ynt: Turkcell "NEREDEYIM" servisi - Yeni

Merhaba,

Ben dün akşam denedim, gerçek. Sanırım, telefon görüşmesi yapmamızı sağlayan noktanın koordinatlarını veriyor; bulunduğumuz yerin değil. Çünkü bana yakın ayrı bir mahalle ve sokağı verdi.

Cavid Sezen

Ynt: Acil Durumlarda Nerede Olduğunuzu SMS ile Öğrenmek!.

Tüm Turkcell Abonelerinin ACIL yada NEREDEYIM yazıp 7777 veya 2222 numarasına mesaj göndermeleri yeterlidir

http://www.turkcell.com.tr/bireysel/servisler/asistan/turkcellneredeyim
en doğru bilgi buradakidir sanıyorum.

böyle bir uygulamadan uludağda kaybolup ölen genci haberdar etselermiş telefondan yerini kendi söyleyebilirmiş. yazık.
paylaşım için teşekkürler

Ynt: Turkcell Bulunduğunuz Mevkii ve Coğrafi Konumunuzu Bildiren Servis Açmış

güzel bi paylaşım.teşekkürler. diğer servislerin de bu uygulamaya geçmesi lazım.

terrano' Alıntı:
böyle bir uygulamadan uludağda kaybolup ölen genci haberdar etselermiş telefondan yerini kendi söyleyebilirmiş. yazık.
paylaşım için teşekkürler

Zaten olay bundan sonra turkcell bu uygulamayı geliştirdi...

sms_lokasyonbilgisi.jpg

Görseldeki anlatım baz istasyonuyla cep telefonu arasında herhangi bir fiziksel engel (yüksek binalar, dağlık alan vb) olmaması durumunda geçerli. Baz istasyonuyla cep telefonu arasındaki engellere göre belki de o kırmızı hat neredeyse baz istasyonu kapsama alanının yarısı olabilir. Tabi yazıda anlatıldığı gibi eğer şehiriçindeyseniz cep telefonunuz birden çok baz istasyonuna bağlanabileceğinden kırmızı hat birkaç metreye kadar düşebilir.

Bkz;

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=23588.msg215510#msg215510

Ynt: Turkcell Bulunduğunuz Mevkii ve Coğrafi Konumunuzu Bildiren Servis Açmış

Konuyla ilgili daha önce de bir başlık açılmıştı.

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=25685.0

TURKCELL YER BULMA HİZMETİ

Arkadaşlar turkcell yeni bir hizmetinden bugün haberim oldu.Belki sizlerin haberi vardır ama
yinede paylaşmak istedim.NERDEYİM yazıp 2222 mesaj atıyorsunuz.bulunduğunuz bölge-coğrafikonum-size enyakın polis telefonu-sağlık ocağı mesafe ve yönleriyle ilgili bilgiler anında geliyor.UMARIM KİMSE KULLANMA İHTİYACI OLMAZ.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,850
Kayıtlı Üye Sayımız
166,647
Kaydolan Son Üyemiz
Pw250

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR