acil durumlarda ne yapmali

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan KOSTANZA Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 22
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,443

KOSTANZA

Ana Kamp
Yer
istanbul
herkese merhaba. araniza katilali bir hafta oldu, liberty le 2 geziye ciktim, az sonra bir geziye daha cikicam, gecen gezimde tehlikeli durumlarda kaldim ama camurdan sans eseri cikabildim). sormak istedigim kemerburgaz ciftalan tarafinda saplanip kalirsam me yapmam gerekir? yardim cagrisi yapip bi arkadasi oraya kadar beni kurtarmak icin getirmek istemem, bildiginiz bir yontem varmi? cekici cagirmak ya da kepce cagirmak gibi? varsa telefon numarasi gibi yardimci bilgiler verirseniz sevinirim.. vinc disinda kendimi kurtarabilecegim en iyi yontem nedir? tabiki oncelikli olan benim icin bi kurtarici..
sahibinden comdan 64112543 nolu ilani benim icin incelermisiniz? bu urun benim isimi azda olsa gorurmu?

vereceginiz bilgiler benim icin cok onemli, lutfen birseyler biliyorsaniz okuyup gecmeyin..
az sonra yola cikicam, sans dileyin..)

Etiketler

Ynt: acil durumlarda ne yapmali

Tek başına çıkmak tavsiye edilen bir durum değil. Bir yerde takılmayı bırak,allah korusun yaralanmalı bir kazada yardım çağramayabilirsin.

birinci kural araziye tek arac cıkma cıktıysanda yoldan fazla ayrılma gectigin yerlerin yakınında köy varsa kahvesine ugra bir cay iç ;D bu aradada vatandaşlarla samimi sohbet esnasında yörenin en cengaver traktör Pilotu kimse Cep telefon numarasını kaydet ;D lazım olur linkte vermiş oldugun el vinci manuel hic yoktan iyidir desem olmıycak cünki bazen öyle kötü batıyorsunki libertiyi kol kuvvetiyle kurtarman zor olur sabitleme için yedek ekipman olarak bulundura bilirsin

Bir haftadır yazıyorum,tek gitme diye.......Git ve gör...Kalırsan ara......ömer biliyor numaramı .:smiley:05366240144.....

tyfnokur' Alıntı:
Bir haftadır yazıyorum,tek gitme diye.......Git ve gör...Kalırsan ara......ömer biliyor numaramı .:smiley:05366240144.....
selam) sag salim gelebildim.. bende sizi arıyordum, gecen mesaj yazmışsınız ozelden ama goremedim merakta ettim..

herkese selamlar, cevaplar içinde teşekkür.. gittim gördüm geldim) nasıl geçti derseniz güzel gecti ama ustaların dedigi gibi oldu, okadar gezdim dooru dürüst bi camura denk gelemedim, mevsim geçti demişlerdi, hatta kuruyan çamur arabayı dagıtma konusunda bayagı tehlike. camur sanıp bodoslama girdim biyere kayalaşmış)) acemilik işte.. sadece isoff ta biraz camur vardı, hevesli cocuklar gibi aynı yere girip durdum, kuruttum sonunda :D
ciftalanı gezdim, gezdim dediim yukardaki kaveye urayıp döndüm, oradan isoffa devam edip oradan ocak yolundan kısırkaya plajı ve gumusdereden sarıyerden cıktım. sırada odayeri ve agaclı var oraya gidicem, haritada ciftalanın batısında kalıyor, biliyorsunuzdur. ama camur olmadan pek keyifli olmuyor bakalım hayırlısı.. buarada ilk yazımda verdiim linkteki ürünü alsammı karar veremedim 3 ton cekmesi yeterlimi bilemedim, benim araç 1700kg? aslında 2. el bi vinçte bulsam güzel olur..

reis28' Alıntı:
birinci kural araziye tek arac cıkma cıktıysanda yoldan fazla ayrılma gectigin yerlerin yakınında köy varsa kahvesine ugra bir cay iç ;D bu aradada vatandaşlarla samimi sohbet esnasında yörenin en cengaver traktör Pilotu kimse Cep telefon numarasını kaydet ;D lazım olur linkte vermiş oldugun el vinci manuel hic yoktan iyidir desem olmıycak cünki bazen öyle kötü batıyorsunki libertiyi kol kuvvetiyle kurtarman zor olur sabitleme için yedek ekipman olarak bulundura bilirsin
dursunusta selamlar, teşekkürler cevaplar için.. aynen dediğiniz gibi yaptım ciftalanda tepedeki kavede çay icip biraz sohbet ettim :smiley: birşeyi merak ediyorum, ne kadar kötü batsamda kürekle kazıp uzunda sürse kurtulamazmıyım? tamamen cevresini temizlesem sanki işe yararmıs gibi geliyor, gerçi arada saplanıp yardım isteyenler oluyo onlar niye kurekle kurtulmuyolar diye soruyorum kendime..

birde linkini verdiim ürün 3 ton cekiyomus, benim icin yeterlimi? aracım 1700kg. yeni olddum için bazı terimlerin ne olduunu bilmiyorm, sabitleme dediginiz nedir? 2.el vinç diye bi piyasa varmıdır?
kusura bakmayın çok soru sordum ama heves işte)..

dopamin' Alıntı:
+1 hiç olmazsa çizme kürek ve hi-jack kriko olsun yanınızda en ucuza temin edebileceğiniz donanım bunlar
selam) cevap icin teşekkur. hi-jack nereden bulabilirim? offroad ekipman satan, gidip gezip ürünlere bakabilecegim bir yer varmı bildiiniz?

KOSTANZA' Alıntı:
dursunusta selamlar, teşekkürler cevaplar için.. aynen dediğiniz gibi yaptım ciftalanda tepedeki kavede çay icip biraz sohbet ettim :smiley: birşeyi merak ediyorum, ne kadar kötü batsamda kürekle kazıp uzunda sürse kurtulamazmıyım? tamamen cevresini temizlesem sanki işe yararmıs gibi geliyor, gerçi arada saplanıp yardım isteyenler oluyo onlar niye kurekle kurtulmuyolar diye soruyorum kendime..

birde linkini verdiim ürün 3 ton cekiyomus, benim icin yeterlimi? aracım 1700kg. yeni olddum için bazı terimlerin ne olduunu bilmiyorm, sabitleme dediginiz nedir? 2.el vinç diye bi piyasa varmıdır?
kusura bakmayın çok soru sordum ama heves işte)..

Arac eyer ortadan yada diflerden oturmuşsa sanırım 2 gün cukur kazmanız gereke bilir sonucta azim meselesi :D :D ikinci el vinc ler mevcut lakin ikinci el vinc pek güvenilir olmıya bilir ikinci el alacagınız vinc iyi bir marka olması lazım rüştünü ispatlamış onlarında fiyetı piyasa malı sıfır vinclerle eş deger vinc ceşidi ve secenegi bol aracınızın agırlıgının en az 2,5 katı kapasitede bir vinc kullanmanız gerekir yaklaşık olarak 4,5 tonluk bir vinc işinizi cok rahat görür. Off roat ekipmanları için de HUma otoya baka bilirsiniz orda Koray bey le görüşün slmmı iletin size yardımcı olur hi jak kirikoyu aracınızda kullana bilmeniz içim aracın ön araka tanponlarının ve yanlarının celik yapıda olması gerekir aksi durumda araca zarar verir kirikonun standart aracta da kullanılmazı için bazı teknikler mevcut lakin uygulamalı egitim almanız gerek :D

3 tonluk 4m ;turuncu spandzet al;4 kat yap;2 ye katla;uçlarına standart gergi kancalarını tak;ister janttan;ister şaseye bağlı çekir demirinden hi-jack le kaldır......30 lira maliyet

KOSTANZA' Alıntı:
selam) cevap icin teşekkur. hi-jack nereden bulabilirim? offroad ekipman satan, gidip gezip ürünlere bakabilecegim bir yer varmı bildiiniz?

netlift nl-103;sitede 2 ton yazmışlar;baskı hatası 3 tonluk;hem yerli hem ucuz hemde güvenli;marka hastalığın yoksa;1 yıldır en sakat yerlerde kullandım;kendimden çok başkalarına yaradı :smiley:,,,Bölgeni bilmiyorum..Avrupa yakasında ikitelli yada perpa ;Anadolu yakasında isen İMES te, güvenlik ve kaldırma taşıma mazlemeleri satan yerlerden 3-4 ton mapa2 adet 10tl 7-8m 3-4 ton strap ;sapan 40tl;1,5 ton sapan 2 adet 15 tl...çok istiyorsan "Offroad malzemesi " satan şanlı yerler ve sitelerinden de bulabilirsin....Aynı mal;ama daha havalı :smiley:
E biraz da fiyatı farklı ;o kadar olacak;"Offroad malları bunlar" :smiley:.Kolay gelsin

reis28' Alıntı:
Arac eyer ortadan yada diflerden oturmuşsa sanırım 2 gün cukur kazmanız gereke bilir sonucta azim meselesi :D :D ikinci el vinc ler mevcut lakin ikinci el vinc pek güvenilir olmıya bilir ikinci el alacagınız vinc iyi bir marka olması lazım rüştünü ispatlamış onlarında fiyetı piyasa malı sıfır vinclerle eş deger vinc ceşidi ve secenegi bol aracınızın agırlıgının en az 2,5 katı kapasitede bir vinc kullanmanız gerekir yaklaşık olarak 4,5 tonluk bir vinc işinizi cok rahat görür. Off roat ekipmanları için de HUma otoya baka bilirsiniz orda Koray bey le görüşün slmmı iletin size yardımcı olur hi jak kirikoyu aracınızda kullana bilmeniz içim aracın ön araka tanponlarının ve yanlarının celik yapıda olması gerekir aksi durumda araca zarar verir kirikonun standart aracta da kullanılmazı için bazı teknikler mevcut lakin uygulamalı egitim almanız gerek :D
merhaba :smiley: cevaplar için teşekkürler. huma otoyu araştırıyorum baya ürün var. galiba ilk iş marşpiyelleri koruacak bir demir taktırmam gerekiyor ama işte nereye yaptırırım bilmiyorum cogu yerde basamak var ama aradıgım basamak degil celik bar gibi bişey yaptırmam lazım ilk iş. ve cıkma camur lastigi almam şart. bu arada merak ettigim, yedek kar lastiklerim var ve yeni onceki sahibi onlarıda verdi ama kar lastigiyle camur lastigi aynı şeymidir?

teşekurler :smiley: bu arada beşiktastayim.. soyleiiniz herşeyi araştırıyorm, şu an en acili parspiyel yanlarına koruyucu bar taktırıcam ama nereden bulurum bilmyorum.. netlift araştırdım büyük olasılık onuda alıcam bakalım su an araştırma safhası)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
104,055
Kayıtlı Üye Sayımız
166,799
Kaydolan Son Üyemiz
chucky1907

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR