Acil Destek. Araç Aldım Ruhsatı Alamıyorum

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan barikatdiss Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 23
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 6,856

barikatdiss

SsangYong Actyon Sports
Yer
Istanbul
Geçen hafta araç aldım 2009 ssangyong actyon sports pikap 4x4 fakat aracı almaya gittiğimde ruhsatı bulamadım dedi aracın muanesi yapılı vs dedi ve oda ruhsatla birlijte kayıo dedi aradı benim yanımda oyunmu yaptı gerçek lmi bilmiyorum kalktı her yere baktı sözde yok bu arada galerici kendisi ama ufak bir yer. Altınșehir de bir yer netten buldum 3 aydır konușuyordum ara ara en son karar verdim gittim. Aracın parasının yarısını verdim aramızda sözleșme yaptık sözleșmede ücretin ne kadarını verdiğimi ne kadar daha vereceğimi vs vs șahitlerle karşılıklı imzaladık şimdi 1 haftadan fazla oldu hemen hemen araç ruhsat sahibini bekliyorum dedi en son bu geçtiğimiz hafta sonu gelecek dedi bugün pazartesi aradım sordum geldi vekalet üstüme alayım arayacağım seni dedi aramadı arıyorum açmıyor mesaj atıyorum cevao vermiy20 aramada 1 aramama cevap veriyor. Orada eski bir esnaf adamın sosyal hesaplarını buldum eski hep eș dost akraba ekli kardeșlerinin numaralarına kadar ulaștım ne olur ne olmaz diye ama halen oyalıyor. Hani acaba bekletmesinin sebebi araçta ruhsatla ilgili bir sorun varda bana belli etmeden halletmeyemi çalışıyor yani haciz yada ağır borç vs. Tuvturku aradım Şubat ta muaneye girmiș ama geçtimi onun bilgisini vermiyor sadece plakadan araç ruhsat vs bilgilerinede erișemiyorum sadece kaza durumuna bakıyorum oda kaskodan yapılanlar birde 4 sene evvel plaka değișmiș onuda bugün sms ile sorgulatıp Öğrendim. Hani parayı alıp kaçma yada dolandırma gibi ihtimal vermiyorum en azından vermek istemiyorum eski bir esnaf olduğundan ama benim korkum araçta evraklarda sorunmu var eksiklik vs bana belli etmeden bir Ișmi çeviriyor.

Etiketler
inşallah kısa zamanda düzelir.. yine de bu zamanda noterden devri almadan ödeme yapmak biraz cesaret işi.. akraba hatta kardeşim bile olsa kuralına göre yapardım herhalde.. umarım sorun çıkmaz..

Bayramda lazımdı diye acele ettim hata yaptım aslında devir için aynı gün halledecektik ruhsatı yarım saat aradı bulamadı bende aracı satar birde bayram 2 gün sonra yola çıkıcam diye yarısını verdim sözleșme yaptım ayrıldım. Yarın öğlen den önce çıkıp gidicem yanına bakalım ne olacak

Buyrun cenaze namazına
galerici paranın yarısını alıp nasıl araba verir diye dusunmedinmi?
Hadi satışı almadın ruhsatsız aracı neden aldın? Ohal var bilmemne var ruhsatsız araca binilirmi?
adamın (galericinin) yeri yurdu yokmu? Telefona cevap vermiyorsa gidip oturacaksın masasına kalkmayacaksın ya paranı verecek ya ruhsatı.
Bu arada aracın üzerinde haciz bağlama varmı kontrol et. Varsa aracı kullanma sakla bir yere. Paranı yada ruhsatı alamazsan.....

1 haftadır araç ruhsat sahibini bekliyorum diyor akrabam memlekette gelsin diyor hafta sonu geldi sözde bu seferde vekaleti alayım arayacağım seni gel dedi ama bu seferde dün arıyorum açmıyor mesaj atıyor konuşamıyorum ben seni arayacağım ama sonra ne arıyor nede mesajlarıma ve aramalarıma cevap veriyor bugün gideceğim birazdan çıkıp.

Gittim yerinde yok baska araç için ruhsat işlemleri vs varmıș emniyete vs gitmiș. Aradım bekle ama geç gelirim senin aracın ruhsat sahibi İnşaatta çalışıyor da izinden yeni dondu izin alamamıș bugün yarın izin koparıp gelecek 5 dk vekalet verip gidecek hemen sonrasında ben senin olduğunu yere gelirim niter işlemlerini hakkederiz diyor.
Bir arkadaş daha böyle şeyler yaşadı ama aldı sonunda ama bu onun gibi olmazsa art niyetliyse diye endișelerim var.

Buyrun cenaze namazına
galerici paranın yarısını alıp nasıl araba verir diye dusunmedinmi?
Hadi satışı almadın ruhsatsız aracı neden aldın? Ohal var bilmemne var ruhsatsız araca binilirmi?
adamın (galericinin) yeri yurdu yokmu? Telefona cevap vermiyorsa gidip oturacaksın masasına kalkmayacaksın ya paranı verecek ya ruhsatı.
Bu arada aracın üzerinde haciz bağlama varmı kontrol et. Varsa aracı kullanma sakla bir yere. Paranı yada ruhsatı alamazsan.....

Haciz sorgusunu nereden yapıyoruz ruhsat bilgisi istiyir her yer sorgulama için

Dolandırılmışsın apaçık ortada,savcılığa ver

LG-K220 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Dolandırılmışsın apaçık ortada,savcılığa ver

LG-K220 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Aslında araç ile ilgili haciz muane vs bilgileri öğrenebilsem anlayacağım olayı ama her yer ruhsat bilgisi istiyor sadece plakadan kaza kasko bakabiliyorum. Yarın tekrar gideceğim sabahtan yarın ya ruhsatı hallettireceğim yada paramı geri alacağım

Ya böyle işlere nasıl bulaşıyorsunuz adam seni dolandırmış para kolaymı kazanılıyor satış olmadan para verilirmi ben 100tl kaporo vermiyorum el sıkışıp anlaşıyorum yanına polis arkadaş al git korkut adamı sonra daha çok üzülücen

Șimdi trafik Şube yi aradım anlattım sözleșmeyi anlattım imzalı vs adamla ilgili bilgi verdim sözleșmeyi kaybetme bir şey yapamaz ama aracıda kullanma yakalatma sende kalsın dedi bu hafta bekle halen alamazsan gel yanıma dedi ismini verdi trafik Şubeden biri. Muhtemelen farklı bir sorun vardır onu sana hissettirmeden halletmeye çalışıyordur dedi. Ama bu hafta bekle dedi ısrarla iyi dedim bakalım

Sorunu cozduk galericinin ruhsat sahibine borcu varmis ruhsat sahibini buldum kavgalilarmis ruhsat sahibide aylardir inat etmis devri vermemis galericide satamamis araci bir turlu iki tarafida ikna ettim yarin buluşuyoruz trafik subede bakalim yarın detayları yazarim buda farkli bir oyun cikmazsa :smiley:

Devir almadan vermem zaten ama yinede güvenim Sıfır onlara. Planlı bir isde olabilir benimde ona göre önlemlerim olacak bakalım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,678
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

SON KONULAR

Geri