belkide bilen yoktur illa herseyi burdaki insanlar bilicek diye bisey yok.kaldiki genelde herkez yardimlasir ve ogrendiklerini paylasir.eger yanit veren olmaz ise sizde nasil sorunu hallettiginizi yazarsaniz memnun oluruz
elbette herşeyi ne burdaki ne de dışardaki insanlar bilemez bu gibi formlarda paylaşılır yardımcı olmak isteyen yardım eder aradığın parçayı yada başka bişiye bulamadığında onun yerine kona bilecek uygun parça bulunur tavsiye eder yani ummadığın yerden bişi çıkar sorunumu kısmen hallettim tornacıya götürdüm kaynak yaptırdım ebay dan buluna bileceğini öğrendim hiç olmasa tornacı aynını yapabileceğini söyledi ama ben aramaya devam edecem
ankarada ve istanbulda bi kaç çıkmacıda buldum 400-600 arası para istediler bursada oto berat ta sıfırnı buldum 1.000 tl istediler bende 60 tl ye kaynak yaptırdım döküm kaynağı bakalım ne kadar idare edecek kırılırsa tornacı aynısını çelikten yaparız dedi sıkıntı değilmiş bursaı türkiye çare bulunur
Tornacının çelikten yapacağı orjinalinden bile sağlam olur.
Eğer aracınızı uzun süre kullanmayı düşünüyorsanız riske girmeyin tornacıda yaptırın. Aynı ayağın kırıldığında sökülecek parçaları aracın tamirde kalacağı süreyi hatta yolda kaldığınızı düşünün. Değer mi ?
Bence de tornacı da yenisini yaptırın. Hem sizin için hem de sizden sonra aracı satacağınız kişi için iyi olur. Allah korusun yolda falan kalırsınız sonra uğraş dur
Eğer işinin ehli bir kaynakçı tarafından,bilerek,döküm elektrodu ile doğru bir kaynak yapıldıysa hiç endişelenmeyin.Kaynak yapılan yerden bir daha kırılmaz.Fakat hatalı bir döküm yapılmış parçaysa başka yerlerinden yine kırılabilir.
Bence doğru çözümü bulmuşsunuz,iyi günlerde kullanmaya devam ediniz.
Şahsi düşüncelerimdir.