Açık Kasa Kamyonete Çekme Karavan Montajı

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan uysalburak Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 55
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,023
Valla bundan ben bile birşey anlamadım

CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

.
Foruma hoş geldiniz Emin bey,
Foruma yabancı cevap tarzınıza sanırım yanlış bir anlaşılma yol açmış olmalı ?
Ben, bundan evvel yazılanları da zaten karışık olarak algıladığınızı söylediğiniz durumun sadece mali yönünden bahsettim.
TSE den onayı yönetmeliklere uyulduğu sürece almamak için tabi bir sorun yok.
Forum örnekleriyle dolu. Sadece arayıp bulup, okumak için vakit gerektiriyor..

Gerilimsiz sohbetler umuduyla..
.
 
Son düzenleme:

.
Murat bey, özel alıma göre ticari araçların vergisi farklı.
Fakat siz karavan yapmak amacıyla , beş yaşından küçük kullanılmış bir ticari aracı almak istediğinizde, alınacak vergi aracın o anki değeri değeri üzerinden ve normal vergi yüzdesiyle olmalıydı. Fakat gerçekte alınan, bu değerden çok daha fazlası..
Umarım böyle daha kolay anlaşılıyorumdur ?
Sanırım konuya yeni başlayanlara işin tekniğinden önce, mali yönü için uyarıda bulunmak da yerinde olmalı ?

Özel olarak normal vergi ile alabileceğiniz panelvanı karavan yapma durumunda da biliyorsunuz bu ayrı vergi oranı devreye girmekte. Bu güne kadar böyle bir yola ise ancak çok az birkaç kişinin baş vurduğunu duymuştum.

.
 
Son düzenleme:

noter de ruhsat değiştirirken şu % 130 ÖTV yi ödede gel , işlemini öyle yapalım derler , geçende birine demişler de , adam gün farkıyla kurtarmış ( 5 yaş ve altı için bu tür değişimlerde ÖTV ödenmek zorunda isterseniz yapabilirsiniz yasak yok diyelim üstad )
 

Doğrucu Davut bey, sert tutumum için kusura bakmayın ama herkeste yapılamaz gibi bir tutum söz konusu. Süleyman Cirit beyin net anlatımı ne kadar güzel. Size sert bi cevap vermemin sebebini umarım anlatabilmişimdir. Bu arada 2016 dan bu yana siteye üyeyim ama bir süredir giriş yapmıyorum sanırım ondan yeni üye yazıyor. İyi günler dilerim
 



.
Emin bey, benim ve Süleyman beyin verdiği cevaplar işin sadece mali yönüne genel anlamda yaklaştığından sizin sorunuz hala cevaplanmamış durumda olmalı ?

Bildiğiniz üzere hafif ticari araç olan kamyonetlerin iki cinsi var ve panelvan olarak tanımlanan kapalı kasalı olan kamyonetlerden karavan yapmak TSE yönetmeliklerine uygun olduğu müddetçe sorun değil.

Fakat yine bu forumdan bildiğim kadarıyla açık kasalı kamyonetler için durum farklı. Sanırım kasanın açık olmasının verdiği güvensizlik bu düzenlemede rol oynamakta.

Bununla ilgili yönetmelik bilgisine sahip değilim.
Galiba yönetmeliğin değişmesinden hemen evvel böyle bir açık kamyonetten alkovan yapan son kişilerden olan @mehmet_mtrs den bilgi almanız yerinde olurdu.
Avatarının altında tlf. numarası da var.

Tahminime göre sizin bilmek istediğiniz de tam bu olmalı ?
.
 
Son düzenleme:

Forumda yazanlar, karşılığında para kazanmadigi için doğru soru sorayamayan kişiyi anlamaya çalışmak zorunda değil. Yine de uğraşıp cevap vermeye calistiklari için teşekkür hakkediyorlar.
 


Doğrucu Davut bey, sanırım TSE den geri dönen bir kaç deneme oldu bundan dolayı insanlar kamyonetten karavan dönüşümüne tedirgin bakıyor.
 




theodor_malinovski yanlış bilmiyorsam kiraya vermek için yaptılar, ticari özel amaçlı(karavan) olmaz mı?
 


Akdeniz45 bey, hafif, küçük, hızlı yani 2 ve 3 kişiye hizmet verebiliyor tam zamanlı karavan değilde hafta sonu karavancılığında daha ön plana geçebilecek araçlar gibi türkiyede pek yapıldığına rastlamadım bi fuarda varmış sanırım bide fmk yaptığını gördüm