K belgesi alabilmeniz için vergi kaydınız olmalı(en azından şahıs firması olmalısınız )
kaydınız yoksa K belgesi alamazsınız.Önceki mesajın ekinde verdiğim linkte belirtilen açıklamayı buraya alıntılıyorum.
"Yetki belgeleri, vergi mükellefleri içindir. Hususi kamyonetinizle, vergi mükelleflerine ait ticari emtiaları taşımayınız. Bu amaçla kullandığınız sürece ne aracınız ne de aracınızı kullanan sürücülerden herhangi bir belge istenmez. Diğer konu K2 yetki belgesi araca alınmaz, vergi mükellefinin adına alınır, araçlar için taşıt kartı düzenlenir, yetki belgesinin eki olan taşıt belgesine kaydedilir."
Eğer K belgesi alma şartlarına haizseniz,araç kasasına koyacağınız yaşam kutunuzun yada karavanın size ait olduğunu belgelemelisiniz ki ticari taşımacılık yapmadığınızı, bu karavanı, x yerdeki kampingime konaklama amaçlı taşıyorum vs.. bahanesi ile görevlileri ikna edebilirseniz ceza almadan dolaşabilirsiniz.
Burası Türkiye ; her çözüme ,bir sorun ve yasaklayıcı kuralları itinalı şekilde bulan bir görevli karşınıza çıkabileceğinide unutmayınız.
Açıklama için teşekkür ederim. O vakit, kafamdaki konsepti tekrar kurguladığımda aslında K2 belgesi almamın gerekli olmadığını hatta durumla alakasının olmadığını farkettim.
Yani benim teorimi biraz açacak olursam(sizleri sıkmadan);
- Kendi adıma faturalandırılmış "mobil yaşam alanı"(dizaynını bana ama üretimi gerçekten yetkin bir/birkaç yere ait)
- Bu mobil yaşam alanını oradan buraya taşıyacak kendime ait bir araç (buarada kasasız kamyonet düşünüyorum ["cap" de denilen], bağlantı şaseye olacak direk, mevcut kasanın içinde taşınan koca bir kuruyemiş kutusu planlamıyorum
)
- Trafikte güvenliği ihlal etmediğimi (gerçekten) ispatlayacak şekilde uygun bağlantı noktaları & sistemi (
doğru bağlantı sistemi de derin bir konu, araştırmalar yaptım
)
- Ancak "Mobil" yaşam alanı olduğu için bağlantı sisteminin sökülebilir ve "kutu"nun kendi ayakları üzerinde durabilir olması (ki yıllık muayneye bu şekilde gidilmesi planlanıyor)
şeklinde.
Hatırlatayım, sonuçta bir konsept tartışması bu ancak karavan hayatı için bir çözüm(alternatiflerden biri) olarak da değerlendirilebilinir belki.
@EvliyaCelebi2 bahsettiğiniz gibi polis/kontrol kısımlarında bunlar kesinlikle yaşanabilir, katılıyorum ve bence TR şartlarında bu ihtimaller kesinlikle göz artı edilmemeli, "ben kanunen haklıyım bişey olmaz" denmemeli, katiyen!(parketmiş motosikletin üstündekine kaskın yok! diye ceza kesip, şimdi git itiraz et denilen durumlar var malum). Ancak müsadenizle eklemeliyim ki, ben bu fikrin uygulanabilirliğini ölçtükten sonra o şekildeki tatsız durumlarla uğraşmaya değip değmeyeceğinin kıyaslamasını sona bırakmayı planlıyorum. Sizce de bir sonuç tablosu çıkartıp, + / - 'ler şeklinde olaya bakmak daha net bir karar vermemizi sağlayabilir mi ?
Son olarak eklemek istediğim, "yahu ne kasıyorsun arkadaş, onun yerine şunu...." diyebilirsiniz, haklısınız )) Bu kafamdaki taslağa gelene kadar BAYAA bir alternatif düşündüm aslında. Ben yurt dışında çalışıyorum ve uzun zamandır "ev al" baskılarını bir türlü anlamlandıramamıştım çünkü hiç eve yerleşesim gelmiyordu(oldukça gezgin biriyimdir). Bu karavan (tam tabiriyle MOTORHOME) fikri çok çok çok aklıma yattı(yurt dışından döndüğümü düşündüğümde). Yaşam alanına ihityacım var benim dedim, hafta sonu kaçamağına değil yada yaz tatiline. Belki 15m3 lük bir panelvana sığabilirim ama bu durum hiç de ucuza gelmiyor. Kendin yapsan dert, zahmetli ve zaman&beceri gerektiriyor, başkasına yaptırsan paranla rezil oluyorsun çoğunlukla ve fiyatını haketmiyor. 2.el baksan fiyatlar keza yine yüksek. Ayrıca bu karavanlara atfedilmiş özel araç bilmem ne! statüsü sebebiyle yüksek sigorta fiyatları da var. Çekme karavan deseniz, çok düşündüm ama bana uymuyor ve ayrıca onun için bir de motorlu araç satın almam gerek, kendi kendine gitmiyor kerata))) benimse taşımayı planladığım bir motosikletim var, arabam yok. O yüzden birkaç yıl (en az) içinde yaşayacağım ve ayda 1 falan yer değiştireceğim bir yaşam alanını en iyi şekilde/şartlarda nasıl elde ederim diye düşünmekteyim.
Çok uzun ve derin oldu, yeni bir konu açsaydım mı acaba
Amaaan olmadı cevap gelmezse çay demler içeriz )))